Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομαγνητικά καλοριφέρ: Το γέλιο


diramos

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά, μου προκαλεί έντονο προβληματισμό πώς κατάφεραν ορισμένοι να αποφοιτήσουν χωρίς να κάνουν κτήμα απόλυτα στοιχειώδεις γνώσεις.

 

Γιατί έχω γνωρίσει ορισμένους από αυτούς, οι οποίοι ειλικρινά πιστεύουν ότι συσκευές που δημιουργούν, μπορούν να αποδίδουν ανάλογα με αυτά που γράφτηκαν εδώ. Ο πιο πρόσφατος με "συσκευή" ηλεκτρόλυσης νερού, "παρήγαγε" υδρογόνο που το έστελνε για καύση σε κινητήρα αυτοκινήτου (η συσκευή τοποθετούνταν στο χώρο του κινητήρα). Και προσπαθούσε να με πείσει ότι η κατανάλωσή του μειώθηκε περίπου 25%, με 1 λίτρο νερό την ημέρα, χωρίς να κάνει καμία μέτρηση σε εργαστήριο, αλλά "με το μάτι". Μάταια προσπαθούσα να τον πείσω ότι η θερμοδυναμική δεν ξεγελιέται.

Link to comment
Share on other sites

Sorry

στην παραπάνω δήλωσή μου έκανα λάθος. Αειαυτοθερμαινόμενο είναι ο σωστός όρος.

nikmech

μην προβληματίζεσαι, κυκλοφορούν όλων των ειδών τα "φρούτα" με πτυχίο.

Στο ξεκίνημα της καριέρας μου συνάντησα συνάδελφο ο οποίος μέτραγε το οικόπεδο επιτόπου με κορδέλα (το χώριζε σε τρίγωνα) ακολούθως το σχεδίαζε στο γραφείο και εμβαδομετρούσε από το σχέδιο, επιμένοντας ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος!!! Όταν δε του είπα ότι με τον τύπο του Ήρωνα υπολογίζουμε το εμβαδόν των τριγώνων και αθροίζοντάς τα έχουμε το εμβαδόν του οικοπέδου με κοίταζε λες και ήμουν από άλλον πλανήτη!

Link to comment
Share on other sites

...μου προκαλεί έντονο προβληματισμό πώς κατάφεραν ορισμένοι να αποφοιτήσουν χωρίς να κάνουν κτήμα απόλυτα στοιχειώδεις γνώσεις...

 

Και μόνο το ότι κάποιοι τελειώνουν το λύκειο χωρίς να γνωρίζουν τις αρχές διατήρησης (ενέργειας, ορμής κλπ) είναι αξιοθαύμαστο.

 

Και να σκεφτεί κανείς ότι στο λύκειο κάναμε και τους θερμοδυναμικούς νόμους, τον κύκλο Carnot, αρχές μετάδοσης της θερμότητας, εναλλασσόμενα ρεύματα (χωρίς μιγαδικούς), μιγαδικούς (χωρίς εναλλασσόμενα) κλπ κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχετε να γελάσετε. Άλλα ήρθε η ώρα. Βέβαια αρκετοί θα κλάψουν αρκετά…..

Έφτασε στον πλανήτη μας η συσκευή με COP 25,4 !!!! Λύθηκε επιτέλους το ενεργειακό μας πρόβλημα.

Μιλάμε για την μουφα της χρονιάς

 

Το φυλλάδιο το μάζεψα από την ΔΕΘ Θεσσαλονίκη

 

Το είδα κι εγώ και ήθελα να το ανεβάσω! Στο συγκεκριμένο stand του περιπτέρου γινόταν χαμός! Ήθελα να πάω να τον ρωτήσω: δηλαδή με βάση το φυλλάδιο και αυτό που διαφημίζουν με το "θερμομανητικό καλοριφέρ" των 500w που όπως λένε αποδίδει 12,7kw μπορώ να ζεσ΄τνω όλο μου το σπίτι; :P :P :P Δυστυχώ όμως ο κόσμος μέσα στην κρίση και στην απελπισία του τους πιστεύει. Το cop 25,4 πως το έβγαλαν; Μήπως πρέπει να παρέμβει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή;

Link to comment
Share on other sites

απιστευτο γελοιο, δεν τους ειδα ρε γμτ κριμα , πως το εχασα γμτ!!!! Ρε παιδια σφυριξτε το πιο νωρις, δεν χανεται αυτο το θεατρο/παρουσιαση σαμπρελοθερμαστρας...

