Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν υπήρχε έστω και υποψία για κατάργηση των τεκμηρίων θα είχαν πάει όλοι να πάρουν λιμουζίνες, Cayenne, κότερα κτλ. Οι τιμές τους έχουν πέσει σε εξευτελιστικό επίπεδο, στο 10% της τιμής αντιπροσωπείας. Και στα ακίνητα επίσης. Πελάτισσα αγόρασε αγροτεμάχιο πρόσφατα και το τοπογραφικό της ήρθε πιο ακριβό από το ίδιο το αγροτεμάχιο, μιλάμε για κάτω από 500€.

 

Το θεωρώ απίθανο να καταργήσουν τα τεκμήρια.

Link to comment
Share on other sites

Για τους μισθωτους-συνταξιουχους μονο θα καταργηθουν. Οσον αφορα τους αυτοαπασχολουμενους παραμενουν ως εχουν.

 

Αυτο που ακουστηκε πως το 500αρικο του εκτακτου τελους επιτηδεύματος καταργειται (λογω θεματος Συνταγματικοτητας) αληθευει τελικα?

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Όπως θα έχουμε 30-35% φόρο ως ελ.επ. έτσι και οι μισθωτοί είναι με αφορολόγητο 5000 και κλίμακα. Διαφορετική φορολόγηση, μπορεί λοιπόν τα τεκμήρια να ισχύσουν για την μία κατηγορία φορολογουμένων.

Link to comment
Share on other sites

Οι ερωτήσεις είναι της Κάτιας:

  1. Ερ: Είναι ο μισθός στην Ευρώπη (δεν μιλάμε για τα φτωχά κράτη - κανείς δεν σκέφτεται άλλωστε να πάει εκεί, σωστά?) τόσο χαμηλά όσο τον ρίξανε εδώ? (και μάλιστα "εδώ και χρόνια" όπως ισχυρίζεσαι!

Απ: Εγώ καταλαβαίνω ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών μιας χώρας είναι συνάρτηση της οικονομίας της. Οι Έλληνες βαυκαλιζόμαστε συγκρίνοντάς μας με την Γαλλία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία , την Σκανδιναβία κλπ. Από άποψη οικονομίας δεν ανήκουμε στο γκρουπ αυτών των χωρών. Στην ΟΝΕ μπήκαμε με πλαστά στοιχεία , αυτό πια αναγνωρίστηκε επισήμως. Η οικονομία μας είναι του επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας κλπ. Και στο Σουδάν οι κάτοικοι θέλουν μισθούς Γερμανίας αλλά δεν γίνεται. Οι μισθοί πληρώνονται από τα έσοδα που έχει η κάθε χώρα και όχι από τον ουρανό. Τα έσοδα της κάθε χώρας με τη σειρά τους προέρχονται από εξαγωγές, από υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές) , από τη φορολογία γενικότερα. Δεν είμαστε οι μάγκες αυτού του πλανήτη ώστε να γεμίζουμε τα ταμεία του κράτους μας χωρίς να παράγουμε τίποτα.

Ερ: Είναι τόσο υψηλά η ανεργία και η μαύρη εργασία;

Απ: : Όχι δεν είναι γιατί εκεί παράγουν προιόντα ή παρέχουν υπηρεσίες διεθνώς που εμείς δεν αξιωθήκαμε. Μαύρη εργασία επίσης δεν υπάρχει επειδή τηρούν τους νόμους ενώ εδώ ψηφίζαμε ξανά και ξανά αυτούς που δεν νοιάζονταν για την εφαρμογή τους ή αυτούς που μας παρότρυναν να τους παραβούμε.

Ερ: Τολμάει κανείς εκεί να σε προσλάβει ανασφάλιστο ή να μη σέβεται το ωράριο ή τα επαγγελματικά δικαιώματα, ή την αξιοπρέπεια του υπαλλήλου του;

Απ: Όχι , γιατί εκεί τηρούν τους νόμους όπως προείπα.

