Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυξήσεις φωτιά σε ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ


ilias

Recommended Posts

Αν δεν αυξηθούν οι εισφορές μας στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ πως θα μπορέσει το ταμείο μας να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Αττικής!!Υπάρχει και άρθρο σημερινό που το επιβεβαιώνει!

Τη δρομολόγηση των διαδικασιών προς την κατεύθυνση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εντός του επόμενου διαστήματος αποφάσισε η Attica Bank.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στη συνεδρίασή του της 30ης Οκτωβρίου 2012 συζήτησε το θέμα της κεφαλαιακής διάρθρωσης της Τράπεζας σε σχέση και με τις ελάχιστες απαιτήσεις και τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που επιβάλλονται από το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε εντός του επόμενου διαστήματος να δρομολογήσει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και το καταστατικό της. Επιπρόσθετα, ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ εκδήλωσε την κατ’ αρχήν πρόθεσή του να συμμετάσχει στην κεφαλαιακή ενίσχυση της Τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα για κάθε εξέλιξη σε σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ενημερώσει τους μετόχους, με βάση και τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας."

 

 

Πηγή:www.capital.gr

H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι τώρα. Η αύξηση των εισφορών θα αποφέρει χρήματα μετά από 6 μήνες, τουλάχιστον. Και η δε μεγάλη αύξηση εισφορών (τα γνωστά 650 ευρώ/μήνα) θα ξεκινήσει την 1/7/2019 για τους πρώτους που θα την υποστούν.

Η αύξηση εισφορών που αποφασίστηκε στο Μεσοπρόθεσμο τον Ιούλιο του 2011 δεν έγινε για την Τράπεζα Αττικής. Έγινε αποκλειστικά και μόνο ως "ισοδύναμο μέτρο" έναντι αυτών που πρότεινε η τρόικα για τα ελλείμματα του δημοσίου. Δεν έγινε για να πηγαίνουν τα χρήματα όλα αυτά τα χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ, έγινε για να καλύπτονται ελλείμματα του δημοσίου. Ο τρόπος είναι απλός. Τον εφάρμοσαν ήδη με τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ όταν τα έκλεψαν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον Ιούλιο του 2011.

 

Παρεμπιπτόντως, είναι πλέον 100% σίγουρη η αύξηση και σε κάποιους ασφαλισμένους προ του 1993. Κατατίθεται στο σχέδιο του προϋπολογισμού. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν σε αυτούς θα περιλαμβάνονται οι παλιοί του ΤΣΜΕΔΕ ή αν το ΤΣΜΕΔΕ θα τη γλιτώσει.

Edited by scn
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΤΣΜΕΔΕ έχει τα 200m € που χρειάζονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής και αυτό καμία σχέση δεν έχει με την αύξηση των εισφορών μας. Έχει απόλυτο δίκιο ο scn παραπάνω.

Το ΤΣΜΕΔΕ είναι από τα πιο υγιή ταμεία και με πάρα πολύ καλή, προς τα παρόν, αναλογία συνταξιούχων/ενεργών μηχανικών.

Πρωτοπόρησε δε με τη συμμετοχή του στην Τράπεζα Αττικής. Σαν σκέψη είναι καλή και είμαι υπέρ του να έχουμε τη δική μας τράπεζα. Στην εφαρμογή πάσχει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά εκείνο ήταν ακόμα χειρότερα. Δεν ενοποίησε μόνο τους κλάδους υγείας όπως πάει να κάνει τώρα αλλά ολόκληρο το ταμείο. Μέσα σε μία νύχτα τα αποθεματικά του ΝΑΤ έκλεισαν τρύπες....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ckiriako ευχαριστώ για την υποστήριξη και για το +1

αλλα απο περιέργεια θα ήθελα να μάθω ποιό ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ - ΠΑΣΟΚΟΣ μου έριξε ανρνητική γιατί όντως ενοχλει η αληθεια και όχι μόνο τσουζει αλλα και ποναει

αν φοράει παντελόνια (υποθέτω άντρας θα είναι) ας μας πει ποιός είναι, για να του εξηγήσω το ''όνειρο'' που δεν έχει καταλάβει ακόμα και κοιμάται με τα τσαρούχια .......

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

ένας από τους τρεις παρακάτω....που την ίδια στιγμή έκαναν αυτές τις δηλώσεις.

post-121-0-21978300-1352135238_thumb.jpg

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Εκανε και ο πατερας μου 15 χρονια θαλασσα Α μηχανικος, και μετα ξεκινησε στερια να κολλαει ΙΚΑ

Για τα 15 χρονια θαλασσας το ΝΑΤ εδωσε 180ευρω συνταξη τα οποια εχουν φτασει 150. Τα υπολοιπα μεχρι τα 450-500 τα δινει το ικα.

Οσους ξερω και συνταξιοδοτηθηκαν απο την ολυμπιακη αεροπορια 45 χρονων πηραν κατι εφαπαξ 20.000.000 δρχ και συνταξεις διχιλιαρα.

Τα λεφτακια του ΝΑΤ γιναν συνταξεις των "παλλινοστουντων"

Καλα ειναι

Να ζησει ο αντρεας, ο μεγαλος αναμορφωτης του εθνους!

Edited by ckiriako
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.