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι αυτούς που το πλήρωσαν. Κατά την γνώμη μου είναι όντως ποινικό αδίκημα.

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Όταν τα είδα στην ΔΕΘ νόμιζα ότι ήταν ένα νέο σύστημα θέρμανσης.

Αρχικά πίστεψα ότι έχουν καλή απόδοση, αλλά τώρα διαβάζω εσάς που λέτε ότι δεν είναι καλό σύστημα.

Ευτυχώς που το είδατε.Αν δεν διάβαζα το φόρουμ δεν θα ήξερα ότι δεν είναι όπως το παρουσιάζουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν ξέρω πόσο καιρό έχετε να γελάσετε. Άλλα ήρθε η ώρα. Βέβαια αρκετοί θα κλάψουν αρκετά…..

Έφτασε στον πλανήτη μας η συσκευή με COP 25,4 !!!! Λύθηκε επιτέλους το ενεργειακό μας πρόβλημα.

Μιλάμε για την μουφα της χρονιάς

 

Το φυλλάδιο το μάζεψα από την ΔΕΘ Θεσσαλονίκη

 

Μπράβο συνάδελφε! Θαυμάζω τον σκεπτικισμό σου και το θάρος σου γιατί έστω και με ψευδώνυμο καταγγέλλεις μια πρωτοφανή απάτη στα χρονικά της τεχνολογίας.

Πρόσεξε όμως αυτό που θα σου πω:

Πριν έξη χρόνια μου είπε κάποιος ότι ένας μηχανουργός στην Κέρκυρα...σήκωσε με άγνωστη δύναμη τον τόρνο του στον αέρα. Φυσικά του απάντησα όπως εσύ. "Θα μας κάνεις ρε φίλε να ξεχάσουμε και αυτή τη λίγη Φυσική που ξέρουμε".

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο ίδιος εφευρέτης του διαφορικού χωρίς γρανάζια (Τσιριγκάκης) εμφάνισε τελικά την ευρεσιτεχνία του με την υποστήριξη και αρωγή του Ε. Μ. Π. Ήταν μία συσκευή αδρανειακής ανύψωσης καταπληκτική. Και το πιό ωραίο απ' όλα ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν χρειάστηκε άλλη φυσική από αυτή τη λίγη που ήξερα κι εγώ.

Επειδή λοιπόν την έχω πατήσει (και όχι μόνο εγώ) αυτή τη φορά ήμουν πιό προσεκτικός. Μίλησα με έναν από τους εκπροσώπους αυτής της νεοσύστατης Έλληνικής Εταιρείας και μου έδειξε τις πιστοποιήσεις νόμιμου εργαστηρίου το οποίο επαληθεύει τις αποδόσεις του θερμαντικού αυτού σώματος.

Φυσικά εξοργίστηκα κι εγώ μαζί τους που ενώ φτιάχνουν ένα εμπορικό προϊόν που θέλουν να βάλουμε στα σπίτια μας δεν μας λένε ούτε την αρχή λειτουργίας του αλλά...εφ όσον έχει πιστοποιήσεις αποδόσεων και μη επικινδυνότητας του προΪόντος (από υπεριώδεις, ιοντίζουσες ή άλλες επιβλαβείς ακτινοβολίες) δεν με ενοχλεί. Ξέρεις πόσα υλικά (κυρίως μεταλλικά κράματα) υπάρχουν γύρω μας που δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε γι' αυτά;

Επειδή λοιπόν η Εταιρεία αυτή είναι Ελληνική μετρίασε τον σκεπτικισμό σου και κάνε αυτό που έκανα κι εγώ:

Ζήτα τους περισσότερες πληροφορίες και ένα σώμα δοκιμαστικό.

Να πληροφορίσω και τον άλλο φίλο που έγραψε κάτι για 1200 Ευρώ, ότι η τιμή αγοράς του μικρού σώματος των 6500 watt κοστίζει με το Φ.Π.Α 360 Ευρώ. Είναι στο χέρι σου να το μετρήσεις - αφού είσαι και μηχανικός - και αν το βρείς ψεύτικο να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω με σωστή τεκμηρίωση. Εγώ αυτό θα κάνω.

Να ξέρεις όμως ότι αυτοί εγγυώνται και το προϊόν τους και τις αποδόσεις του για πέντε χρόνια.

  • Upvote 1
  • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.