Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ


katrmp

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ε, αμα βρεις τη γωνία β ψάχνεις το συντελεστή σκίασης στους πίνακες. Τι την θέλεις την τριγωνομετρία?

Link to comment
Share on other sites

Δες στο κεφ. 3.3.5 (Συντελεστής σκίασης απο τέντα). Μη μπερδέυεσαι απο την κλίση της πέργκολας Η γωνία β ορίζεται απο τη γραμμή που ενώνει το μέσο του τοιχου με το άκρο της πέργκολας. β=arctan[(προβολή πέργολας στην οριζόντιο)/(προβολή πέργολας στον τοιχο)] 

 

http://www.rapidtables.com/calc/math/Arctan_Calculator.htm

Link to comment
Share on other sites

έχω ένα κτίριο, που αποτελείται από 3 μεζονέτες 

οι 2 μοιράζονται το σύστημα θέρμανσης και ΖΝΧ, ενώ η 3η έχει ανεξάρτητο

θέλω να εκδώσω ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου, θα προτείνατε 2 θερμικές ζώνες ;

Link to comment
Share on other sites

έχω ένα κτίριο, που αποτελείται από 3 μεζονέτες 

οι 2 μοιράζονται το σύστημα θέρμανσης και ΖΝΧ, ενώ η 3η έχει ανεξάρτητο

θέλω να εκδώσω ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου, θα προτείνατε 2 θερμικές ζώνες ;

 

Από την άλλη έχεις να κάνεις με χρήση κατοικίας και στις 3 περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν αυτός είναι λόγος να ορίσεις 2 ζώνες Σωστά θα μου πεις και πως γίνεται?. Οπως και να έχει το ΠΕΑ σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικό όσον αφορά την κατηγοριοποίηση, καθώς κάποιος ευνοείται ή αδικείται από τα Η/Μ. Επιτρέπεται ναι, αλλά καλό είναι να ενημερώνουμε τους πελάτες όταν έχουμε να κάνουμε με σύνολο κτηρίου, τα παραπάνω όσον αφορά την κατηγορία...

Link to comment
Share on other sites

επειδή είναι κτίριο με ΚΕΝΑΚ, πρέπει να εκδοθεί ΠΕΚ

και εγώ διαφωνώ με την συνολική κατηγοριοποιήση (παίρνεις και λιγότερα λεφτά έτσι από το να τα κάνεις χωριστά :mrgreen: ), αλλά είναι υποχρεωτικό

βέβαια εκεί είχα το εξής παράδοξο, έκανα πρώτα τις 2 μεζονέτες, γιατί ενοικιάστηκαν, και η τρίτη τελείωσε τώρα, οπότε για να πάρουν κανονικό ρεύμα πρέπει να γίνει το ΠΕΚ...

Link to comment
Share on other sites

Στο Α του τύπου Pm=A*U*ΔΤ*2.5 έβαλα και τις επιφάνειες του κτιρίου σε επαφή με το όμορο, και με το έδαφος, σωστά?

.......

 

Στον τύπο για την Pgen (4.1) βάζεις όλες τις επιφάνειες όπως θα το μελετούσες σε έλεγχο θερμ/κής επάρκειας. Το λέει και παρακάτω στη σελ. 90 όταν εξηγεί το Α. Ο τύπος αυτός είναι ένας μπακάλικος τρόπος για να εκτιμηθεί η <<τιμωρία>> στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν λέβητα μεγαλύτερο απ' ότι θα πρεπε. Δεν είναι χρήσιμος για οτιδήποτε άλλο.

 

Παρακάτω:

Νομίζω ότι η προσέγγιση που κάνεις για τις απώλειες δεν είναι σωστή.

Το PmΧng1Xng2 δεν είναι οι απώλειες του κτιρίου.

Ούτε νομίζω από τη μελέτη θέρμανσης θα είχες ασφαλή εικόνα για το τι έχει εφαρμοστεί και αν ικανοποιούνται οι συνθήκες άνεσης. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι να μη συμβαίνει αυτό.

Το πρόγραμμα δε χρησιμοποιεί ακριβώς τον τύπο του αθροίσματος που λες (δες ΔΚ1) και ούτε κατά προσέγγιση βγαίνουν οι απώλειες από αυτόν. Χρειάζεσαι περισσότερα δεδομένα για να κάνεις ασφαλή εκτίμηση.

 

Εν ολίγοις, πιστεύω ότι για να αγνοήσεις το θερμοσυσωρευτή, ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι να ρωτήσεις τους ιδιοκτήτες αν τον χρησιμοποιούν τον χειμώνα κανονικά μαζί με το κεντρικό σύστημα θέρμανσης ή τον έχουν για εφεδρεία σε περίπτωση που δε λειτουργεί το κεντρικό.

 

Δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει αν η κατανάλωση εκτιναχθεί στα ύψη. Η δουλειά μας δεν είναι να προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατηγορία του κτιρίου. Η δουλειά μας είναι να αποτυπώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση άσχετα αν αυτό είναι επιβαρυντικό για την ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου.

 

Τέλος, ο προσανατολισμός δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στη σχέση του κτιρίου σου με το κτίριο αναφοράς. Το κτίριο αναφοράς έχει ακριβώς τον ίδιο προσανατολισμό με το κτίριό σου και οι σκιάσεις του μπορεί να σε ευνοούν κάπως στην ψύξη, σε επιβαρύνουν στην θέρμανση.. μία ή άλλη στο ίδιο περίπου είσαι. Ο προσανατολισμός γενικά δεν επιδοτεί το κτίριό σου σε σχέση με το κτίριο αναφοράς ούτε το αντίστροφο.

Με τέντα θα είχεις μια βελτίωση αλλά όχι τόσο σημαντική. Γιατί με αυτήν ενώ το χειμώνα έχει στα συν τα ηλιακά κέρδη το καλοκαίρι αποφεύγεις τα μείον τους.

 

Είναι πολύ λογικό να σου βγαίνει κτίριο αμόνωτο Η. Τα κουφώματα δεν επηρεάζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό την κατάταξη και αρκετές φορές δεν σου αλλάζουν ούτε κατηγορία.

Στα σενάρια θα καταλάβεις τι επηρεάζει το κτίριο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.