Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράταση ως τις 31 Μαΐου 2013 για τα αυθαίρετα


bati7xanthi

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 309
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για τον 3843 ακουσα οτι δοθηκε παραταση μεχρι 31 μαιου..οπως ακριβως για τα αυθαιρετα..

 

αν κανω καπου λαθος διορθωστε..

εχεις κανενα νεωτερο για το θεμα?
Link to comment
Share on other sites

Και επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ για την παράταση, που αναφέρει:

 

Παράταση προθεσμιών για τις διαδικασίες του Ν.4014 περί αυθαιρέτων:

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε σήμερα Υπουργική Απόφαση για την παράταση των προθεσμιών υπαγωγής στο Νόμο 4014 περί αυθαιρέτων έως 31 Μαΐου 2013 για την πρώτη φάση (για νέες δηλώσεις), και έως 30 Σεπτεμβρίου 2013 για τη δεύτερη φάση (τόσο για τις παλαιές όσο και για τις νέες δηλώσεις).

 

Η υπογραφή της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης συμπίπτει με τη σημερινή υπερψήφιση από τη Βουλή του άρθρου 34 «ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων», που προώθησε το ΥΠΕΚΑ, του Σχεδίου Νόμου για την Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2013.

 

Tο ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται ένα σχέδιο νόμου με στόχο μια, όσο το δυνατόν, πιο ολιστική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων, ενισχύοντας και θωρακίζοντας θεσμικά μία οριστική «κόκκινη γραμμή» στις πολεοδομικές και οικοδομικές αυθαιρεσίες, με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, την ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε αυθαιρεσίας, και εν τέλει τη δικαιότερη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Αρα, σχετικα με τον 3843, εγω καταλαβαινω τα εξης:

 

1) Οσοι εχουν περαιωσει 3843, εχουν δικαιωμα να μπουν στον 4014 και να κανουν νεα δηλωση (ενδεχομενως συμψηφιζοντας τα περαιωθεντα προστιμα του 3843), μεχρις 31.5.13

2) Οσοι δεν εχουν περαιωσει 3843, εχουν προθεσμια να το κανουν μεχρις 31.3.2013 (ΦΕΚ 237)

 

Με λιγα λογια, δεν εχουμε, ακομα, παραταση αποπληρωμης δοσεων για τον 3843.

Απλα λυθηκε το θεμα της παρατασης απο 28.10.12 και 28.12.12 σε 31.1.13...

Edited by Clemenza
Link to comment
Share on other sites

........... η οποία παρέχει τόσο τη δυνατότητα διενέργειας δικαιοπραξιών και της έκδοσης διοικητικών αποφάσεων με την καταβολή του 30% του προστίμου, όσο και εκπτώσεις, που είχε καταληκτική ημερομηνία 30/1/2013 και η οποία επίσης μετατέθηκε για τις 31/5/2013.

Ποτε θα ειναι ετοιμο το ΤΕΕ για να μπορουμε να εκδιδουμε βεβαιωση εξοφλησης του 30% του προστιμου, ωστε να γινονται συμβολαιογραφικες πραξεις?

Link to comment
Share on other sites

To: [email protected]

Subject: Διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου.

 

Καλημέρα.

Θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με

1. Την έκδοση βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου. Το ακίνητο έχει ενταχθεί στο Ν.4014 και ο ιδιοκτήτης καταβάλει κανονικά τις δόσεις. Εχει καταβάλει μέχρι τώρα πάνω από το 30% του συνολικού προστίμου. Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω ώστε να εκδοθεί βεβαίωση μεταβίβασης?

2. Θα ήθελα ακόμα να μου πείτε πως μπορεί να λάβει την έκπτωση του 10% του προστίμου που προβλέπεται.

 

 

Subject: RE: Διαδικασία έκδοσης βεβαίωσης για μεταβίβαση ακινήτου.

 

Οι εν λόγω προβλέψεις δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη στο σύστημα. Μπορείτε να εξοφλήσετε το 30% του προστίμου πληρώνοντας τις ανάλογες δόσεις μέχρι 31.1.2013 οπότε η έκπτωση του 10% που προβλέπεται θα αφαιρεθεί από τις υπολειπόμενες δόσεις. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει αντίστοιχο αίτημα ή άλλη αυτόματη διαδικασία μέσω του λογισμικού.Μπορείτε, σε συνεννόηση με τον συμβολαιογράφο, να εκδώσετε ηλεκτρονικά βεβαίωση μεταβίβασης άσχετα από την δήλωση αυθαιρέτου, αναφέροντας στον τίτλο «κατʼεφαρμογή της ΠΝΠ ΦΕΚ 237/2012» και στην Τεχνική έκθεση τον Α/Α της σχετικής δήλωσης αυθαιρέτου.

Edited by vk2626
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που προσωπικά καταλαβαίνω είναι ότι: "Προτρέπουν σε παρανομία, διότι απλώς δεν κάνουν τη δουλειά τους, που έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει"!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ο συμβολαιογράφος πρέπει να έχει την Βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας υπαγωγής ή την Δήλωση ένταξης Ν.4014/2011;

Στον νόμο λέει πως πρέπει να έχει η βεβαίωση της καταχώρισης που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 24 του ν4014.

Εκεί λέει

5. Οι δηλώσεις καταχωρίζονται σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο της οικείας πολεοδομικής υπηρεσίας ή σε ειδικό βιβλίο. Ο αύξων αριθμός της καταχώρισης με την ημερομηνία κατάθεσης εγγράφεται επισημειωματικά επί του αντιγράφου της αίτησης, το οποίο παραλαμβάνει ο αιτών από την πολεοδομική υπηρεσία. Στο ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο ή το ειδικό βιβλίο καταχωρίζονται κατά την εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο παρόν, όλα τα στοιχεία που περιέχονται στη δήλωση, το καταβληθέν παράβολο, οι ελλείψεις, η ημερομηνία κατάθεσης των στοιχείων, καθώς και το ενιαίο ειδικό πρόστιμο που ορίζεται στην παράγραφο 6.

Άρα μάλλον την δήλωση ένταξης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.