Μετάβαση στο περιεχόμενο

νομιμοποίηση σκελετού οικοδομής και έκδοση οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Νομίζω ότι σε συμφέρει να πας με το άρθρ 26 παρ 2 του Ν-4014, για ότι μπορεί να νομιμ/θεί.

Πληρώνεις το παράβολο, 500 ή 2000 ευρώ εσύ διαλέγεις, και πας πολεοδομία για νομιμοποίηση.

Αφού το πας για νομ/ση δεν μπορούν να σου ζητήσουν βεβαιώσεις ΙΚΑ κλπ για τον χρόνο κατασκευής, ακολουθείς την διαδικασία του Ν-4014 και ότι προβλέπεται από τον νόμο για την απόδειξη του χρόνου τέλεσης του εγκλήματος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σιγά σιγά να οργανωθούμε παιδιά μπας και μας βγάλει ασπροπρόσωπους όλους ο συνάδελφος.

 

...

α. για να πιστοποιηθεί οτι όντως ο σκελετός κατασκευάστηκε εντός της ισχύος της οικ. άδειας χρειάζονται βεβαίωση από το ΙΚΑ. Αν δεν μπορέσω να το αποδείξω, δεν δέχονται την άιτηση.

 

β. Το γεγονός ότι στα συμβόλαια ο αγοραστής αγοράζει μελλοντικό κτίσμα το οποίο και κατασκευάζει 4 χρόνια μετά χωρίς αναθεώρηση της οικ. άδειας (στο όνομα δηλαδή του προηγούμενου) αποτελεί το δεύτερο κόλλημα.

Την προηγούμενη μελέτη-επίβλεψη δεν την έχω κάνει εγώ αλλά συνάδελφος ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια.

(Συν τοις άλλοις θέλω να κάνω και άλλαγή των όψεων)

Λοιπόν

α- Καταθέτεις Γενικό πρωτόκολλο και να σου γράψουν (όχι προφορικά πουν) τις όποιες παρατηρήσεις τους ή την άρνηση τους. Ειδικά να γράψουν σε ποια διάταξη στηρίζουν κτίριο που είναι (ας πούμε) σύμφωνο με τα εγκεκριμένα σχέδια άδειας είναι αυθαίρετο με βάση ημερομηνίες κατασκευής.

Αν τον έπιαναν επ αυτοφώρω να κάνει εργασίες με ληγμένη άδεια πράγματι είχε αυθαίρετες εργασίες. Άλλο όμως αυθαίρετη εργασία κι άλλο αυθαίρετο αποτέλεσμα.

Μπορεί να έχουν και δίκιο, μπορεί να έχουν και κάποια εσωτερικά ερμηνευτικά. Ας την γράψει να μαθαίνουμε όλοι μας.

 

β- Τα συμβολαιογραφικά είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Από μόνο του μπορεί να είναι ολόκληρο θέμα. Εκ απαλών ονύχων το ακουμπώ τώρα και επιγραμματικά.

1- Δεν αγοράζει μελλοντικό κτίσμα. (αυτά είναι πατέντες κομπίνες μπας και πληρώσει λιγότερο φόρο μεταβίβασης πιέζοντας εσένα να κάνεις βεβαίωση ότι δεν έχει τίποτα).

Αγοράζει κτίσμα ημιτελές στο στάδιο του φέροντος οργανισμού. Βγάζει μια α αντικειμενική αξία. Τέλος.

Τα αλλαγές επιβλέποντος, θάνατοι κλπ τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχουν διαδικασίες και αναλογίες.

Τα αλλαγές όψεις και λοιπά τα βλέπουμε και είναι άλλη ιστορία και αυτό και έχει αναλυθεί κι αυτό, αλλά βρε συνάδελφε ένα ;ένα μας τα βγάζεις.


Δηλ. ενώ έχει αρχίσει η κατασκευή του Φ.Ο. μετά την λήξη ισχύος της οικ. αδείας, μπορεί να πάρει "παράταση ισχύος επ αόριστο" ???

....

