Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτίριο με αυθαιρεσίες που κατασκευάστηκε "καθρέφτης"


Recommended Posts

Εχουμε μια μαιζονετα, η οποια περαν των αλλων αυθαιρεσιων (Η/Χ, κλειστη θεση σταθμευσης στο ισογειο που εγινε ΚΧ) εχει την εξης ιδιαιτεροτητα. Η κατασκευη εχει γινει καθρεφτης.. Αρα αντι η σκαλα να ειναι ας πουμε πισω αριστερα, κατασκευαστηκε πισω δεξια..

 

Πως αντιμετωπιζουμε αυτη την περιπτωση συναδελφοι????

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω διαμερισμάτωση έχουμε όταν ένα διαμέρισμα χωρίζεται σε δύο ή περισσότερα ή το αντίθετο. Εδώ έχουμε διαφορετική διαρρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Διαφορετική διαρρύθμιση, ναι. Δεν αντιμετωπίζεται ως διαμερισμάτωση;

Αλλιώς βάλτο ως λοιπές παραβάσεις με αναλυτικό Άρθρου 13.

Link to comment
Share on other sites

Εάν στα πλαίσια της κατασκευής-καθρέπτης δεν έχει αλλάξει το περίγραμμα, είναι θέμα διαφορετικής διαρρύθμισης και δεν πρέπει να σε απασχολήσει παραπάνω..

Link to comment
Share on other sites

Από Λεμπέση (ισχύει και για την περίπτωση που αναφέρεστε):

 

8. ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (Θ΄6): Στην περίπτωση που η αυθαιρεσία περιορίζεται στη μετακίνηση της θέσης του κτιρίου μέσα στο γήπεδο / οικόπεδο σε άλλη σωστή θέση κατά το ΓΟΚ και σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης : Θεωρείται μία παράβαση της κατηγορίας 13 και καταβάλλεται παράβολο 500 € με τη δυνατότητα έκδοσης οικοδ. άδειας σε 3 χρόνια σύμφωνα με την παρ.2 του άρθ.26 του ν.4014/11, για την αλλαγή της θέσης του κτιρίου στο ακίνητο (υποβάλλεται τοπογραφικό & Δ.Κ.)

• Αν δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις τότε μπορεί να εξαιρεθεί ως Μικροπαράβαση με την Απόφ.7587/04, αλλά με τα νέα πρόστιμα του άρθ.27 παρ.1 με βάση την παρ.Ι.γ της Εγκ.1/12 .

- Είναι πιθανόν όμως να εντάσσεται και η αλλαγή θέσης κτιρίου η οποία είναι μικροπαράβαση, όταν δεν παραβιάζονται άλλες διατάξεις, στα αναφερόμενα στην παρ.Ι.δ. της Εγκ.1/12.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ε. όπως στην περίπτωση όπου έχει μετακινηθεί το κτίριο. Τυπικά και για το νόμο θες ενημέρωση οικοδομικής άδειας, αλλά για την περίπτωση σου υπάρχουν 2 περιπτώσεις: 1=Υπεκα και ρωτάς, 2= το αντιμετωπίσεις ως περίπτωση όπου το κτίριο έχει μετακινηθεί στο οικόπεδο. Και σύμφωνα με τα όσα λέει το υπουργίο, το πας με κωδικό 13 = 1 παράβαση. Απο εμ εκεί και ύστερα όμως θα πρέπει να ελέγξεις Δ, κάλυψη και λοιπούς κωδικούς αν έχεις καμιά άλλη παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

Για τους λοιπους ελεγχους συμφωνω... Καθρεφτης οχι στο οικοπεδο ομως.. Ουσιαστικα στην ιδια ακριβως θεση εχει κατασκευαστει αλλα ως καθρεφτης..

Αρα δεν νομιζω οτι εχει να κανει με την περιπτωση αλλαγης θεσης κτιριου..

Link to comment
Share on other sites

Βάλε 500άρικο, δήλωσε αλλάγη θέσης, περιέγραψέ το στην Τ. Εκθεση και είναι οκ.

Τουλάχιστο έτσι το έχω αντιμετωπίσει εγώ σε 2 περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.