Μετάβαση στο περιεχόμενο

AutoCad - 02. Για αρχάριους (Aν ανοίγεις το ACAD για πρώτη φορά ρώτα εδώ)


despoina

Recommended Posts

+1 Gousgouni έγραψες πάλι!!! Τελικά το AutoCAD είναι ατελείωτο!!!

 

@agoratos56

Με την insert το εισάγεις ως block. Μπορείς πολύ απλά να έχεις και τα δύο σχέδια ανοιχτά και να κάνεις ctrl+C στο πρώτο και ctrl+V στο δεύτερο. Επίσης, στο αφού τα επιλέξεις, πάς στο μενού edit και επιλέγεις copy with base point ώστε να επιλέξεις συγκεκριμένο σημείο ή συντεταγμένες για να κάνεις το copy/paste σου....

 

 

 

Αυτο το χεις δοκιμασει φιλε μου...?

 

Νομιζω οτι δεν κανει αυτο που θελω...ή το κανω λαθος εγω...

 

Εχω τα δυο αρχεια ανοιχτα παταω αυτο που μου λες και μολις παω στο δευτερο δεν το κανει αντιγραφη παρα μονο το σχεδιο που βλεπω εκεινη την στιγμη μπορω να αντιγραψω ετσι...

Edited by agoratos56
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βρε παιδιά, οταν ανοιγω ενα σχεδιο που έστειλαν μου ζηταει ενα shape file και αναγκαζομαι να πατάω συνεχώς cancel για να μου φορτωσει το σχέδιο. Προσπάθησα με την εντολη purge αλλα φαινεται οτι αυτο το shape ειναι καπου συνδεδεμενο με το σχεδιο. Καμιά ιδέα για το πως θα βγάλω αυτο το shape file?

Edited by akot
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή εβδομάδα .

 

Τα Shape files συνδέονται με συγκεκριμένους τύπους γραμμών που χρησιμοποίησε στο σχέδιό του εκείνος που το δημιούργησε .

 

Αρα το PURGE , δεν θα κάνει δουλειά από μόνο του . Χρειάζεται χειροκίνητα αλλαγή τύπου γραμμών του σχεδίου με κάποιες που υπάρχουν ενσωματωμένες στο Autocad σε συνδυασμό με PURGE .

 

Εναλλακτικά και απλούστερα , ζητάς από εκείνον που σου έστειλαν το σχέδιο , να σου στείλουν τα συνοδευτικά *.lin και *.shp αρχεία τα οποία θα τα "δει" το Autocad μόλις τα βάλεις στους κατάλληλους φακέλλους .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα ας καταρχάς.Έχω το AutoCad 2007 και θέλω να σχεδιάσω κάτι,αλλά το πρόβλημα είναι πως η κλίμακα είναι άλλα κ άλλα.Δηλαδή θέλω να σχεδιάσω σε κλίμακα 1:50 δεν ξέρω πως να αλλάξω την κλίμακα.Όταν πάω να κάνω μια γραμμή θέλω π.χ 5 m , αλλά μου λέει κάτι νούμερα π.χ 245.687.Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου παντελη και καλωσηρθες στο φορουμ.

Καταρχην πρεπει πριν ποσταρεις να κοιτας σε ποιο θεμα βρισκεσαι γιατι εδω συζηταμε μονο για το Archicad, οχι για το Autocad. (Edit: τα μηνύματα μεταφέρθηκαν στο παρόν σχετικό θέμα. Gousgounis)

Ας με διορθωσει καποιος αν δεν τα λες καλα.Στο autocad σχεδιαζει με μοναδες virtual του προγραμματος. Δηλαδη εσυ σχεδιαζεις 1 και αυτο γραφει 1. Οταν θα πας να τυπωσεις (με file ->plot) τοτε θα εισαγεις την κλιμακα που θελεις και ολα τα αλλα σχετικα με διαστασεις χαρτιου κλπ.

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

όπως σωστά σου είπε ο charis_r την κλίμακα την ορίζεις στην εκτύπωση ενώ στην οθόνη του υπολογιστή σου σχεδιάζεις σε κανονική κλίμακα.

 

Τώρα για το "πρόβλημα" που αναφέρεις σχετικά με την σχεδιάση της γραμμής επιλέγεις Format > Units. Στο πλαίσιο διαλόγου Drawing Units που σου εμφανίζεται, στην κατηγορία Length πατάς στο βελάκι στο Precision και επιλέγεις το απλό μηδενικό όπως φαίνεται στην εικόνα (συνήθως είναι 0.0000) γι' αυτό σου εμφανίζει και αυτές τις τιμές όταν σχεδιάζεις.

 

Chiomegarho3AF0sigmaftau3AF0taulambdaomicron_zps24853216.png

 

Ελπίζω να βοήθησα!

Edited by XDalas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.