Βλέπεις λοιπόν ότι αυτοδιαψεύδεσαι? Σου θυμίζω τι ακριβώς είχες γράψει:

 

...Πολλοί εδώ μέσα ονειρεύονται εργασιακές συνθήκες της ανεπτυγμένης Ευρώπης, άλλοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν κιόλας. Κι όμως τα μέτρα που παίρνονται είναι ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια εκεί που σκέφτεστε να πάτε....

Τα μέτρα λοιπόν που παίρνονται δεν είναι καθόλου ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά οδηγούν σε συνθήκες Κίνας.

 

Ερ: Με ποιο τρόπο κατά τη γνώμη σου εξασφαλίζεται η μη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών με τον καινούριο νόμο? (όταν όποιος θέλει π.χ. μηχανικός κόβει μικρότερη απόδειξη, καθώς πια είναι και ελεύθερες οι αμοιβές).

Απ: Ο νόμος αυτός ορίζει το ύψος του φόρου. Άλλοι νόμοι και ελεγκτικοί μηχανισμοί στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν ψάχνουμε το ένα και μοναδικό μέτρο που να λύσει όλα τα προβλήματα. Οι αγαπητοί Ευρωπαίοι έχουν την τεχνογνωσία, τα δικά μας τα λαμόγια σκυλιάζουν ώστε να μην εγκαταλείψουν τα κεκτημένα τους.

Μήπως μπορείς να αναφέρεις κάποιον, γιατί δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό???

 

Ερ: Όταν κάποιου μηχανικού (ή και άλλου επαγγελματία) δεν του φτάνουν τα χρήματα για να ζήσει, τι πιστεύεις ότι θα γίνει από τα δύο: θα "σκοτώσει" το σπίτι που έχει για να πάει να ζήσει με τους παππούδες, ή θα προσπαθήσει να φοροδιαφύγει?

Απ: Όποιος φοροδιαφεύγει κλέβει τον διπλανό του. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά αυτουνού που φοροδιαφεύγει με εκείνον που κλέβει το αυτοκίνητο ή το σπίτι σου. Οπότε ας μην πουλήσει το σπίτι του αυτός που περιγράφεις , ας μπει στο σπίτι του γείτονα να σηκώσει ό,τι του αρέσει. Το ίδιο κάνει. Η φοροδιαφυγή είναι πιο εύκολη. Μια εκκλησία την κλέβεις πιο εύκολα από ένα διαμέρισμα αλλά και τα δύο κλοπές είναι. Καμία διαφορά.

Εδώ θα σου πω ότι όταν κάποιος με κλέβει (αυτή τη στιγμή το κράτος επιτίθεται ληστρικά εναντίον των πολιτών) και απειλεί να αφήσει τα παιδιά μου νηστικά, αφήνω στην άκρη το αίσθημα του δικαίου που με διακατέχει ως άνθρωπο και προστατεύω την οικογένειά μου με κάθε δυνατό τρόπο.

Edited by Κάτια
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα να ισχύσουν τα τεκμήρια μόνο για τους ελ. επ. και με την σκέψη να <<ενισχυθούν>>. Σε κάποια εφημερίδα το διάβασα χθες αλλά δεν θυμάμαι που.

Θα μου πεις <<λόγια του αέρα>>. Απηχούν όμως τις σκέψεις των <<εγκεφάλων>> του οικονομικού επιτελείου. Σου λέει <<δεν θα δηλώνεις τίποτα, θα σου τα πάρουμε με το ζόρι. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα βγάζεις ή όχι. Να τα έβγαζες. Από σένα θέλουμε ένα κεφαλικό φόρο>>. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Απηχούν την ανοησία των ανθρώπων.

