Μετάβαση στο περιεχόμενο

ZaXoYs

Recommended Posts

Η "ιστορία" έχει δείξει ότι, ο ...Φοίνικας" για ν' αναγεννηθεί πρέπει πρωτίστως να γίνει "στάχτες"!!!!

Με αυτό δεδομένο και επιπροσθέτως το γεγονός ότι, ακόμα δεν έχουμε γίνει "στάχτες" ΔΕΝ υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση ν' αναγεννηθούμε ή ν' αναγεννηθεί οτιδήποτε στη χώρα μας. Απλώς θ' αλλάξει ο ...Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 222
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είδα την τελική "Αθηνά" που δημοσιεύτηκε σήμερα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που το πάει οι ποιητής...

 

Έχει δημιουργήσει 5 τμήματα "Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ". Επιπλέον έχει 2 τμήματα "Πολ Μηχ ΤΕ & Μηχ Τοπογράφων"

 

Λοιπόν.

 

Στα 5 πρώτα δίνει κατευθύνσεις Μηχανικού Υποδομών, Δομοστατικού Μηχανικού και Μηχ. Μορφολογίας και Αναστήλωσης.

 

Στα άλλα 2 δίνει δύο κατευθύνσεις Πολιτικού Μηχανικού και Τοπογράφου.

 

Και ρωτάω εγώ ο καταμπερδεμένος πλέον άνθρωπας:

Τι ΕΔ θα έχουν αυτοί; Και πως θα συνδεθούν με των προηγούμενων πτυχιούχων;

 

Μας βλέπω για ακόμη 30 χρόνια χωρίς ΕΔ. Καληνύχτα..

 

Υ.Γ. Συμβουλέψτε όλους τους γνωστούς και φίλους να μην δηλώσει κανένα παιδί αυτές τις σχολές, αν δεν ξεκαθαριστεί το θέμα των ΕΔ. Ούτε στο χειρότερο εχθρό σας να μην ευχηθείτε να μπει σε αυτό το απίστευτα ψυχοφθόρο παιχνίδι, από το οποίο θα βγούν 1000% χαμένα τα παιδιά... 4 χρόνια για να πάρεις αέρα κοπανιστό στα χέρια σου είναι χείριστη επένδυση! Και μάλιστα τώρα που άλλαξαν και τους τίτλους σε Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ θα είναι ακόμη πιο δελεαστική η παγίδα... μην πέσετε!

Link to comment
Share on other sites

Υ.Γ. Συμβουλέψτε όλους τους γνωστούς και φίλους να μην δηλώσει κανένα παιδί αυτές τις σχολές, αν δεν ξεκαθαριστεί το θέμα των ΕΔ. Ούτε στο χειρότερο εχθρό σας να μην ευχηθείτε να μπει σε αυτό το απίστευτα ψυχοφθόρο παιχνίδι, από το οποίο θα βγούν 1000% χαμένα τα παιδιά... 4 χρόνια για να πάρεις αέρα κοπανιστό στα χέρια σου είναι χείριστη επένδυση! Και μάλιστα τώρα που άλλαξαν και τους τίτλους σε Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ θα είναι ακόμη πιο δελεαστική η παγίδα... μην πέσετε!

 

Μα ουτως η αλλως οσοι θα μπουν σε αυτα τα τμηματα θα το κανουν επειδη με την βαθμολογια που θα συγκεντρωσουν δεν θα μπορουν να εισαχθουν σε καποια αλλη σχολη με επαγγελματικα δικαιωματα, εκτος αν εσυ γνωριζεις πολλους που ειχαν την δυνατοτητα να μπουν Αρχιτεκτονες η ΠΜ η Αγρονομοι-Τοπογραφοι και προτιμησαν να μπουν στα παραπανω ΤΕΙ.

 

Μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας. Αυτος που θα παει στα παραπανω τμηματα θα παει ακριβως επειδη δεν εχει εναλλακτικη.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Παλικάρι μου μην είσαι αρνητικός και μην ψάχνεσαι συνεχώς για καβγά, λάθος πόρτας χτυπάς. Δεν μείωσε κανείς την επιτυχία σου στις Πανελλήνιες, μπράβο σου και από μένα!

 

Αυτό που λέω είναι, ότι από τη στιγμή που οι νέοι δεν μπαίνουν σε κάποια σχολή με εξασφαλισμένα ΕΔ, τότε καλύτερα να κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους και να μη χάνουν τον χρόνο τους άδικα, καθώς η ζωή είναι μικρή και πολύτιμη. Και να σου θυμίσω ότι πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν άγνοια για το θέμα των ΕΔ (αυτός είναι και σκοπός της προτροπής μου). Επιπλέον, θα ήθελα να σου θυμίσω ότι υπάρχουν άτομα που επιθυμούν συγκεκριμένο επάγγελμα και έχουν και τον περιορισμό ότι δεν μπορούν να φύγουν από τον τόπο τους. Συνεπώς μπορεί κάποιος να δηλώσει ως 2η επιλογή του Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ στη Θεσσαλονίκη (σε σχέση με το ΠΕ) και όχι Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στα Χανιά ή στην Ξάνθη!

