Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με αντλίας θερμότητας


jova

Recommended Posts

Τι σχεση το πως σου φανηκε με το χερι το νερο των 55?Σημασια εχει σε ποιες θερμοκρασιες εχουν διαστασιολογηθει τα σωματα σου ωστε να αποδιδουν τις θερμιδες που χρειαζεσαι.Ειδικα σε περιοχες με πολυ χαμηλες θερμοκρασιες πρεπει να μειωσουμε το περιθωριο τετοιου λαθους περαν της δυσκολιας της α/θ σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες να αποδωσει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 153
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πρέπει να εξετάσεις (εκτός από τη διάταξη και θερμική απόδοση των σωμάτων) και την κατανάλωση της αντλίας για να διατηρεί το δίκτυο στο top των θερμοκρασιών που μπορεί να αποδώσει. Αυτό προκύπτει από τον βαθμό απόδοσης που δεν είναι σταθερός.

Link to comment
Share on other sites

Μαλιστα...εχετε δικιο.

Υπαρχει δλδ περιπτωση η α.θ. να βγει πιο ασυμφορη απο εναν λεβητα πετρελαιου, αναφερομαι σε κατοικια που δεν βρισκεται σε περιοχη με ακραιες αρνητθκες θερμοκρασιες. Ειχα την εντυπωση πως παντοτε ειναι πιο οικονομικη θερμανση η α.θ. ,απλα αλλες φορες λιγοτερο και αλλες περισσοτερο...

Link to comment
Share on other sites

Κάνε ένα κόπο (και μια μικρή δαπάνη) και πήγαινε σε ένα συνάδελφο να σου κάνει μια ενεργειακή μελέτη. Μόνο τότε θα ξέρεις με βεβαιότητα.

 

Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται να δωθεί από forum απάντηση σε τόσο γενικό ερώτημα.

 

Πρέπει να γίνει μελέτη θέρμανσης από μηχανικό για να δεις αν τα υπάρχοντα σώματα σε καλύπτουν ή όχι.

Ιδιαίτερα σε παλιές οικοδομές γινόταν μεγάλη υπερδιαστασιολόγιση των σωμάτων. Για νερό στους 80°C~90°C ήταν υπερδιαστασιολογημένα αλλά για νερό στους 50~70 βαθμούς που βγάζουν οι αντλίες θερμότητας ίσως να είναι ιδανικά ή και μικρά. Χρειάζεται μελέτη για να πει καποιος σίγουρα.

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Χθες και σήμερα διαβάζω για αυξήσεις ηλεκτροσοκ στο ρεύμα 37% το 2013.Τελικά θα συμφέρει η αντλία θερμότητας με τέτοια αύξηση? να μείνουμε στο πετρέλαιο? ή να γίνουμε ολίγον θερμαστές με pellet?

Link to comment
Share on other sites

ο μηχανικός που ανέλαβε την δουλειά λέει ότι για να μην συμφέρει η να έρχεται μια η άλλη πρέπει να έχουμε αυξήσεις πάνω από 60-70% στο ρεύμα .... σε καλό δρόμο είμαστε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας παρακολουθώ αρκετό καιρό και θα ήθελα την βοήθεια σας. Μένω στην πατρα σε μονοκατοικία 140 τμ με ψηλές κεκλιμενες στέγες. Τοποθέτησαν αντλια θερμοτητας Mitsubishi zubadan 21 kw με fun coils. To πρώτο χρόνο λειτουργίας και λόγο μωρού την άναψα Νοέμβριο και την έκλεισε μέσα Απριλίου. Είχα μέση καταναλωση 100 kw την ημέρα. Το σπιτι εχει άριστη μόνωση. Δεν ειναι πολύ μεγάλη η καταναλωση; Δεν ειναι μεγάλη η αντλια για το σπιτι μου; Δεν σταματάει σχεδόν καθόλου , δουλεύει συνέχεια .. Ο εγκατάστατης μου λέει ότι μια χαρά ειναι. Κόστος αγοράς σύνολο 12000 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

ποση καταναλωση ειχες ανα μερα ? ανα μηνα? (τα 100kw που λες δεν ειναι σωστη μοναδα μετρησης. και αποκλειετε να ειναι 100kwh γιατι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.