Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασία σε τοίχους


mariasereti

Recommended Posts

Λίγο οφφ τόπικ και πέρα από πλάκα, βάζω το Φ5 τρυπανάκι, βάζεις την εξισωσούλα, έχουμε και οι δυο σμάρτφον και φτιάχνουμε εταιρία διαγνωστικό για τις υγρασίες…

Τα πτυχία τα έχουμε τι άλλο θέλουμε….

 

ελα ντε.... ασε που εμείς θα το κάνουμε με τομογράφο υπερήχων και θα δίνουμε στον πελάτη και βίντεο με την υγρασία του που είναι συνδεδεμένος wireless στο Ultra Light PC που θα τρέχει την εξισωσούλα (ή καλύτερα έχουμε και ειδικό λογισμικό με πεπερασμένες διαφορές και το λύνει με τρελή ακρίβεια). Μετά θα έχουμε περασμένα τα υλικά επισκευής παραμετρικά στο μοντέλο και μέσα σε 2 λεπτά θα κάνουμε και προσφορά με ακρίβεια 5%. Μετά ποιοτικός έλεγχος (πάλι η εξισωσούλα) και βίντεο στον πελάτη. Σου αρέσει? πρόσεξε και η μελέτη δωρεάν!!!!!! και το παίζουμε εργολάβοι. Φέρνουμε και απο Αμερική κάτι τρελά συστήματα νανο-τεχνολογίας που ακολουθούν την υγρασία και μετά με λίγο ρεύμα απο μπαταρία ενεργοποιούνται και μέσα σε 4 ώρες φεύγουμε με κέρδος 60% και ο πελάτης έχει μείνει με το στόμα ανοικτό. Απο πτυχία άλλο τίποτα άσε που έχουμε και πιστοποιητικό humidity control expert απο Αμέρικα.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, έκλεισε :smile:

Και τέλος το οφφ τόπικ διότι δικαία θα μας δαγκώσει ο αρμόδιος mod …

 

(θα του κάνουμε δωράκι δέκα τρυπούλες με το Φ5 για την υγρασία σπίτι του)

Link to comment
Share on other sites

Ξανά διότι δεν κατάλαβες.

 

Υπάρχουν 3 παράμετροι που πρέπει να γνωρίζεις για να λύσεις το πρόβλημα. Την στάθμη υγρασίας των υλικών σου την στιγμή Τ για θερμοκρασία Θ, την στάθμη κορεσμού τους γενικά και γ) το vapor pressure των υλικών σου. Ξεκινάμε με την αρχή οτι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο χωρίς πρόσβαση εκτός και έαν υπάρχει άμεση γειτνίαση με άλλο κτήριο.

 

Εφόσον η πορεία της υγρασίας είναι απο έξω προς τα μέσα τότε α) σταματάς την πορεία, β) το αφήνεις και μετράς την πτώση της υγρασίας με φυσιολογική ξήρανση (επιταχυνόμενη είναι δυνατή μόνο εφόσον τα υλικά σου και η υγρασία κορεσμού το επιτρέπουν και ειδικά εαν το vapor pressure δεν σου σπρώχνει την υγρασία σε υλικό με χαμηλότερη υγρασία κορεσμού) και γ) επεμβαίνεις με την σειρά απο την μεγαλύτερη υγρασία προς την υγρασία κοσρεσμού προς την μικρότερη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με παράδειγμα για να καταλάβεις τι λέω.

 

