Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
On 18/12/2025 at 1:59 ΜΜ, angusmacgyver said:

Θέλω να διορθώσω τα όρια μιας ιδιοκτησίας με τις όμορες. Όμως μέσα στην ιδιοκτησία μου έχω και σύσταση καθέτου - η οποία εμφανώς και θα επηρεαστεί από τις γεωμετρικές μεταβολές των ΚΑΕΚ.

Γνωρίζουμε το θέμα ότι οι διορθώσεις των Καθέτων μπορούν να γίνουν μόνο με ΔΓΜ-Εγγραπτέας και όχι με ΔΓΜ-Διόρθωσης, διότι δεν υπάρχουν Area-A και Area_D. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν αυτά τα layers και το είπα να το κάνω και αυτό εδώ μέσα. Όμως γεννάται το εξής θέμα: Τί κάνω με τα Line_XM_VST και το VST_FINAL? Τα χρησιμοποιώ ή όχι; Καθόσον αυτά θα πρέπει να πατήσουν πάνω στα "παλιά" ΚΑΕΚ (PST_KAEK) και όχι στα καινούρια (δηλ στο DGM_PROP_FINAL).

Λοιπόν, σύμφωνα με τη γνώμη του τεχνικού τμήματος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, όντως θα πρέπει να μπουν τα LINE_XM_VST & VST_FINAL πάνω στο PST_KAEK, ασχέτως αν το διορθώνουμε. Ουσιαστικά αυτοί θα καταλάβουν τί θέλουμε να διορθώσουμε και θα φτιάξουν τα εξωτερικά όρια των καθέτων στα όρια του DGM_PROP_FINAL και ουσιαστικά τα LINE_XM_VST & VST_FINAL χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν τα μεταξύ των καθέτων όρια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: για να μην μπερδευτείτε, προχωρώ σε ΔΙΟΡΘΩΣΗ των καθέτων (μαζί με τα εξωτερικά όρια) και ΟΧΙ σε ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ (όπου εκεί θα τα κάναμε με ΔΓΜ Εγγραπτέας Πράξης).

Τέλος, πραγματικά θέλω να δώσω και τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον συνάδελφο στο τεχνικό τμήμα της Κτηματολόγιο που με καλεί να μου απαντήσει και καταλαβαίνει ακριβώς τα θέματα που του επισημαίνω.

Ένα άλλο θέμα που είχα επισημάνει για να το γνωρίζετε. Ήθελα να κάνω ΔΓΜ-Εγγραπτέας για σύσταση καθέτων που το συμβόλαιο είχε μεταγραφεί στην παγωμένη περίοδο (τώρα που έγινε Λειτουργούν). Όμως όταν πήγα να εκδώσω ΚΔ, το σύστημα μου έλεγε ότι δε μπορώ να εκδώσω διότι εκκρεμεί η Γεωμετρική Μεταβολή (που ήθελα να κάνω!). Τελικά έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο να "ξεκλειδώσουν"¨το ΚΑΕΚ (αν και εγώ το είχα ήδη εκδώσει ζητώντας τα όμορα ΚΑΕΚ) - έτσι για να γνωρίζετε αν σας τύχει παρόμοια περίπτωση, να επικοινωνείτε με τα Κτηματολογικά Γραφεία και να τους ζητάτε να ξεκλειδώνουν τα ΚΑΕΚ.

Καλά Χριστούγεννα!

• Thanks 2
  • Απαντήσεις 461
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.