 

Υ.Γ. Και μία ερώτηση; Αν τώρα με τις αλλαγές και δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας (που αποτρέπει σπουδές σε άλλη πόλη), σπάσει ο διάολος το ποδάρι και οι βάσεις του Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Θεσσαλονίκης εκτοξευτούν, τότε θα πρέπει να ζητήσουν περισσότερα δικαιώματα από π.χ. τους Πολιτικούς Μηχανικούς ΠΕ Ξάνθης; Λέω τώρα εγώ υποθετικά... Αφού για σένα τα ΕΔ καθορίζονται από τις βάσεις εισαγωγής τότε it make sense...

 

Και κάτι τελευταίο: Πάντα υπάρχει εναλλακτική αρκεί να σκεφτείς λίγο "out of the box". Τουλάχιστο εσύ ως Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό.

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεστε, όπου και να πάνε τα νέα παιδιά, πριν προλάβουν να τελειώσουν, θα ξαναλλάξουν με το τότε νέο σχέδιο ΑΦΡΟΔΙΤΗ...... Έτσι γίνεται στη χώρα της ...μπανανίας!!!

Link to comment
Share on other sites

Allobar ηρεμησε λιγο φιλε. Δεν ψαχνομαι για τιποτα. Σου λεω ποια ειναι η πραγματικοτητα. Η οποια ειναι οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των παιδιων που μπαινουν στα παρφαπανω ΤΕΙ ειναι λογω του οτι δεν εχουν καταφερει να μπουν στα αντιστοιχα τμηματα Πολυτεχνειου. Ολοι το ξερουμε αυτο. Δεν σημαινει πως τα παιδια που μπαινουν στα ΤΕΙ ειναι χαμηλων δυνατοτητων η κατι τετοιο, αλλα οτι με το υπαρχον συστημα-το οποιο ειναι πολυ λαθος για μενα- οδηγηθηκαν στην θεση αυτη.

 

Τωρα για μενα που λες περι επιτυχιας στις Πανελληνιες αστο... Η πραγματικοτητα μας εχει ξεπερασει ολους και αμα δεις τι πτυχια και τι προσοντα υπαρχουν στην αγορα σημερα θα τα παιξεις. Δυστυχως τα χρονια μπροστα μας θα ειναι πιο δυσκολα απο αυτα πισω μας...Και αυτο ισχυει για ολους μας. Ζουμε σε εναν κοσμο που αλλαζει με ταχεις ρυθμους και οποιος δεν μπορει να παρακολουθησει τις εξελιξεις θα μενει πισω.

 

Τωρα με το θεμα το οικονομικο που αναφερεις. Θα υπαρξουν αρκετες τετοιες "καραμπολες" οπως αυτη που λες. Δεν ειναι μακρια η στιγμη που θα δουμε ΤΕΙ κεντρικα να πλησιασουν ακομα και να ξεπερασουν βαθμολογικα ΑΕΙ περιφερειακα. Εκει πραγματι θα αρχισουν να δημιουργουνται "θεματα", μιας και το βασικο επιχειρημα ως τωρα του "υψηλοτερου ακαδημαικου επιπεδου νεοεισερχομενων φοιτητων" θα εκλειψει.

Βεβαια στην χωρα οπου η υψιστη αξια ειναι το "πολιτικο κοστος" μενει να δουμε τι ακριβως θα κανει το πολιτικο συστημα. Ηδη για το σχεδιο Αθηνα βλεπουμε οτι το πλεκτο εχει αρχισει και ξηλώνεται μερα με την μερα. Για ακομα μια φορα θα παμε σε εναν νομο με ενα σωρο εξαιρεσεις.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Μα γι αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνω την παρέμβαση σου. Διότι αφού συμφωνούμε τότε ποιο είναι το θέμα μας; Ακριβώς αυτό λέω, τα παιδιά που δεν περνούν στο Πολυτεχνείο να κάνουν καλύτερα κάτι άλλο, τουλάχιστο έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των ΕΔ. Εσένα ποια είναι η ένσταση σου; Γράφεις κάτι έτσι μόνο για να λες ότι γράφεις;

 

Όσο για την αγορά, παρά τις αντίξοες συνθήκες (και της αγοράς αλλά και του ανύπαρκτου επαγγελματικού πλαισίου του πτυχίου μου) συνεχίζω και είμαι με επιτυχία στο κουρμπέτι (με μεγάλο προσωπικό κόστος). Γνωρίζω πολύ καλά τι κυκλοφορεί. Και όχι μόνο σε επίπεδο τυπικών προσόντων αλλά και σε επίπεδο ουσιαστικών. Και αυτό που οφείλω να σου πω είναι ότι δυστυχώς διαπιστώνω μία υπερπροσφορά τυπικών προσόντων τα οποία είναι κούφια, χωρίς καμία πρακτική αξία και χωρίς καμία δυνατότητα αξιοποίησης τους από αυτούς που τα κατέχουν. Έχει γεμίσει η αγορά από 30+ άρηδες με MSc και Phd, οι οποίοι δεν έχουν γράψει ούτε μια ώρα εργασίας στο βιογραφικό τους. Μάλλον πίστεψαν όλοι ότι θα γίνουν καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, τόσα που τα είχαμε..