Ο Σοφάς έχει μια Υδροαπορρόφηση που κυμαίνεται απο 3-15% κατα βάρος (η διακύμανση έχει να κάνει με την περιεκτικότητα σε τσιμέντο και ασβέστη. Το τούβλο έχει 7-15% κατα βάρος. Η υγρασία κορεσμού όμως του σοφά είναι 70% μικρότερη απο αυτή του τούβλου. Αρα ο σαβας σου μπορεί ακόμα και εαν θεωρητικά εξατμιστεί να συνεχίσει να δίνει στο τούβλο. Εαν όμως επιταχύνεις την διαδικασία με θερμική πηγή μπορεί να ξεπεράσει το vapor pressure και πάλι να δίνει στο τούβλο ακόμα και εαν η υγρασία στο σοφά πέσει κάτω απο την θεωρητική υγρασία κορεσμού που έχει υπολογισθεί στους 20 βαθμούς θερμοκρασία. Εαν ο σοφάς είναι και βαμμένος τότε έχεις επιπλέον πρόβλημα οτι θα αυξήσεις σημαντικά το vapor pressure αφού δεν θα υπάρχει δίοδος εκτόνωσης. Με λίγα λόγια θα πρέπει να ρίξεις την υγρασία του σοφά κάτω απο το 10% ώστε να στεγνώνει και το τούβλο σιγά σιγά. Θα πάρει μέρες εαν δεν καθαιρέσεις τον σοφά. Εφόσον το κατεβάσεις τότε θα βάλεις υλικά που δεν θα αντιστρέψουν την πορεία της υγρασίας. Τα περισσότερα στεγανωτικά μειώνουν την διαπνοή και άρα είναι πολύ καλά για να δουλέψουν σε νέα κατασκευή αλλα τραγικά σε υφιστάμενη. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να σκεφτείς να κάνεις λωρίδες διαπνοής, φράγματα υγρασίας, κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα σε όλους! Ήμουν έτοιμος να (ξανα)προχωρήσω στις κλασικές ψευτοεπισκευές για να (ξανα)αντιμετωπίσω το πρόβλημα υγρασίας ενός σπιτιού αλλά από τα γραφόμενά σας κατάλαβα ότι θα πρέπει να ακολουθήσω άλλο δρόμο. Για  να εξηγούμαι, το προβλημα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Παλιά οικοδομή (περ. 1970) με υλικά μάλλον κακής ποιότητας
  • Ισόγειο διόρωφης οικοδομής χωρίς υπόγειο.
  • Υγρασία στους τοίχους, κυρίως σε εσωτερικούς ερχόμενη από κάτω με αποτέλεσμα αποσάρθωση σοβάδων σε ύψος μέχρι περ. 1,5 μέτρο.
  • Πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχε γίνει επισκευή με μονωτικά υλικά και σοβάτισμα (στα σημεία που υπήρχε πρόβλημα - όχι σε όλο το σπίτι. Δεν γνωρίζω αν τώρα έχει εμφανιστεί υγρασία στα επισκευασμένα σημεία ή όχι)
  • Η περιοχή γενικά έχει πολύ υγρασία (για όσους ξέρουν από Πάτρα μιλάμε για Αγ. Ιωάννη Πράτσικα κοντά στο ρέμα Διακονιάρη)

Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας για τρόπους αντιμετώπισης. Πόσο θα κοστίσει ένα σκανάρισμα; Ξέρει κανείς κάποια αξιόπιστη εταιρία στην Πάτρα για σκανάρισμα και για τις επισκευές;(στείλτε pm)


Απαγορεύεται η αναζήτηση-προσφορά επαγγελματικής εργασίας διαμέσου του φόρουμ. 
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Ξέρω 2 ΠΜ στην Πάτρα με τέτοια τεχνογνωσία θα σου στείλω πμ

 

Απαγορεύεται η αναζήτηση-προσφορά επαγγελματικής εργασίας διαμέσου του φόρουμ. 
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Συνάδελφοι σε σπίτι φίλης σε χωριό ο Δήμος έστρωσε άσφαλτο στο δρόμο  η οποία ήρθε περασιά με το πεζοδρόμιο. Αυτό έχει ως συνέπεια τα  όμβρια να μπαίνουν στο ισόγειο καθώς και τα λιμνάζοντα νερά  από τα ποτίσματα των γειτόνων. Γράφω μία τεχνική έκθεση για τον Δικηγόρο όπου αναφέρω τις φθορές εσωτερικά και εξωτερικά των τοίχων και των δαπέδων ήτοι μούχλα  αποκόλληση σοβάδων , υγεία των ενοίκων κ.λ.π.  Μπορώ να υπαινιχθώ κίνδυνο της στατικότητας  του κτιρίου ;  Το σπίτι είναι πέτρινο και κατασκευής  προ ΄55,   διώροφο, ισόγειο , όροφος και  στέγη με κεραμίδια.  

 Είναι υπερβολή να προτείνω στην φίλη μου αξιολόγηση από πραγματογνώμονα καθώς πιθανά να υπάρχουν και άλλα προβλήματα τεχνικής φύσης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.