Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΑ σε προσθήκη κατ' επέκταση.


kostas K

Recommended Posts

Καλημέρα σας θα ήθελα τη βοήθειά σας. Κάνω μια προσθήκη κατ' επέκταση 60τμ, λειτουργικά εξαρτώμενη, σε υπάρχον κτίριο. Το υπάρχον είναι κατασκευασμένο εν μέρει από λιθοδομή χωρίς μόνωση  και εν μέρει από οπτοπλινθοδομή με μόνωση και τα κουφώματα ξύλινα. Ακόμα και αν μπορέσω στη μελέτη ΜΕΑ να κατατάξω όλο το κτίριο(υφιστάμενο + προσθήκη) στην κατηγορία Β, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αλλάξω όλα τα κουφώματα ουτε να τοποθετήσω μόνωση στο παλιό κτίριο. Τι κάνω λοιπόν με την περίπτωση που δε μπορώ να εφαρμόσω τις ελάχιστες απαιτήσεις ΚΕΝΑΚ????

 

ΥΓ: Δε βρίσκω ακρη με τη πολεοδομία..... 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 133
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Για προσθήκη καθ' ύψος λειτουργικά ανεξάρτητου χώρου κατοικίας ως προς θερμομονωτική επάρκεια, για τη διαχωριστική επιφάνεια με υφιστάμενο λαμβάνω b=0.5 +θέλει θερμομονωτική προστασία (δηλ. μονώνω δάπεδο προσθήκης), αλλά για ΜΕΑ, ΠΕΑ λαμβάνεται η επιφάνεια αυτή ως αδιαβατική καθώς είναι σε επαφή με υφιστάμενο θερμαινόμενο χώρο. 

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Ο υφιστάμενος χώρος κατοικίας θεωρείται θερμαινόμενος, λόγω της χρήσης του (κατοικία), οπότε η διαχωριστική επιφάνεια (δάπεδο προσθήκης) είναι αδιαβατική. Επίσης, και οι θερμογέφυρες που δημιουργούνται σε αυτές τις θέσεις, δεν λαμβάνονται υπόψη στους υπολογισμούς της ΜΕΑ, παρά μόνο στο έλεγχο θερμομονωτκής επάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

Για τις θερμογέφυρες θα διαφωνήσω Πάνο.

Στον έλεγχο θερμομ/κής επάρκειας έχεις τις θερμογέφυρες που προκύπτουν από δάπεδο πάνω από μθχ.

 

Στους υπολογισμούς ενεργειακής απόδοσης όμως έχεις θερμογέφυρες ενδιάμεσου δαπέδου. Αυτές είναι προς εξ. περιβάλλον. Οι μισές ανήκουν στην προσθήκη και οι άλλες μισές στο υφιστάμενο.

Της προσθήκης νομίζω ότι πρέπει να τις λάβεις υπ' όψιν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν εξέταζα ας πούμε μεμονωμένο διαμέρισμα, σε κτίριο εξολοκλήρου κατασκευασμένο κατά ΚΕΝΑΚ, λες ότι κι εκεί θα έκανα την ίδια θεώρηση;

Και τις θερμογέφυρες προς κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο μη ενταγμένο στη θερμική ζώνη (μ.θ.χ.) πως θα τις έπαιρνα υπόψη; Σαν 50% προς μ.θ.χ.;

 

Πάντως δίκιο έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου είναι να το κάνεις ανεξάρτητο απο το υφιστάμενο (με μεσοτοιχία) και να εφαρμόσεις τη ΜΕΑ μόνο σ΄αυτό...

 

Στη συνέχεια μετα απο 5 χρόνια (αφού λήξει η άδεια) κάνει αλλαγή (πως τα λέτε εσεις ?), γκρεμίζει την μεσοτοιχία και ενώνει το παλιό με το νέο... αλλα δεν ξέρω αν είναι εφικτό (πολεοδομικά και οικονομικα)

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι μια λύση αυτή ωστόσο, δεν είναι αποδεκτή από τον ιδιοκτήτη γιατί δε θέλει να έχει θέματα με τον ελεγκτή δόμησης( ο οποίος είναι απαραίτητος καθότι θα χρειαστούμε πλέον να πάρουμε δυο ρολογια της ΔΕΗ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.