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Ποια ΤΕΙ και Πολυτεχνεία; Είστε 2 χρόνια πίσω. Με μηδέν στις πανελλήνιες και 4 χρονάκια στο κολέγιο του Μαρκάτου, του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ ντε, και έτοιμος ο πολιτικός/ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος μηχανικός ΠΕ. Τρέξε τώρα Θοδωρή να κλάψεις για τα μόρια στις πανελλήνιες στον Σπίρτζη. Μην είναι και αυτός αύριο μεθαύριο σε κολέγιο...

 

Όσο για τα δικά μας τα ΕΔ δε περιμένουμε από την Ελλάδα τίποτα. Το Αθηνά το απέδειξε για άλλη μία φορά. Δεν υπάρχει θεσμός που να μην υποκλίνεται στη συντεχνία, ούτε κυβέρνηση, ούτε ΣτΕ, τίποτα. Προσκυνημένοι όλοι. Μόνο όταν βάζει χέρι η Ε.Ε. γίνετε κάτι σωστό σε αυτή τη χώρα. Όσο ντροπιαστικό είναι να απευθύνεσαι στο εξωτερικό για να βρεις το δίκιο σου στη χώρα σου, άλλο τόσο αναγκαίο είναι.

 

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο όμως, καλό είναι όλα τα νέα παιδιά να μην δηλώνουν ΤΕΙ χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Να πάνε στα κολέγια αν θέλουν να σπουδάσουν μηχανικοί εκτός πολυτεχνείου.

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Μα γι αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνω την παρέμβαση σου. Διότι αφού συμφωνούμε τότε ποιο είναι το θέμα μας; Ακριβώς αυτό λέω, τα παιδιά που δεν περνούν στο Πολυτεχνείο να κάνουν καλύτερα κάτι άλλο, τουλάχιστο έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των ΕΔ.

 

O τροπος που το ειπες παραπανω ηταν εξαιρετικα ασαφης. Τωρα που το διευκρινίζεις δεν με βρισκεις αντιθετο. Βεβαια αυτο το "αλλο" που λες ποιο ειναι....Αμα το ξεραμε θα ειμασταν ολοι ευτυχισμενοι...

 

Και αυτό που οφείλω να σου πω είναι ότι δυστυχώς διαπιστώνω μία υπερπροσφορά τυπικών προσόντων τα οποία είναι κούφια, χωρίς καμία πρακτική αξία και χωρίς καμία δυνατότητα αξιοποίησης τους από αυτούς που τα κατέχουν. Έχει γεμίσει η αγορά από 30+ άρηδες με MSc και Phd, οι οποίοι δεν έχουν γράψει ούτε μια ώρα εργασίας στο βιογραφικό τους.

 

Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες. Το θεμα ειναι ομως πως η Ελληνικη κοινωνια ειναι βαθυτατα προσανατολισμενη στο κυνήγι του "χαρτιου" και δινει απολυτη προτεραιοτητα σε αυτο. Δυστυχως allobar στο entry level ο PhD η o ΜSc -συνηθως απο καποιο καλο ιδρυμα του εξωτερικου- προτιμαται απο τον αντιστοιχο του Ελληνικου. Και αν δεν σου δωθει μια ευκαιρια στα πρωτα χρονια δεν θα μπορεσεις να εξελιχθεις. Ειδικα σε μεγαλες και πολυεθνικες εταιρειες ειναι πολυ πολυ δυσκολο να μπεις (προφανως δεν μιλαμε μεσω γνωριμιας) εαν δεν εχεις καποιο χαρτι απο ΗΠΑ (ΜΙΤ, Harvard, CalTech, UCLA, Wharton) η Αγγλια (Oxford, Cambridge, Imperial, LSE, Warwick) η Γερμανια.

 

 

Ποια ΤΕΙ και Πολυτεχνεία; Είστε 2 χρόνια πίσω. Με μηδέν στις πανελλήνιες και 4 χρονάκια στο κολέγιο του Μαρκάτου, του πρώην πρόεδρου του ΤΕΕ ντε, και έτοιμος ο πολιτικός/ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος μηχανικός ΠΕ.

 

Σταυρε το ΤΕΕ του δινει αδεια εξασκησης επαγγελματος? Με την ακαδημαικη αναγνωριση τι γινεται? Και μιλας για κολλεγια υπο την προστασια καποιου Ευρωπαικου ιδρυματος φανταζομαι.

 

 

Y.Γ. Καλα ρε παιδια ο Μαρκατος δεν μας εκανε κυρηγματα περι του "ποσο καλος Αριστερος ειναι" και οσο καιρο ηταν Πρυτανης στο ΕΜΠ δεν εδινε συνεντευξεις εναντιον των ιδιωτικων Πανεπιστημιων για το πως θα αλωσουν την "δωρεαν παιδεια" και αλλες τετοιες @@?

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.