 

Και επειδή ούτε το να καταθέσεις τα βιβλία στην εφορία είναι λύση (μέχρι στιγμής, γιατί και οι άνεργοι πάνε με τεκμήρια !!!), η αναπόφευκτη εξέλιξη είναι να υπάρξει μια σχεδόν ολοκληρωτική παύση πληρωμών, η δημιουργία λίστας νέων οφειλετών με αδυναμία πληρωμής, χωρίς νόημα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δημεύσεις περιουσίες 500.00 ελλήνων ούτε να τους στείλεις φυλακή και να περάσουν οι <<μάγοι της οικονομίας>> στα ιστορικά βιβλία ως οι γελοίοι που στην ιστορία της Ελλάδας αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν για 2η φορά τη σεισάχθεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με το "δεν πληρωνω" ειναι πως σιγα σιγα θα αρχισει αυτη η κατασταση να γιγαντωνεται στην χωρα, ακομα και μεταξυ αυτων που δεν εχουν αμεσο οικονομικο προβλημα. Αν λοιπον ο ελ. επ. δεν πληρωνει φορους γιατι τοτε να μην βγει και ο Βαρδινογιαννης η ο Μπομπολας και να πει και αυτος "δεν πληρωνω"? Αν ο ελ. επ. σταματησει να πληρωνει το ΤΕΒΕ του γιατι να μην βγει και ο βιομηχανος η ο τραπεζιτης και να σταματησει και αυτος να ασφαλιζει το προσωπικο του?

 

Ετσι σε συντομο χρονικο διαστημα το κρατος (τελος παντων οτι υπαρχει απ'αυτο) θα καταρρευσει. Τοτε λοιπον ο πραγματικα χαμενος δεν θα ειναι ο πλουσιος ο οποιος δεν χρειαζεται ουτε τα δημοσια νοσοκομεια, ουτε τα δημοσια σχολεια, ουτε την αστυνομια αλλα ο "μη εχων" ο οποιος θα βρεθει εντελως ξεκρεμαστος. Σαν παραδειγμα δειτε τι συμβαινει στην λατινικη Αμερικη οπου και εκει κανεις "δεν πληρωνει". Περναει ο κοσμος καλα?

Edited by thodoris1982
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός πώς η επίθεση του κράτους εναντίον των πολιτών, οδηγεί ορισμένους σε συνετισμό και τους επανατοποθετεί στο σωστό δρόμο!

Επειδή μπορεί το νόημα να μην βγήκε σωστά Το <όπως κάνω μέχρι τώρα> πάει στο ότι δεν φοροδιεφευγα ποτέ (ξέχασα το κόμμα) και αυτό φάινεται από την κλιμακωτή αυξηση του εισοδήματός μου από την στιγμή που ξεκίνησα μέχρι σήμερα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω γιατί όπως είπε ο Αλέξης δεν μου αρέσει να κλέβω και γενικά να παρανομώ

 

Όμως μπροστά στην κάλπη ξέρω πολύ καλά τι θα ψηφίσω αφού ποτέ μου δεν ψήφισα τα αστικά κόμματα που με εξαθλιώνουν και με κάνουν να είμαι το κορόιδο από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι δηλαδή και να είμαι νόμιμος και να βλέπω τις αδικίες γύρω μου με πολύ λίγες εκλάψεις του κράτους τόσο στις υποδομές (ειδικά εδώ που ζω) όσο και στις υπηρεσίες και τους πολίτες που κλέβουν ή ανήκουν στο κομματικό μηχανισμό να ζουν με καλύτερο βιωτικό επίπεδο από εμένα αν και δεν δουλέυουν όσο εγώ και έχουν κοιλιές τεράστιες γιατί ακριβώς κλέβουν με την φοροδιαφυγή Και γενικά όλη αυτήν την μπόχα που βγάζουν κυρίως τα δυο κόμματα του παλαιού δικοματισμού που στηριξαν και στηρίζουν χρόνια το αστικό κράτος στην Ελλάδα με το κουμμάντο να γίνεται από λίγες οικογένειες μεγαλοαστών

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα με το "δεν πληρωνω" ειναι πως σιγα σιγα θα αρχισει αυτη η κατασταση να γιγαντωνεται στην χωρα, ακομα και μεταξυ αυτων που δεν εχουν αμεσο οικονομικο προβλημα. Αν λοιπον ο ελ. επ. δεν πληρωνει φορους γιατι τοτε να μην βγει και ο Βαρδινογιαννης η ο Μπομπολας και να πει και αυτος "δεν πληρωνω"? Αν ο ελ. επ. σταματησει να πληρωνει το ΤΕΒΕ του γιατι να μην βγει και ο βιομηχανος η ο τραπεζιτης και να σταματησει και αυτος να ασφαλιζει το προσωπικο του?

