Jump to content

Van_pan

Members
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Καλή

4 Followers

About Van_pan

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Καλαμάτα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

1,341 profile views
 1. Συνάδελφε εφόσον είναι εκτός ορίων οικισμού και εντός ΖΟΕ, το πιο πιθανό ούτως ή άλλως είναι να έχουν καταργηθεί όλες οι παρεκκλίσεις, ωστόσο όπως είπε kai ο tetris τα 550τμ δεν αρκούν. Κοίτα τι προβλέπει η ΖΟΕ για την περιοχή σου
 2. Φαντάζομαι τα χρηματα της επένδυσης θα προέλθουν απο τα πολλά διαφημιστικά έσοδα της ΕΡΤ των 3 καναλιών και των 2200+ υπαλληλων.
 3. Νομίζω πως dimamp σου έδωσε πολύ καλές συμβουλές για το το επάγγελμά μας απλώς να προσθέσω και στα γνωστικά αντικείμενα την Γεωπληροφορική και την Χωροταξία-Πολεοδομία. Βέβαια, αυτό δεν είναι περιοριστικό καθώς με ένα μετατπτυχιακό μπορείς ειδικευτείς και σε άλλους τομείς (π.χ. Περιβαλλοντικά, Διαχείριση Έργων, Εκτίμησης Ακινήτων) Προσωπική εμπειρία από εξωτερικό δεν έχω, μπορώ να μιλήσω από γνωστούς και φίλους συναδέλφους που μου έχουν μοιραστεί τις δικές τους εμπειρίες. Αρχικά, κανένας δεν είχε πρόβλημα με την εισαγωγή του σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο είτε για μεταπτυχιακές σπουδές είτε για διδακτορικές σε Ευρώπη και Αμερική (βασικά δεν ξέρω κάποιον που να μην έχει γίνει δεκτός). Θεωρώ βέβαια, όπως προειπώθηκε, πως στην Ελλάδα το επάγγελμά μας συγκεντρώνει πολλές επιστήμες που στο εξωτερικό ίσως να επιμερίζονται για αυτό δεν υπάρχει η ειδικότητα αυτή καθ'αυτή στο εξωτερικό. Στην Γαλλία π.χ. αποκαλούμαστε geometre ingenieur (γεωμέτρες) ή αλλού μπορεί να αποκαλούνται geomatics engineer. Παρομοίως, για το θέμα της εργασίας πολλοί εργάζονται στους τομείς που αναφέρθηκαν ωστόσο θεωρώ πιο συνετό μετά τις προπτυχιακές σπουδές να γίνει και κάποιο μεταπτυχιακό στην χώρα που θα θέλεις να βρεις και εργασία. Αυτό νομίζω είναι απαραίτητο για όποιο επάγγελμα ακολουθήσεις καθώς οι εργοδότες προτιμούν να έχουν ένα εργαζόμενο που θα έχει ζήσει το σύστημά τους και ίσως να γνωρίζει και την γλώσσα τους. Προσωπικά μιλώντας, την σχολή την αγάπησα και δεν περίμενα να έχει ένα τόσο ευρύ αντικείμενο γιατί σαν και εσένα πριν περάσω δεν την γνώριζα. Αν σε ενδιαφέρουν με αυτά που ειδικεύεται σου προτείνω να πας, ειδικά τομείς όπως η Δορυφορική Γεωδαισία, η Φωτογραμμετρία, η Τηλεπισκόπιση και η Γεωπληροφορική είναι τομείς του μέλλοντος που ασχολείται αποκλειστικά ο Τοπογράφος Μηχανικός. Πάντως και Ελλάδα από αυτό που βλέπω, χωρίς να γνωρίζω κάποια επίσημη μελέτη, θεωρώ πως η επαγγελματική αποκατάσταση του Τοπογράφου Μηχανικού είναι ίσως σε καλύτερη κατάσταση από κάποιες άλλες ειδικότητες μηχανικών.
 4. Για να υποβάλλεις αντίρρηση δεν είναι απαραίτητο το τοπογραφικό διάγραμμα, αν θέλεις όμως στην εκτυπωμένη αίτηση μπορείς να επισυνάψεις ένα. Αρκεί μια περίμετρος σε dxf του γεωτεμαχίου σου προκειμένου να το ανεβάσεις στην εφαρμογή ή στην τελική το σχεδιάζεις χειροκίνητα. Με την εισαγωγή του περιγράμματος η εφαρμογή αυτόματα θα σου δείξει όλα τα πολύγωνα που βρίσκονται εντός της περιμέτρου είτε είναι δασικά είτε άλλης μορφής προκειμένου να επιλέξεις αυτά για τα οποία θα προχωρήσεις σε αντίρρηση. Το τοπογραφικό είναι αναγκαίο σε περίπτωση εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης και είναι διαφορετική διαδικασία από την αντίρρηση και το πρόδηλο σφάλμα.
