Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη οψεων σε τακτοποιημενο αυθαιρετο


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

Μπορεί να βγάλει κάποιος άδεια για αλλαγή όψεων (δημιουργία ανοίγματος), σε εξ'ολοκλήρου αυθαίρετο κτίσμα (εκτός σχεδίου), το οποίο έχει τακτοποιηθεί με 4014?

Link to comment
Share on other sites

Τότε πως θα βγάλει άδεια..... Δες όμως κι αυτό από σημειώσεις Λεμπέση:

 

18. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ (άρθ.24 παρ.17-τροπ. με το άρθ.49 παρ.10 του Ν.4030/11, Ε΄3 & Εγκ.1/12 παρ.4) Μετά την πρώτη δήλωση και την εξόφληση του προστίμου: Επιτρέπεται κατά παρέκκλιση από κάθε ισχύουσα διάταξη η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, εφόσον δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο. Επιπλέον επιτρέπεται η εκτέλεση εργασιών επισκευής που αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση-αποκατάσταση και τη συνήθη συντήρησή τους. Η εκτέλεση των παραπάνω εργασιών αποπεράτωσης και επισκευής γίνεται ύστερα από έγκριση εργασιών που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο. Τα δικαιολογητικά καθορίζονται με το άρθρο 1 της απόφασης 2975/11 ΦΕΚ/43/Β του Υπουργού ΥΠΕΚΑ & η έγκριση κοινοποιείται στο ΙΚΑ.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Thanks για τις απαντήσεις!

Υπάρχει τρόπος να 'ανοίξω' ένα παράθυρο από την στιγμή που έχει περαιωθεί η διαδικασία του 4014?

Εντάσσεται στις εργασίες επισκευής?

Link to comment
Share on other sites

Για όλα έχει ο μπαξές αρκεί να έχεις τρόπο.

Δες ΝΟΚ διαδικασίες Γνωστοποίησης εργασιών, αν οι εργασίες που θέλει να κάνει εντάσσονται σε αυτά.

Link to comment
Share on other sites

2-3 χρονια παλιοτερα, αν ερχοταν πελατης στο γραφειο μου (τοτε ειχα! τωρα σπιτακι!) και μου ελεγε: εχω ενα σπιτι στην εξοχη και θελω να βγαλω μια αδειουλα για να ανοιξω ενα παραθυρο θα του ελεγα: τρελος εισαι? σιγα μη βγαλεις και αδεια για ενα παραθυρο!!

Τωρα πια, και απο τη μυγα θα βγαλουμε ξυγκι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση συγκροτήματος 6 μαιζονετών σε εκτός σχεδίου εντός ζώνης οικόπεδο. Έχουνε γίνει οι τακτοποιήσεις σε όλες με τον 4178 . Η κάθε μία είχε 33μ2 νόμιμα και άλλα 65μ2 παράνομα (υπόγεια που γίνανε ισόγεια και άλλα πολλά) . Προφανώς και δεν έχω συντελεστή δόμησης/κάλυψης για να τα νομιμοποιήσω όλα αυτά. Μπορώ να βγάλω άδεια δόμησης για αλλαγή όψης σε κάποιες μαιζονέτες σε τμήμα του ακινήτου που είναι παράνομο αλλά τακτοποιημένο με 4178? Τονίζω ότι χρειάζομαι άδεια για αλλαγή όψης που δεν θα επηρεάζει τον όγκο του κτιρίου και κανένα από τα πολεοδομικά μεγέθη (δόμηση, κάλυψη κτλ) . Κατ'επέκταση για την αλλαγή όψης μπορώ να πειράξω το στατικό κομμάτι ?(μετακίνηση κολώνας). Θα μπορούσα ίσως να το δικαιολογήσω ότι θέλω να βελτιώσω την στατική λειτουργία καθώς υπάρχει τακτοποιημένο τμήμα ακινήτου χωρίς τον απαραίτητο φέροντα οργανισμό. (δεν υπάρχει γωνιακή κολώνα)

Edited by bearfgh
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.