 

Ετσι σε συντομο χρονικο διαστημα το κρατος θα καταρρευσει. Τοτε λοιπον ο πραγματικα χαμενος δεν θα ειναι ο πλουσιος ο οποιος δεν χρειαζεται ουτε τα δημοσια νοσοκομεια, ουτε τα δημοσια σχολεια, ουτε την αστυνομια αλλα ο "μη εχων" ο οποιος θα βρεθει εντελως ξεκρεμαστος. Σαν παραδειγμα δειτε τι συμβαινει στην λατινικη Αμερικη οπου και εκει κανεις "δεν πληρωνει". Περναει ο κοσμος καλα?

 

 

Φιλε τα ποστς σου πραγματικα μου καινε τον κερατοειδη μου, επομενως θα σταματησω να τα διαβαζω απο τον κινδυνο τυφλωσης.

 

Υπαρχει λοιπον η αποψη που διαρκως τη γραφεις στα τρυφερα σου, οτι πολλοι απο εμας δεν εχουμε κανενα απολυτως προβλημα να πληρωσουμε, αρκει να υπαρει η αντιστοιχη ανταποδοτικοτητα.

 

Π.χ. εγω παλευω εδω και ΔΥΟ χρονια, ΝΑΙ, ΔΥΟ χρονια, να βγαλω 4 χιλιαρικα απο 3 διορθωτικες πραξεις εφαρμογης, οι οποιες στην αρχη σκαλωσαν λογω Καλλικρατη κ μεταιωρης αρμοδιοτητας, στη συνεχεια αυτος που μετα απο ενα χρονο οριστηκε αρμοδιος βγηκε σε υποχρεωτικη εφεδρεια, στη συνεχεια ο επομενος που τις χρεωθηκε επηξε γιατι βρεθηκε ο μοναδικος υπαλληλος αρμοδιος για τρεις τεραστιους συνενωμενους δημους, και τελος οι υπευθυνοι για τις υπογραφες παιζουν με γραφειοκρατια. Μιλαμε για μια δουλεια, που αν λειτουργουσε το δημοσιο η διαρκεια της θα ηταν κυριολεκτικα 5 λεπτα γαμω τον αντιχριστο!!!!!!'!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Απλο παραδειγματακι λοιπον, που αποδεικνυει οτι απο εμενα θελουν περισσοτερα λεφτα για να με γαμανε περισσοτερο, λες κ τους ειπε καποιος οτι μου αρεσει ο τροπος που με γαμανε κ θελω κ αλλο.

 

Επειδη λοιπον εγω δεν ειμαι κανας μαλακας, προσφερω ΟΛΟ το εισοδημα μου σε αυτον που θα μου λυνει τα χερια στην καθημερινοτητα μου, κανοντας τη δουλεια μου με απλα mails (διοτι για τετοιο βαθμο δυσκολιας μιλαμε), οπως κανουν στο δημοσιο στο Λονδινο, αρκει να μου δινουν ενα πιατο χυλο, κ μετα γραφε εσυ κ ο καθε περιεργος ο,τι σας καβλωσει για φοροδιαφυγη

 

Εισαι τοσο βαθια βυθισμενος στο σκοταδισμο του μεσαιωνα, που αρνεισαι να βαλεις το μυαλο σου να λειτουργησει κ να σκεφτει οτι για να σου παιρνει καποιος λεφτα στις συγχρονες κοινωνιες, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ. Και μιας και το εχουμε ξαναγραψει απειρες φορες, θα το ξαναγραψουμε αλλη μια, το προβλημα της Ελλαδας δεν ειναι το χρεος, δεν ειναι οι μισθοι, δεν ειναι τα επιτοκια, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ.

Edited by [email protected]
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.