Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης


Recommended Posts

Νικ, αναφέρονται όλα στην Υγειονομική Διάταξη

 

Αποφ-8577/83 (ΦΕΚ-526/Β/8-9-83)

Edited by Manolis gon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένα κατάστημα που λειτουργούσε παλιά ως γαλακτοπωλείο και παντοπωλείο (2006) θέλει να βγάλει άδεια για κατάστημα ξηρών καρπών. Η τελευταία οικοδομική άδεια το δείχνει ως κατάστημα. Δίνω βεβαίωση κύριου χώρου χρήσης? Το κατάστημα έχει και υπόγειο που όμως δεν θα χρησιμοποιηθεί. Αν το κλείσω με μια πυράντοχη γυψοσανίδα (όπως μου είπε η πυροσβεστική) έχω πρόβλημα με τη βεβαίωση και την πολεοδομία? Και το κείμενο της βεβαίωσης ποιο είναι? Οτι το τάδε κατάστημα είναι κύριος χώρος χρήσης? Μόνο αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ καλές ενδείξεις για να δώσεις τη βεβαίωση ότι και παλαιότερα λειτουργούσε ως παντοπωλείο (υποθέτω με άδεια) και ότι φαίνεται και σαν κατάστημα.Πληρεί όμως τις προϋποθέσεις κύριου χώρου?Το τσεκάρεις και αυτό.Το κείμενο είναι αυτό που λες.

π.χ.

 

ότι το ισόγειο κατάστημα επι της οδού .......................

με αρ.αδείας ........................................................

ή αριθ. Φακέλου δήλωσης αυθαιρέτου ................

...............................................................................

αποτελεί χώρο κύριας χρήσης προοριζόμενο για κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δίνω βεβαίωση κύριου χώρου χρήσης?

Όχι!

Το 'πώληση ξηρών καρπών' είναι κατάστημα Υγ. Ενδ. άρα θες αλλαγή χρήσης, εκτός αν ήταν λειτουργεί πριν το 83 ως γαλακτοπωλείο.

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορει κανεις να με βοηθησει στο εξης : σε αγροτεμαχιο εκτος σχεδιου θελει καποιος να βγαλει αδεια για να πουλαει φρουτα. Θελει να φτιαξει μονο ενα στεγαστρο στην ουσια και μια μικρη αποθηκη για τη φυλαξη των φρουτων. Τι πρεπει να κανω ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα την άποψη σας για το τρόπο που θα ενεργήσω.Σε οικοδομή προ του 83 έβγαλα άδεια ΚΥΕ για ένα κατάστημα πριν 2 μήνες.Τώρα μου ζητείται για ένα διπλανό του κατάστημα να βγάλω άδεια λειτουργίας για ψητοπωλείο (πάλι ΚΥΕ δλδ).Το εν λόγο κατάστημα λειτουργούσε τα τελευταία 5 χρόνια σαν τουριστικό γραφείο αλλά πριν λειτουργούσε σαν εστιατόριο!Από το Δήμο μου είπαν ότι με δική μου δήλωση (την γνωστή) ΔΕΝ χρειάζεται να περάσω από την πολεοδομία!!Οπότε λέω να προχωρήσω έτσι...Επίσης ένα τμήμα του παταριού του καταστήματος έχει ρυθμιστεί με τον 4014..δεν ξέρω αν αυτό μας επηρεάζει κάπου!Επιπροσθέτως θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει αν ισχύει ο ΝΟΚ που αναφέρει στις άδειες δόμησης Άρθρο 4 για την ΜΗ εκδοση άδειας για εσωτερικές εργασίες..???Ευχαριστώ!!

--------

Απαντάω στο δεύτερο ερώτημα μου γιατί ρώτησα στην πολεοδομία!Δεν ισχύει τίποτα από τον ΝΟΚ και δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα ισχύσει!!

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.