Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό δίπλα σε ποτάμι


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ανέλαβα να κάνω ένα τοπογραφικό αγρότες δίπλα στον πηνειο ποταμό στην περιοχή της ραψανης. Ο ιδιοκτήτης έχει δικαστήριο σε ένα μήνα. Το ποτάμι εφάπτεται στην μια πλευρά του αργού και με τα χρόνια ο ποταμός απομακρύνθηκε απο το χωράφι και απο ότι κατάλαβα ο τύπος διεκδικεί το νέο τμήμα. Πως μπορώ να μάθω αν υπάρχει οριοθέτηση για το ποτάμι? Τοπογραφικη υπηρεσία? επίσης είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ως προς την δήλωση? αν δεν υπάρχει οριοθέτηση που θα πάρω ως άκρη του ποταμού?την όχθη του?

Link to comment
Share on other sites

Εσύ αποτυπώνεις το φρύδι του πρανούς όπως έχει σήμερα. Αν είναι δυνατόν, αποτυπώνεις και το πόδι ή/και το απέναντι φρύδι.

Εννοείται πως αποτυπώνεις οποιαδήποτε έργα διευθέτησης!

Αν θέλεις να ελέγξεις οριοθέτηση του ποταμού μπορεί να γνωρίζουν: Ο Δήμος, η Νομαρχία, οι υπάλληλοι της πρώην ΤΥΔΚ που βρίσκονται ή στο Δήμο της έδρας του νομού ή στην περιφέρεια ή στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Για μένα κάνε ένα έγγραφο στην αποκεντρωμένη και ζήτα την πληροφορία με κοινοποίηση στην περιφερειακή ενότητα και στον Δήμο. Μετά κάνε μια βόλτα από εκεί. Κάποιος θα σου απαντήσει...

Link to comment
Share on other sites

..και εδω ισχυουν οι διαταξεις του 2971/01, ΦΕΚ Α 285/01....

 

και βεβαια...αν "εχει σε ενα μηνα δικαστηριο...."

 

αν δεν ειχε ηδη δειξει ολα οσα σωστα προανεφερε ο γιαννης...

 

και αν δεν τα εχει περιγραψει....

πώς μπορεσε να προσδιορισει με ακριβεια αυτο που θελει...

θελεις ερευνα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στην Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΗΣ (πρώην Νομαρχία) στον 3ο όροφο, μήπως υπάρχουν στοιχεία περιοχής.

Μετά ΔΕΒ (στην πρώην Νομαρχία ή στην οδό Φαρσάλων) & στην Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ / Τμήμα Υδραυλικών Εργων (πρώην Νομαρχία) για στοιχεία οριοθέτησης Πηνειού.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν το δικαστηριο εχει το περιεχομενο που ανέφερα. Οπως και να εχει στο χωραφι δεν εχω παει ακόμα. Μαλλον το Σαββατο γιατι ειναι και εκτος πολης. Εχω φαει μια βδομαδα για να παρω απαντηση απο ΓΓΔΕ για την απαλλοτριωση που εχει κοψει το χωραφι στην μεση. Ειχα και τέτοια... Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Θα ενημερωσω για την πορεια των πραγμάτων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επανερχομαι στο ζητημα του τοπογραφικου διπλα στο ποταμι. Καμια υπηρεσια δεν εχει οριοθετηση του ποταμου. Πηγα μετρησα την περιοχή. Πηρα οχθη του ποταμου και το μερος το οποιο διεκδικει ο πελατης μου. Το θεμα μου τωρα ειναι το εξης:

 

Στην βεβαιωση μηχανικου τι να γράψω? Να πω οτι ειναι αρτιο και οικοδομήσιμο??? Να πω οτι τα ορια τα εδειξε ο ιδιοκτητης? Ποιος ιδιοκτητης? Η να βαλω απλα το σχέδιο, ενα πινακακι με τις συντεταγμένες και εμβαδό , το οριο του οικισμου που ειναι διπλα και να γραψω και με μεγαλα γραμματα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ μεσα στο αγροτεμάχιο?

Link to comment
Share on other sites

Εσύ δεν έχεις κανέναν λόγο να εμπλακείς στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν σε ενδιαφέρει.

Από την στιγμή που δεν υπάρχει οριοθέτηση του ποταμού από την έρευνα που έκανες στις ''συναρμόδιες υπηρεσίες'' εσύ αποτυπώνεις ως όρια ιδ/σίας ότι σου υποδεικνύει ενυπογράφως ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης. Και τον σταθμό της Ραψάνης αν σου πει ότι είναι δικός του βάλτον κι αυτόν μέσα δεν έχεις εσύ πρόβλημα ! :shock:

 

Στο υπόμνημα και στην δήλωση θα γράψεις ότι σου προκύπτει, άρτιο και οικοδομήσιμο ή όχι, είναι διαφορετικό θέμα το ένα από το άλλο.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

..με την ευκαιρία...βαλε και τα ...διοδια της Ραψανης...

 

Αλλά,

εχεις μια δικαστικη διενεξη και σου ζητησαν ενα τοπογραφικό "οριων" και "εμβαδού" και "πλευρικων διαστασεων"

 

Το αποτυπώνεις "καθ΄ υπόδειξη" του πελατη....

 

το "αρτιο και οικοδομήσιμο" ποιός σου το ζηταει...???...

 

ασε που εκει διπλα...ολο και καποια ΝΑΤΟΥΡΑ ή ΡΑΜΣΑΡ ή "κατι" αλλο μπορει να υπαρχει....

Link to comment
Share on other sites

Αυτά σκέφτηκα και εγώ Δημήτρη για αυτό ρώτησα. Ο πελάτης ζήτησε τοπογραφικό γενικά και αόριστα. Και στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου τοπογραφικού προβληματίζομαι . Δεν μου κάθεται καλά να δώσω ένα τοπογραφικό μόνο με πλευρές συντεταγμένες και εμβαδό. Αλλα από την άλλη δεν μου κάθεται καλά να υπογράψω αρτιότητες κτλ για μια έκταση που πριν 15 χρόνια ήταν ποτάμι και μπορεί να ξανά γίνει σε άλλα τόσα...

Θεωρείς πως πρέπει τον πελάτη να τον αναφέρω στην δήλωση "ιδιοκτήτη" σαν πελάτη ή σαν φερόμενο ιδιοκτήτη ο οποίος μου υπέδειξε τα όρια? Ποιό είναι πιο σωστό?

 

(Μια νορμάλ δουλειά δεν μπορεί να πέσει...)

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοια περίπτωση με το θέμα δήλωσης είχα κι εγώ. Στα κλασσικα τοπογραφικά που συντάξαμε προ μηνών για να εξαγοράσουν οι αγρότες εκτάσεις του Δημοσίου, ζητούσαν και δήλωση 651. Πραγματικά δε μπορούσα να καταλάβω το λόγο...

 

Κι εν τέλει, δεν έβαλα καν δήλωση. Θεωρώ ορθότερο να αναγράψεις τον πελάτη σαν φερόμενο ιδιοκτήτη τάδε έκτασης ή αιτούντα τάδε έκτασης, κάπως έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.