Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτύπωση ελαιοκτήματος


Recommended Posts

εστω οτι θελω να αποτυπωσω ενα αγροτεμαχιο με ελιες πχ μεσα. εχω ενα τοταλ με δυνατοτητα μετρησης χωρις πρισμα . πως γινεται η μετρηση..?

σκοπευω απευθειας στο χωμα δηλ στο εδαφος? πιο ευχρηστο ειναι να βαλω πασαλακια για να ειναι πιο ευδιακρητα τα σημεια που θελω να σκοπευσω? θελω να καταλαβω λιγο την λογικη της μετρησης χωρις πρισμα σε απλα πραγραμα. δηλ σε πρανη οκ ειναι πιο κατανοητα η σκοπευση..ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ΠΟΤΕ το reflectorless σε αγροτεμάχια...

Επίσης, ποτέ δεν κατάφερα να βγω (ακόμα και μέσα σε πόλη) χωρίς βοηθό. Όλο και κάπου θα χρειαστεί να στηθεί πρίσμα...:)

Link to comment
Share on other sites

Wow! Σε αγροτεμάχιο με ελιές συνήθως δε μπορείς να μετρήσεις εύκολα ούτε με πρίσμα, με την έννοια ότι θες σίγουρα αρκετές στάσεις και πάλι αν έχεις μεγάλες υψομετρικές διαφορές, παιδεύεσαι! Μόνος όμως το βρίσκω πολύ δύσκολο! Γενικά με το σταθμό θες πάντα στοχοφόρο, που να έχει και κάποια "τοπογραφική αντίληψη".

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα πολύ χρήσιμο αναλώσιμο που λέγεται "rod boy" ή "rod man". Κοστίζει περίπου από 30~50€ ανάλογα τη περιοχή που είσαι. Αν "πεινάει" κι όλας μπορεί να κοστίζει και λιγότερο.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα τοπογραφικά καθώς σε ξεκουράζει μιας και μπορείς να του φορτώσεις στη πλάτη τον εξοπλισμό και να είσαι άνετος.

Αν ΔΕ διαθέτεις το ποσό αυτό για την ημερήσια ενοικίασή του αξεσουάρ .... τότε σε λιοχώραφο για να τελειώσεις το τοπογραφικό θα πρέπει να έχεις ΑΡΚΕΤΟ χρόνο.

 

ΑΝ με όσα σου είπα παραπάνω δε σε έπεισα... τότε στήσε το όργανο στο 1μ (hinstrument) ώστε να είσαι κάτω από τη κώμη των ελιών, βάλε πασσαλάκια κίτρινου χρώματος κατά προτίμηση πάρε και το κολατσιό σου και καλή τύχη!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

αυτο σκεφτομουν και εγω. οτι ειναι δυσκολο σε αυτη την περιπτωση . μπορειτε να μου πειτε ομως που πραγματικα ειναι χρησιμη η μετρηση χωρις πρισμα?

Link to comment
Share on other sites

Μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Εκεί που ζητάς ακρίβεια. Αλλο να παίρνεις μια γωνία κτίσματος με το λειζερ και αλλο με το πρίσμα. Το πιο σημαντικό για μένα; Σε γλυτώνει απο ανόητους και περίεργους όμορους! Στήνεσαι ομορφα και ωραία εξω απ'το οικόπεδο του, επειδή σου εχει πει "μη τολμήσεις να μπεις στην ιδιοκτησία μου να μετρήσεις" και τα αποτυπώνεις ολα ομορφα και ωραία απο αποσταση.

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο καιρό έκανα κάποιες reflectroless μετρήσεις σε αγροτεμάχιο...επέστρεψα μετά από δύο ημέρες για να μετρήσω με πρίσμα αλλά ποτέ δεν έμαθα που ή πώς έγιναν 2-3 τρελλές αντανακλάσεις και η σκόπευση βγήκε αλλού για αλλού!

 

Το reflectoerless πάντα με βγάζει ασπροπρόσωpο στη σκόπευση των ακμών των κτιρίων, είτε εντός του γηπέδου είτε των όμορων που δεν έχεις εύκολα πρόσβαση, καθώς και στα γειτονικά όρια όρια κυρίως εάν πετύχεις πάσσαλους στη περίφραξη.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.