Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης


Recommended Posts

σε περιπτωση διοροφης οικοδομης με ισογειο καταστημα καλουμαι να δωσω ΒΚΧ  για κομμωτηριο. ολα καλα μεχρι εδω. κοιταζω αδεια και αντι το κτιριο να ειναι κολλημενο στο οριο οπως φαινεται στο διαγραμμα καλυψης, αυτο βρισκεται σε αποσταση 1,00 μ. . ειμαι σε οικισμο. αρα επρεπε ή να κολλησει στο οριο ή αποσταση Δ=2,50 μ. Δεν υπαρχει αλλη αυθαιρεσια ως προς το εμβαδον , υψος κτλπ.

ειναι λιγο ρητορικη η ερωτηση αλλα θα δινατε την βεβαιωση κυριας χρησης χωρις τακτοποιηση?

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Για άδεια λειτουργίας για Γραφείο Τελετών (μπρρρ...) σε χώρο που σύμφωνα με την Οικ. Άδεια (του 2007) είναι κατάστημα και έχει αυθαιρεσίες χρειάζεται σίγουρα ρύθμιση με τον 4178.

Χρειάζεται ΚΑΙ αλλαγή χρήσης???

Link to comment
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι είχε ανέβει η απάντηση μου αλλά δεν τη βρήκα. Ίσως να είχα πρόβλημα στη σύνδεση. Επισυνάπτω το αρχείο περί άδειας λειτουργίας γραφείων τελετών. Άδεια αλλαγής χρήσης δε νομίζω ότι χρειάζεται.

ΦΕΚ 230 Β 28-4-1983-ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, σε ισόγειο δυωροφης οικοδομή του 72 με χρηση καταστημα (απο οτι κατάλαβα τότε ή κατοικία ή καταστημα έβγαινε) λειτουργεί σχολη οδηγων απο το 72. Σήμερα ο ιδιοκτήτης θέλει να εγκαταστήσει επιπλέον και κεντρο θεωρητικής εκπαίδευσης . Ο χωρος είναι νόμιμος . Η σημερινή χρηση είναι νομιμη διότι υφίσταται πριν το 1985 . Έχω πάρει απο πολεοδομία χρησεις γης και επιτρέπεται στην περιοχή η συγκεκριμένη χρηση. Πριν δώσω τη ΒΧΚΧ ήθελα τη γνώμη σας για το αν απαιτείται αλλαγη χρησης λογω της εγκατάστασης και του κέντρου θεωρητικής εκπαίδευσης .

Θεσεις στάθμευσης είναι οι ίδιες, Η/Μ αλλάζουν μόνο τοπικά , δεν χρειάζεται έγκριση αλλού φορέα και μένουν μόνο τα στατικά .

Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα . Το κτίριο εχει υπολογιςτει για φορτια πλάκας 200 kg/m2 . Τα εκπαιδευτήρια θέλουν τουλάχιστον 350. Υπαρχει περίπτωση το κεντρο θεωρίας (μέχρι 10 άτομα) να παει στα γραφεία ;

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα για βεβαίωση χωρου κύριας χρησης για ιατρειο σε διαμέρισμα με χρήση κατοικιάς σε πολυκατοικια του 2009, θεωρείτε οτι τη δίνουμε; 'Η θέλει έλεγχο για αλλαγη χρήσης πρώτα του διμερισματος σε γραφειο κατά ΝΟΚ;

Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για απλό ιατρειο , χωρις νοσηλευτική κλινη, βιοχημικά εργαστήρια , αξονικους τοπογράφους κλπ και το επιτρεπουν οι χρησεις γης ,τη δίνεις κανονικά . Έχω και έγγραφη απάντηση της πολεοδομίας στο ιδιο ερώτημα , οταν μου χρειάστηκε πριν λίγο καιρό .

Link to comment
Share on other sites

Η διατύπωση των ερμηνευτικών εγγράφων για το θέμα αναφέρεται στη φράση κλειδί  "εφ'όσον ασκούνται αποκλειστικώς υπό των ενοικούντων εις την κατοικία".

 

Ελέγχεται από κανέναν εαν ο ιατρός κατοικεί στο διαμέρισμα που προορίζεται να λειτουργήσει ως ιατρείο;

Συνάδελφε μπορείς να ανεβάσεις το έγγραφο απάντηση της ΥΔΟΜ μήπως μας διαφωτίσει? 

 

 

Η παραπάνω κατ'εξαίρεση ρύθμιση του άρθρου 1 παρ.Β1 (του από 23.2.1987 Π.Δ/γματος - ΦΕΚ 166 Δ/1987), αφορά τους χώρους κατοικίας, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος όπως ιατρού, δικηγόρου, μηχανικού, κοινωνιολόγου, δημοσιογράφου κλπ., σε τμήμα της κατοικίας εφ'όσον ασκούνται αποκλειστικώς υπό των ενοικούντων εις την κατοικία - όπως άλλωστε αναφέρεται και στο 212/1999 Πρακτικό ΣτΕ «ότι η χρήση του κτιρίου σε επάγγελμα συμβατό (εν προκειμένω ιατρείο ) έχει προδήλως την έννοια της επαγγελματικής κατοικίας, υπό την έννοια ότι , τα περί ων πρόκειται επαγγέλματα ασκούνται αποκλειστικώς και αυτοπροσώπως υπό των ενοικούντων εις τους χώρους αυτούς, δια δε της ασκήσεως του επαγγέλματος δεν αναιρείται η κύρια χρήση του χώρου κατοικίας».
 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.