Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόδειξη παλαιότητας αυθαιρέτου


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Nα σας ρωτήσω και το εξής πάνω στην ίδια υπόθεση: περιέγραψα το πατάρι και τους αυθαίρετους Βοηθητικούς χώρους που έχουν συνολικό εμβαδόν 123,88τ.μ. με πρόστιμο (λόγω παλαιότητας πριν το 83) στα 900ευρώ εφάπαξ πληρωμή. θα μου βγει παράβολο 2000ευρώ, τι κάνω στην προκειμένη περίπτωση?? Πώς θα επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό? Να κάνω προσωρινή υπαγωγή "κρύβοντας" τον ένα Β.Χ. εμβαδού 46τ.μ. οπότε θα έχω 123-46=77τ.μ. για να πληρώσω 1000ευρώ παράβολο και μετά να συμπληρώσω τα υπόλοιπα τετραγωνικά?? Τι μου προτείνετε?

Link to comment
Share on other sites

Για σιγά βρε παιδιά....

 

Προσωπικά, αρχικώς γιατί θα βιαζόμουν να εντάξω στο σύστημα το εν λόγω ακίνητο, θα έβαζα π.χ. 47 τ.μ., θα έβγαινε ένα παράβολο 500 ευρώ και θα το πλήρωνε ο ιδιοκτήτης (βεβαίως θα το έκανα και για να βοηθήσω το κράτος να εισπράξει άμεσα το ποσό του παραβόλου που το έχει ανάγκη, αλλά και γιατί δεν θα μπορούσα εκείνες τις ημέρες να κάνω αυτοψία).

Στη συνέχεια (κι αφού είχα τη δήλωση σε προσωρινή υπαγωγή) διότι τότε θα είχα ενταχθεί στο νόμο (όπως λένε) με την άνεσ'ή μου θα προχωρούσα στην αυτοψία μου και εκεί πλέον θα ανακάλυπτα ότι, οι συνολικές αυθαιρεσίες μου είναι π.χ. 125 τ.μ. Θα έκανα αμέσως τη διόρθωση και θα έβγαινε το νέο πρόστιμο, (το οποίο θα πλήρωνα εφάπαξ).

Είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία! Μπορώ να κάνω όσες αλλαγές και ΟΠΟΤΕ θέλω!!!

Link to comment
Share on other sites

Και για να είναι καλυμμένος 100% ο μηχανικός, ας έχει και την Υ/Δ του ιδιοκτήτη πριν την ένταξη (γνήσιο της υπογραφής) που να λέει το εμβαδόν ίσο με 48μ².

Link to comment
Share on other sites

Στην συνεχεια του post #8 εδω...διαβασα το συμβολαιο (που ειναι το μονο αποδεικτικο παλαιοτητας προ 83) και αναφερει ισογεια κατοικια 65 τμ που ομως ειναι σημερα 85 τμ. καθως και μια αποθηκη 10 τμ. Πως μπορω να δηλωσω/αποδειξω και τα υπολοιπα 20τμ της κατοικια και 10 της αποθηκης οτι εγιναν τοτε? Ειπε ο πελατης οτι θα περει χαρτι απο ΔΕΗ για το ποτε ηλεκτροδωτηθηκε το ακινητο. Εκει θα αναφερει και τα τετραγωνικα? και ποια,τα 65 ή τα 85?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.