Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διευρύνεται ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ «απορροφά» ΕΤΑΑ και ΤΑΥΤΕΚΩ

 

 

Να κλείσει την «μαύρη τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ που θα έχει φέτος ο ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύοντας σε αυτόν και το Ταμείο των Επιστημόνων (ΕΤΑΑ), αλλά και το Ταμείο τραπεζικών και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), επιχειρεί η κυβέρνηση.

 

Στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, επιβεβαιώθηκε πως φέτος η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ θα φτασει στα 2,5 δισ.

 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη του ΕΤΑΑ και του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ με το επιχείρημα πως αποτελούσε υποχρέωση στο Μνημόνιο και οι ελεγκτες είχαν δείξει «κόκκινη κάρτα» στο υπουργείο Υγείας που είχε ανοίξει παράθυρο το ίδιο, για να μην ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ τα δύο συγκεκριμένα ταμεία. Μάλιστα ο ν.4075 του 2012 προέβλεπε ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ έπρεπε να έχει ενταχθεί από 1ης Μαιου στον ΕΟΠΥΥ και το ΕΤΑΑ από 1ης Ιουνίου, αλλά εκ των υστέρων εξαιρέθηκαν με άλλες αποφάσεις υπουργών πριν και μετά τις εκλογές.

 

Αν και η δυνατότητα εξαίρεσης είχε δοθεί με την προϋπόθεση σύνταξης αναλογιστικής μελέτης, το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι πως και τα όποια τυχόν πλεονάσματα έχουν τα Ταμεία, αυτά οφείλονται είτε σε κοινωνικούς πόρους (πχ εισφορές υπέρ τρίτων) είτε επειδη εκμεταλλεύονται τις χαμηλές τιμές που επιβάλλει στο εθνικό σύστημα Υγείας.

 

Μετά την εξέλιξη αυτή, θα χάσουν τις παροχές υγείας που προέβλεπαν τα καταστατικά των Ταμείων τους: οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, των τραπεζών Εμπορική, ΕΤΕ, πρώην Πίστεως, πρώην ΕΤΒΑ καθώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες νομικοί, μηχανικοί, εργολήπτες, γιατροί και άλλοι.

 

 

http://www.protothem...cle/?aid=225967

 

 

Καταλάβατε γιατί αυξάνονται οι εισφορές?

 

Αν ένας από τους λόγους που συνέχιζαν οι συνάδελφοι να πληρώνουν τις εισφορές τους - για αρκετούς πλέον, ο μοναδικός - ήταν οι καλύψεις υγειονομικής περίλθαψης, παύει πλέον να υφίσταται. Ότι αναλογιστική μελέτη και να έχει το ΤΣΜΕΔΕ, θα βρεθεί εκτός πραγματικότητας. Με αυτές τις κινήσεις, σύντομα θα καταστεί προβληματικό.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Πάνος

να και κάτι που συμφωνούμε απολύτως. :)

 

 

Αντιγράφω:

"Άμεσα εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ τα ταμεία των δικηγόρων, μηχανικών και υγειονομικών και των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικα.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και των υπουργών, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Υγείας, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ θα ανέλθει εφέτος σε 2 με 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να κλείσει τελικά στα 3 δισ."

 

Τουλάχιστον θα καταργηθεί ο υπάρχον μηχανισμός ΕΤΤΑ και ΤΣΜΕΔΕ και οι διοικητές και τα Δ.Σ. ή θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και αυτούς; (ρητορικό ερώτημα).

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Έτσι να ενταχθούν όλα τα υγιή ταμεία στον ΕΟΠΠΥ μήπως σωθεί και κλείσει η τρύπα για το καλό όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων.. Ας πληρώσουμε και τίποτα, είμαστε οι πλούσιοι και πιο ευνοημένοι αυτής της κοινωνίας... Τόσο ευνοημένοι πού προσωπικά έχω φεσώσει την οικογένεια μου 2000 ευρώ από τότε που πήρα το πτυχίο για το ΤΣΜΕΔΕ και συνεχίζω...

Link to comment
Share on other sites

μας βαζουν στον ΕΟΠΠΥ τελικα........επισης θελουν να πληρωνουμε 7000 τον χρονο , λες και ειμαστε εφοπλιστες .......μονο οι μηχανικοι φυσικα.....

ειναι τοσο αστεια η κατασταση που δεν μπορει και να σχολιαστει σοβαρα πλεον......παντως οποιος παει στο ΤΣΜΕΔΕ συνανταει πλεον συχνα μηχανικους που ξεγραφονται......

 

κουιζ....ποιο ταμειο δεν συγχωνευτηκε;;;

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Εύκολο.....Αυτών που τους γλύφουν μην τυχών και πουν κάτι και ξεβολευτούν....Ρουφιάνοι....

Χέστηκαν για τον μηχανικό, ανάγκη τον έχουν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.