 

Κτίριο με περατωμένο Φ.Ο. μπορεί να πάρει "παράταση ισχύος επ αόριστο" και με κλειδωμένους τους όρους δόμησης που είχε βγάλει την άδεια.

Φυσικά παίζουν θέματα προ της 8 ετίας λήξης της αρχικής άδειας, όπως κι θέματα εδικών προεδρικών η νομαρχιακών διαταγμάτων περιοχών. Σπάνιο μεν αλλά έχω πετυχει Προεδρικό που είχε βγάλει ο Σαρτζετάκης, 14/8 παραμονή της Παναγίας με αναδρομική ισχύ για περιοχή Πεντέλη Ντραφη και είχε γίνει το έλα να δεις.

Τώρα αυτά ισχύουν με βάση τις διαδικασίες προ ΝΟΚ και προ νέου τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών που είναι φρέσκα πράγματα ακόμα και δεν έχω μεγάλη σιγουριά τι αποχρώσεις έχουν πολλές λεπτομέρειες και πολλές εφαρμοστηκές διατάξεις που ακόμα περιμένουμε.

 

 


 

Υ.γ Αναμοχλεύοντας νόμους και διατάξεις βλέπω ότι μεσολάβησαν 2 μηνύματα

Didonis

δεν είμαι σίγουρος αν τα λέω καλά..γενικά υπάρχει ένα χάος

 

Ε φίλε μου άμα τα αναμοχλεύσεις όλα, είναι και στάσιμα θα μυρίσουν. Ναι πράγματι είναι χάος ναι η μία παρατυπία (πχ έργα με ληγμένη άδεια) μπορεί να γλύτωσες αυτόφωρα μπορεί το ένα μπορεί το άλλο, αλλά θα σου βγει μπροστά το ΙΚΑ, το πίκα το νίκα και άλλα δέκα μαζί…

Εδώ και μπόλικο καιρό έχω την θεωρία ότι για αποσοβήσεις τους κραδασμούς από μια παρατυπία πρέπει να κάνεις τουλάχιστον δέκα συμμαζέματα και όλο και κάτι μένει κουσούρι.

Υπομονή..,. αρκεί να χρεώνουμε σωστά τον πελάτη για τις ανατιθέμενες αναμοχλεύσεις που πρέπει να κάνουμε και να μη τρέχει ο μηχανικός σαν τον Βέγγο τσάμπα και μόνο άμα σχεδιάσει ή επιβλέψει άντε να τον πληρώσουμε.

 


Νομίζω ότι σε συμφέρει να πας με το άρθρ 26 παρ 2 του Ν-4014....

Έχει μια βάση σοφίας η πρόταση του συναδέλφου.

Πράγματι κάνεις τα σχετικά σενάρια κοστολόγησης χρόνου, προστίμου, αμοιβών μηχανικού στις διαφορές παραλλαγές και τα παρουσιάζεις στον πελάτης σου (μόνο εφόσον σου έχει αναθέσει με προκαταβολή το έργο, έστω μικρή), του εξηγείς τα υπέρ και τα κατά και διαλέγει μόνος του τι τον συμφέρει.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Ενημερωτικά πάντως όλα τα posts. Και μετά λέμε ότι δεν παράγουμε στην Ελλάδα ( παράγουμε νόμους και γραφειοκρατία). Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια-συμβουλές σας.

Απλά επειδή φοβάμαι οτι θα το μπλέξω περισσότερο το θέμα κι επειδή εχει γίνει ήδη η σχετική κουβέντα στην πολεοδομία κι επειδή.....

έχω αποφασίσει κι εγώ ότι είναι προς το συμφέρον και το δικό μου αλλά και του ιδιοκτήτη να πάμε με το αρ 26 παρ.2 του 4014/11 για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Του το έχω ήδη πει και είναι σύμφωνος να το προχωρήσουμε έτσι (ξέρει άλλωστε τι έχει κάνει και το παραδέχεται κιόλας).

Το ερώτημά μου βέβαια ήταν άλλο και μάλλον ξεφύγαμε λιγάκι...

