Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέγαστρο σε ακάλυπτο


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

O προηγούμενος ιδιοκτήτης του διαμ/τος που αγόρασα είχε κατασκευάσει ξύλινη Πέργκολα με επικάλυψη πολυκαρμπονικό (διαστάσεις 4μχ8μ) χωρίς έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας σε ισόγειο χώρο αποκλειστικής χρήσης του διαμ/τος βάσει Σύστασης & συμβολαίου (ανήκει σε πολυκατοικία).

1. Μπορεί να νομιμοποιηθεί αυτή η πέργολα, αν αφαιρεθεί το πολυκ/κό και πόσο κοστίζει?

2. Επειδή ο χώρος είναι αποκλειστικής χρήσης του διαμ/τός μου μπορώ να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά επάνω της χωρίς την συναίνεση των συνιδιοκτητών

και με δαπάνες & έσοδα αποκλειστικά δικά μου?

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Για το αν σε καλύπτει η αποκλειστική χρήση είναι νομικό το θέμα δεν ξέρω να σου απαντήσω, κατα τον Γ.Ο.Κ. και την οικοδομική άδεια ο χώρος αυτός δεν χαρακτηρίζεται κοινόχρηστος;

 

Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας πάντως καλύπτει σαφώς την περίπτωσή σου, μπορεί να εκδοθεί και εκ των υστέρων, αρκεί η πέργολα να είναι εντός ιδεατού στερεού.

 

Πρόσεχε όμως: Νομίζω πώς η πολεοδομία θα ενημερώσει το Ι.Κ.Α.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

 

Χρειάζεσαι άδεια για την κατασκευή του προστεγάσματος.

 

Η άδεια μπορεί να βγει χωρίς πρόβλημα

 

Χρειάζεται η συναίνεση της γενικής συνέλευσης της οικοδομής για να βγει η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Η αποκλειστική χρήση διαφέρει πολύ από την ιδιοκτησία. Ο χώρος παύει μεν να είναι κοινόχρηστος, παραμένει όμως κοινόκτητος, άρα η ιδιοκτησία δεν αλλάζει. Επίσης συνήθως περιγράφονται οι χρήσεις για τις οποίες παραχωρούνται οι χώροι. Βέβαια δεν μπορούν να αναφέρονται όλες με λεπτομέρεια, όμως τα φωτοβολταϊκά είναι κάτι συγκεκριμένο και νομίζω ότι θα πρέπει να αναφέρεται στην πράξη παραχώρησης.

 

Στην πέργκολα δεν μπορέις να βάλεις φωτοβολταϊκά, πρώτον γιατί δημιουργείται χώρος (κάτι που απαγορεύεται ρητά από την σχετική νομοθεσία), και δεύερον γιατί ...δεν είναι φυτά, προϋπόθεση που περιέχεται στον ορισμό της πέργκολας

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ξανα επανέρχομαι στο θέμα : Τι είδους άδεια απαιτείται τελικά για την κατασκευή τέντας σε ακάλυπτο χώρο και πρασιά οικοπέδου ? Αν το κτίριο είναι ειδικό , χρειάζεται και η έγκριση της ΕΑΠΕ ? Από τα προηγούμενα δεν έβγαλα συμπέρασμα τελικά .

Link to comment
Share on other sites

αν μαζεύει καμία άδεια (ακόμη και αν έχει στηρίγματα)

Αν με το ειδικό κτίριο εννοείς διατηρητέο τότε ναι χρειάζεται έγκριση από το φορέα που ανήκει (που κατά 99% δεν την εγκρίνει)

Link to comment
Share on other sites

Όπως λέει ο/η KANA. Για τέντα η οποία στηρίζεται στο κτίρο και μαζεύεται, δεν χρειάζεται κάτι.

 

Εάν φτιάξεις πέργκολα, χρειάζεται μικρής κλίμακας. Εάν βάλεις πάνω στην πέργκολα τέντα θα πρέπει να μαζεύεται αλλιώς απαγορεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικό κτίριο είναι το κτίριο με πολλές χρήσεις(άνω της μία) και κάποιες από αυτές επαγγελματικές . Το δικό μου είναι ισόγεια καταστήματα και γραφεία στους ορόφους και για οποιαδήποτε άλλη άδεια απαιτείται και ΕΠΑΕ .

Link to comment
Share on other sites

adadim

Άρθρον 11

 

«Λειτουργικά και διακοσμητικά στοιχεία στις όψεις των κτιρίων»

9. Σε καταστήματα και εισόδους κτιρίων πάνω από κοινόχρηστους χώρους επιτρέπεται να κατασκευάζονται μόνιμα προστεγάσματα χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, σύμφωνα με τις παραγράφους 3, 4 και 5 του άρθρου αυτού. Μέσα στις αποστάσεις Δ του κτιρίου από τα όρια ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου τα παραπάνω προστεγάσματα επιτρέπεται να κατασκευάζονται με πλάτος μέχρι 0,10 της απόστασης Δ.

10. Κινητά προστεγάσματα σε κάθε όροφο του κτιρίου κατασκευάζονται σύμφωνα με τους όρους του θεσπίζονται σε εφαρμογή του άρθρου 26.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.