 5. Δεν μπορείς να πας με την λογική της λιθόκτιστης αποθήκης μέχρι 15τμ, ώστε να πας μόνο με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας;
 6. Παύλο επαναφέρω το θέμα. Δηλαδή σε μια τέτοια περίπτωση εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο προ του 2003 χωρίς πρόσωπο σε δρόμο θεωρείται άρτιο κατά το ΣΧΟΟΑΠ που έχεις παραθέσει ή λαμβάνεται ως κατά παρέκκλιση και παύει να είναι άρτιο με την ισχύ του ΣΧΟΟΑΠ;
 7. Σε περιοχές που υφίστανται εγκεκριμένα σχέδια πόλεως καθώς και οριοθετημένοι οικισμοί δεν υπάγονται στην υφιστάμενη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, δεδομένου ότι για την οριοθέτησή τους έχει προηγηθεί έλεγχος των δασικών εκτάσεων. Αντιθέτως, αν πρόκειται για οικισμό προ '23 που δεν έχουν καθοριστεί τα όριά του, δεν έχει αναρτηθεί ο δασικός χάρτης προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία των αντιρρήσεων καθώς ο όγκος των αντιρρήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις ,όπως είναι λογικό, θα ήταν πιο μεγάλος και σύνθετος. Για την ισχύουσα διαδικασία των αντιρρήσεων η σύνταξη τοπογραφικού δεν είναι απαραίτητη αλλά προσωπικά το συνιστώ προκειμένου ο ιδιοκτήτης να έχει μια ακριβή εικόνα των ορίων του, προκειμένου να μην αναγκαστεί να υποβάλλει αντίρρηση και για κομμάτια που δεν του ανήκουν. Σε οποιαδήποτε άλλη πράξη με δασαρχείο (πχ εξαγορά) είναι απαραίτητο το εξαρτημένο τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ 87. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς ακριβώς με το τοπογραφικό με στίγματα αλλά φαντάζομαι εννοείς να είναι εξαρτημένο, οπότε καλώς το έκανες μιας και θα σου είναι χρήσιμο για οτιδήποτε το χρειαστείς. Για να κόψεις τα πεύκα σου, πρέπει να απευθυνθείς στο μηχανικό σου ώστε να εκδοθεί μια άδεια μικρής κλίμακας για την κοπή αυτών των δέντρων από την ΥΔΟΜ της περιοχής σου.
 8. Συνάδελφοι αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι γεωτεμάχιο που βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού και είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο μπορεί να κατατμηθεί σε αντίστοιχα μη άρτια κομμάτια, εφοσον δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί κατάτμησης πχ Natura, ΓΠΣ κ.α. Η δική μου περίπτωση, αφορά μη άρτιο εκτός ορίων οικισμού (κάτω των 4στρ χωρίς πρόσωπο), για τον οποίο οικισμό έχει συνταχθεί πολεοδομική μελέτη, χωρίς προς το παρόν να είναι σε ισχύ, και στον οποίο περιλαμβάνονται τμήματα που μέχρι πρότινος ήταν εκτός ορίων και ένα από αυτά είναι και το δικό μου. Στο εγκεκριμένο δε ΓΠΣ, όπως είναι λογικό, το γεωτεμάχιο περιλαμβάνεται στα όρια του νέου σχεδίου. Σε αυτή την περίπτωση η κατάτμηση μπορεί να γίνει με όρους εκτός ορίων οικισμού ή εφόσον το ΓΠΣ το περιλαμβάνει στο πολεοδομημένο τμήμα δεν μπορεί; Σημειώνω ότι οι υπολοιπες περιαστικές περιοχές που δεν εντάσσονται στην πολεοδόμηση εχουν όριο κατάτμησης τα 6στρ.
 9. Συνάδελφε, οι περιπτώσεις των αντιρρήσεων που χαρακτηρίζονται "ατελώς" δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά αλλά στους κατά τόπους ΣΥΑΔΧ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.