Βασικά εκείνο για το οποίο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος είναι αν στον υπολογισμό του παράβολου θα υπολογίσω όλα τα τετραγωνικά -168,00 (συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που προορίζονται για ημιυπάιθριους) και θα πληρώσω 2.000,00€ ή αν μπορώ να το θεωρήσω ως άλλη παράβαση πληρώνοντας μόνο 500,00€ δεδομένου ότι το κτίσμα δεν είναι περατωμένο και είναι άδικο να πληρώσει ότι θα πλήρωνε και για τελειωμένη οικοδομή. (Ξέρω οτι δεν στηρίζεται κάπου αυτό που λέω, αλλά δεν μιλάει και πουθενά ξεκάθαρα ο νόμος για τις περιπτώσεις αυτές)

 

Υ.Γ. Διδώνη, θα ρωτήσω με την πρώτη ευκαιρία στην Πολεοδομία για το αν πράγματι υπάρχει κάποια εγκύκλιος.... που να δικαιολογεί την απαίτηση τους και θα ενημερώσω.

Edited by ΝΕΟΣ
Link to comment
Share on other sites

1. Αναγκαστικά με το παράβολο της περίπτωσης γ΄ της παρ. 2 του άρθρου 24 ( όπως γράφει το άρθρο 26 του ν.4014/11).

2. Αν υπολογίζω σωστά , ακόμα και δεν προσθέσεις Η/Χ, το κτίσμα σου παραμένει πάνω από 100,00 m2. Αρα πάς για το 2χίλιαρο.

Link to comment
Share on other sites

ΝΕΟΣ :

(Ξέρω οτι δεν στηρίζεται κάπου αυτό που λέω, αλλά δεν μιλάει και πουθενά ξεκάθαρα ο νόμος για τις περιπτώσεις αυτές)

 

Γι αυτό είπα ότι εσύ διαλέγεις, αλλά από την άλλη αφού πας να εκτελέσεις το τέλειο έγκλημα, ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες μην προσπαθείς να σώσεις το αυγό και χάσεις την κότα.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν:

 

1.o σ.δ σε παίρνει; (αναφέρεσαι σε προσθήκη ορόφου εκτός σχεδίου)

2.οι η/χ πως θα δηλωθούν ως κλειστοί εφ' όσον όπως λες είναι μόνο μπετά και άρα είναι ανοιχτοί;

3.αν δηλωθούν ως κλειστοί (που πολύ αμφιβάλω αν γίνεται) ο σ.δ σε φτάνει;

3.αν υπάρχει απόληξη δώματος πρέπει να κατεδαφισθεί (δεν νομιμοποιείται-άρθρο 1 παρ 7 Π.Δ φεκ 270Δ )

 

υ.γ μετά χρειάζεσαι άδεια δόμησης αποπεράτωσης για όλο

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδιά καλημέρα.Μια ερώτηση.Βιοτεχνικό κτίριο το οποίο είχε εκδοθεί Ο.Α. στην οποία φαινόταν ως φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα , αλλά κατασκευάστηκε με μεταλλικό σκελετό διατομής Η , τοιχοποιίες από Εtong, πετροβάμβακα και εσωτερικά φέρει επένδυση από γυψοσανίδα.Η επικάλυψη είναι από πάνελ, που εδράζονται επί μεταλλικών ζευκτών διατομής. Τι χρειάζεται για να νομιμοποιηθεί? μπορεί να πάει με 4014 εάν συμφέρει οικονομικά? Ευχαριστώ για οποιαδήποτε απάντηση εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

....Βιοτεχνικό κτίριο το οποίο είχε εκδοθεί Ο.Α. στην οποία φαινόταν ως φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα , αλλά κατασκευάστηκε με μεταλλικό σκελετό διατομής Η ,

....

....

 

Οι πολεοδομικές διαστάσεις (περίγραμμα, Δόμηση, κάλυψη, ύψος κ.λ.π.) του κτίσματος έχουν αυθαιρεσίες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.