Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελληνική διάκριση σε διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό


gvarth

Recommended Posts

Μέσα στην γενική ύφεση και το κλίμα απαισιοδοξίας κάποια νέα παιδιά δημιουργούν . Είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα συναδέλφων που αποδεικνύουν ότι κάτι "κινείται" και μάλιστα δυναμικά .

 

Συνάδελφος και φίλος πολιτικός μηχανικός με ενημέρωσε ότι :

 

Η αρχιτέκτων μηχανικός Ίρις Κουνενή και ο αρχιτέκτονας τοπίου Γιάννης Μπούγιας συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό αρχιτεκτονικής τοπίου που διοργάνωσε η Slant Organisation. Η συμμετοχή τους έχει φτάσει στη Short List, δηλαδή ξεχώρισε ανάμεσα σε συμμετοχές από όλο τον κόσμο και είναι ανάμεσα στις κορυφαίες οχτώ. Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής αναμένονται στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου θα μάθουμε αν θα κερδίσουν κάποιο βραβείο ή έπαινο.

Εκτός από τα βραβεία της επιτροπής θα δωθεί και ένα ειδικό βραβείο κοινού. Οι οχτώ συμμετοχές της Short List είναι ανοιχτές για το κοινό και ο καθένας μπορεί να ψηφίσει αυτή που του άρεσε περισσότερο και να αφήσει -αν θέλει- κάποιο σχόλιο.

 

Ευκαιρία να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους νέους συναδέλφους . Το αξίζουν νομίζω.

 

Μπορούμε να επισκεφτούμε τον παρακάτω σύνδεσμο και να κάνουμε " like " στο άλμπουμ της ελληνικής συμμετοχής, η οποία έχει ονομασία Industrial Forest. Η ψηφοφορία του κοινού θα διαρκέσει ως τις 23 Σεπτεμβρίου.

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.413767165353102.101786.148119381917883&type=3

 

Ευχαριστώ.

post-341-0-16149900-1347624877_thumb.jpg

post-341-0-21200200-1347624885_thumb.jpg

post-341-0-47266000-1347624977_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η νέα τύπου ψηφοφορία, που βλέπω να πολλαπλασιάζεται, του στυλ:

Φώναξε όσο μπορείς περισσότερους φίλους σου να μαζευτούμε να κάνουμε like, ή να μπούμε στο σάιτ να ψηφίσουμε, μόνο αξιοκρατική δεν μπορεί να είναι...αντίστοιχη εφαρμόστηκε και στον διαγωνισμό athensbenchmark, όπου εκείνοι που έγλειψαν περισσότερο τους γνωστούς τους, διαφημίστηκαν παντού στον περίγυρό τους, ήταν αργόσχολοι και ασχολήθηκαν μανιωδώς με την προβολή τους... πέρασαν και στην επόμενη φάση...Καμία ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, καμία αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια...είναι ομοεθνής, είναι ο μπατζανάκης μου, της την είχα πέσει στο λύκειο...κλπ

 

Τα γράφω όλα αυτά για να επισημάνω πως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι μια διαδικασία άμισθης παροχής υπηρεσιών σε ιδιώτες, σε εταιρίες κλπ. Η σωστή αξιολόγηση μπορεί μόνο να πραγματοποιηθεί από έναν συγκεκριμένο αριθμό τυχαίων κριτών (100-200-1000;) με κλιμακωτή ψήφο σε όλους τους συμμετέχοντες..(άλλο αν δεν εφαρμόστηκε στον διαγωνισμό για τον πύργο του Πειραιά και βγήκαν άλλα ντ' άλλων αποτελέσματα)

Η βασικότερη υποχρέωση των διοργανωτών, και η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ μας είναι να ορίζουν δίκαιη βαθμολόγηση και αξιολόγηση για όλους τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα του αριθμού των γνωριμιών τους, του μεγέθους του πληθυσμού της χώρας τους, κ.α. αλλιώς θα πρέπει να ακυρώνεται ο διαγωνισμός ή να μην συμμετέχουμε καθόλου...Εμείς από την άλλη οφείλουμε να ψηφίζουμε τον καλύτερο και όχι τον κοντινότερο.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Η Επιτροπη αποφασισε για τους νικητες του διαγωνισμου . Συζηταμε για το βραβειο κοινου και μαλιστα σε διεθνη διαγωνισμο .

 

Και αλλοι θα ψηφισουν τους ομοεθνεις τους πιθανον με τα κριτηρια που οι παραπανω συναδελφοι εθιξαν . Γιατι να μην δωσουμε παρων ωστε η ελληνικη υποψηφιοτητα να κερδισει το βραβειο κοινου ; Οι πολιτες απο αλλες χωρες τι διαφορετικο θα κανουν ;

 

Στην τελικη , κανεις δεν υποχρεωθηκε να ψηφισει κανεναν , μεγαλα παιδια ειμαστε (εισαστε) και δεν παρασυρομαστε απο τετοια .

 

Θελησα απλα να προβληθει το γεγονος οτι η ελληνικη υποψηφιοτητα πηρε την 8η θεση . Αν θελετε πιστευετε οτι δεν εχω και κανενα συμφερον. Αν δεν το πιστεψετε , το ιδιο ησυχα και ηρεμα θα κοιμηθω το βραδυ .

 

 

 

ΥΓ Συγνωμη αλλα κατι εχει συμβει στο συστημα μου και δεν μπαινουν τονοι.

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ Συγνωμη αλλα κατι εχει συμβει στο συστημα μου και δεν μπαινουν τονοι.

 

funny mode on "

 

Πως γίνεται πάντα στο Πισί του γνώστη να συμβαίνουν τα πιο κουφά προβλήματα!!!

 

funny mode off"

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια στα παιδιά!

 

Στον πρώτο διαγωνισμό του SLANT πριν 2 χρόνια, είχαμε βρεθεί στην shortlist των 35 συμμετοχών από κάπου 200 αν θυμάμαι καλά, με 2 συμφοιτητές τότε, οι μόνοι από Ελλάδα.

Τελικά πήραμε την 10η θέση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για την πληρότητα της είδησης , εδώ βρίσκεται η σελίδα των διοργανωτών του διαγωνισμού στο facebook ώστε να είναι δυνατή και η σύγκριση με τις άλλες υποψηφιότητες .

Edited by gvarth
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.