Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΑ σε προσθήκη κατ' επέκταση.


kostas K

Recommended Posts

διαβασε και την σελ42 τοττεε20701-2, εκει που γραφει για τον μειωτικο συντελεστη b. Αν θεωρησεις δηλ. οτι και το τμημα των τοιχων σε επαφη με το υφισταμενο ειναι μονωμενοι, μπορεις να κανεις θερμομονωτικη επαρκεια μονο για την προσθηκη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 133
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Όπως τα λέει ο parth. Μονώνεις τις διαχωριστικές (με το υφιστάμενο) επιφάνειες και κάνεις έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας μόνο για την προσθήκη. Είναι σαν την περίπτωση του kostas K  που αναφέρει στα μηνύματα #1 και #21, με τη διαφορά ότι η συνολική σου επιφάνεια είναι μικρότερη από 50 τ.μ.

Πιθανόν να αντιμετωπίσεις δυσκολία στο ποιους τύπους θερμογεφυρών να διαλέξεις στις θέσεις επαφής υφιστάμενου-προσθήκης, αλλά θα την βρεις την άκρη.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Μπέρδεμα.....Δεν ξέρω.

 

Εγώ καταλαβαίνω ότι δηλώνω την διαχωριστική επιφάνεια στο πρόγραμμα σαν σε επαφή με θερμαινόμενο χώρο για τον υπολογισμό του Um και μόνο χωρίς να τον μονώσω. 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το κάνεις nik στην περίπτωση υπολογισμού της ενεργειακής απόδοσης.

Στον έλεγχο θερμομονωτικής επάρκειας δες τι γράφει ο Αραβαντινός στην ΤΟΤΕΕ2 σελ. 43 για τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με θερμ. χώρους του ίδιου κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Για προσθήκη καθ'υψος ισχύει ο περιορισμος για τα ανω των 50τμ για το εμβαδό που μετράει στην δόμηση ή το εξ.περίγραμμα (περίπτωση με κλιμακοστάσιο που μετράται στο υφιστάμενο ισογειο)?

Link to comment
Share on other sites

Την προσθήκη σε υφιστάμενο ισόγειο κατάστημα (εστιατόριο - εμβαδού 177,89μ2) ορόφου με εσωτερικές σκάλες εμβαδού 191,69μ2 πως την αντιμετωπίζουμε? Αν πάμε με τη λογική της ριζικής ανακαινίσεις τότε σύμφωνα με το παρακάτω

 

"Εάν το ποσοστό της εξωτερικής επιφάνειας που τροποποιείται υπερβαίνει το 25% της συνολικής εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου, τότε πρόκειται για ριζική ανακαίνιση."

 

θα πρέπει να γίνει ενεργειακή μελέτη και θερμομονωτική επάρκεια για όλο το κτίριο?

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμώ πως ναι, λόγω λειτουργικά εξαρτημένης προσθήκης και βάσει του άρθρου 2, παρ.12 του Ν. 4122/2013 (και της 3.2.2. της 1ης ΤΟΤΕΕ).

Link to comment
Share on other sites

Αν κλείσει με εσωτερική πόρτα τις εσωτερικές σκάλες και τα ΗΜ είναι ξεχωριστά για τη προσθήκη τότε θεωρείται μη εξαρτημένη προσθήκη και κάνουμε ΜΕΑ μόνο για τον όροφο? Ή επειδή θεωρείται "ένα" κατάστημα πάμε ¨αναγκαστικά" στην εξαρτημένη προσθήκη = ΜΕΑ σ' όλο το κτίριο? Και με τη θερμομονωτική επάρκεια τι γίνεται? Και πρέπει να βγει το κτίριο Β γιατί στο υφιστάμενο λογικά θα έχει ενεργοβόρα και παλιά συστήματα ΗΜ

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτό που λες ισχύει με την ενδιάμεση πόρτα. Δεν θα αλλάζει τίποτα ως προς την απαίτηση ΜΕΑ και θερμομονωτικής επάρκειας.

Δεν είναι υποχρεωτικό να βγει τουλάχιστον Β ενεργειακά. Με την θερμομονωτική επάρκεια είναι το πρόβλημα....

 

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα ίσχυε η ίδια απαίτηση στην περίπτωση που η προσθήκη ναι μεν είχε ανεξάρτητη εξωτερική πρόσβαση, αλλά σαν άδεια λειτουργίας θα ήταν ένα κατάστημα (επιχείρηση) το υφιστάμενο ισόγειο και η προσθήκη του ορόφου. Έχω την εντύπωση πως ναι, άσχετα από το ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και χωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Για το υφιστάμενο έχουμε τις περιπτώσεις.

 

1. Μελέτη θερμομόνωσης η οποία έχει συντελεστές που να καλύπτουν και τις απαιτήσεις της ΜΕΑ,

 

2. Μελέτη θερμομόνωσης η οποία έχει συντελεστές εκτός ορίων ή καθόλου μελέτ θερμομόνωσης (παλίο κτίριο)

 

3. Ανοίγματα κατα πάσα πιθανότητα εκτός ορίων

 

Οπότε για τις περιπτώσεις 2 και 3 τι κάνουμε? Λέμε στον ιδιοκτήτη να αλλάξει κουφώματα και να βάλει μόνωση? Και ποιός θα το κάνει? Νόμος που είναι τελείως ανεφάρμοστος :sad:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.