Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα εκτός σχεδίου...


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ.εχω την εξής περίπτωση.πελατης εχει δυο αγροτεμάχια εκτός σχεδίου.το ενα 3504 μέτρα με αγορά το 1990 και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο και άλλο ενα 1590 με πρόσωπο βόρεια στον ίδιο αγροτικό δρόμο (20,96μ) και νότια σε επαρχιακή οδό (38,78μ) το οποίο το εχει απο τον πατέρα του λέει και τωρα θα κάνει τίτλο και θα επικαλεστεί χρησικτησια. Και έχω χαθεί με τις αρτιοτητες.προφανως κανένα απο τα δυο δεν ειναι άρτιο. Υπαρχει κανεισ με αποψη επι του θεματοσ να βοηθησει;

Επίσης στο μικρο κομμάτι για το οποίο δεν υπάρχει τίτλος πόσο σωστό ειναι να δώσω βεβαίωση νομιμότητας;

 

(Ζήτησα απο τον Συμβολαιογραφο του να μου πει ημερομηνία δημιουργίας για το μεγάλο κομμάτι και μου είπε οτι θα μου στείλει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας να το δω μόνος μου.ελπιζω να μην εννοεί οτι πρεπει να πάω να κάνω έρευνα στο Υποθηκοφυλακειο...)

Link to comment
Share on other sites

προφανως εννοεις οτι δεν ειναι ομορα

πας με το 270Δ/85

 

Βλεπεις τον χρονο δημιουργιας του "μικρου" που εχει προσωπο σε επαρχιακο δρομο...σε σχεση με τις παρεκκλίσεις του ανω 270...

 

για το άλλο χλωμο το βλεπω...βλεπεις το συμβολαιο..και

τα λεμε

 

δες τα ΠΜ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Μα αφού θα κάνει τωρα χρησικτησια και τον έχω να μου λέει (ειναι και μεγάλος άνθρωπος) " το έχουμε 80 χρονια.το είχε ο πατέρας μου και μετα το πήρα εγω".ναι Οκ.αλλα εμένα ποιος με εξασφαλίζει να υπογράψω αρτιότητα κατα παρέκκλιση;

Να τον βάλω να πάρει βεβαίωση απο Υποθηκοφυλακειο περί μη διεκδίκησης και να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση για τον χρόνο δημιουργίας;

Link to comment
Share on other sites

Για το μεγάλο γήπεδο δεν μπαίνει θέμα παρέκκλισης, εκτός κι αν τηρεί τις προϋποθέσεις των εντός ζώνης (εντός 500 μ. από το όριο του οικισμού και δημιουργία προ 24-4-77).

Για το μικρό, κατ΄αρχήν θα πρέπει να διασφαλίσεις ότι ο δρόμος είναι όντως Επαρχιακός (πρωτεύων ή δευτερεύων). Για το χρόνο δημιουργίας του ακινήτου θα πρέπει να εκδοθεί δικαστική απόφαση που θα ορίζει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο υφίσταται αυτοτελώς προ της 12-9-64 και ότι ανήκει στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες.

Μόνο έτσι κατοχυρώνεται ο χρόνος δημιουργίας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα το δηλώσεις μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Dimitris GM συμφωνα με την εγκ. 7/92 εγραψα πιο πανω για το πιστοποιητικο και την υπευθυνη δηλωση του ιδιοκτητη. Το β) δεν θεωρω πως εχει πλεον καμια αξια, οποτε με α) και γ) ειμαι οκ πιστευω.

 

6. Στις περιπτώσεις που ζητείται η κατά παρέκκλιση αρτιότητα γηπέδου για το οποίο δεν υφίσταται τίτλος κυριότητας ή ο υπάρχων τίτλος δεν αποδεικνύει τον χρόνο δημιουργίας του, τότε η πολεοδομική υπηρεσία, αντί της μέχρι τώρα δικαστικής απόφασης θα απαιτεί να προσκομίσει αθροιστικά ο ενδιαφερόμενος:

α) Πιστοποιητικό από το αρμόδιο υποθηκοφυλάκειο, περί μη διεκδικήσεως του υπόψη γηπέδου.

β) Βεβαίωση του Προέδρου της Κοινότητας ή του Δημάρχου για τον χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου θεωρημένο από τον Πρόεδρο της Κοινότητας ή το Δήμαρχο.

γ) Υπεύθυνη δήλωση του Ν-1599/85 στην οποία να δηλώνεται από τον ιδιοκτήτη ή τους συνιδιοκτήτες του, ότι είναι κύριοι του υπόψη γηπέδου, ο χρόνος και ο τρόπος απόκτησής του, καθώς και ο χρόνος δημιουργίας του, τον οποίο επικαλούνται για την παρέκκλιση.

 

Απλα πρεπει με καποιο τροπο να δειξουμε οτι υπηρχε στις 12-9-64, ημέρα δημοσίευσης του ΒΔ/21-7-64 (ΦΕΚ-141/Δ/64) γιατι οι αλλες κατηγοριες δεν μας πιανουν.

 

tetris Το αλλο γιατι λες οτι ειναι χαμενη υποθεση? Δεν εχω παρει ακομα το συμβολαιο στα χερια μου αλλα σιγουρα

α) εχουμε αγορα το 1990

β) ο πωλητης το εχει με αποδοχη κληρονομιας του 1990 επισης (μου τα ειπαν στο τηλεφωνο αυτα θα τα δω και με τα ματια μου)

 

Κοβω το χερι μου οτι η αποδοχη κληρονομιας θα κρυβει πισω της χρησικτησια. Οποτε μπορει να φτασουμε στο 1970 ισως και πιο πισω. Αυτο σε συνδιασμο με την ζωνη των 500 μ που μαλλον με πιανει θα βγει. Για την απαντηση σου για το αλλο γεωτεμαχιο διαφωνω για τους λογους που εγραψα παραπανω.

Edited by thief7710
Link to comment
Share on other sites

Γενικά, ένας τρόπος για να αποδείξει κανείς την ύπαρξη ενός γηπέδου-οικοπέδου προ μιας ημερομηνίας, αν δεν έχει συμβόλαια για το ίδιο, μπορεί να αναζητήσει τα συμβόλαια των γειτονικών. Αν προϋπάρχουν ως έχουν τότε και το εν λόγω προϋπάρχει ως έχει, γιατί αν έγινε εκ των υστέρων κατάτμηση, στα γειτονικά θα πήγε η γη (που άλλου να πήγε). Είναι καθαρά γεωμετρική σκέψη και κατά συνέπεια έχει να κάνει με το σχήμα του οικόπεδου και τον τρόπο που γειτνιάζει με τα γύρω του. Δεν μπορεί πάντα να εφαρμοστεί.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που προσπαθώ να πώ (και ίσως δεν το εξέφρασα σωστά), είναι ότι η χρησικτησία (άρα και ο χρόνος δημιουργίας του ακινήτου) αποδεικνύεται μόνο δικαστικά.

Και βέβαια o dada έχει δίκιο, μόνο που μερικές φορές είναι απείρως δυσκολότερο να βγάλεις άκρη απο τα όμορα.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

σωστα,

σε μια δικαστικη αποφαση περί χρησικτησιας, αναφερεται οτι

..."απεδειχθη οτι ο εναγων εχει και κατεχει και νεμεται τον επιδικο αγρο κλπκλπ απο το ετος ΧΧΧΧ κλπκλπ"

 

αυτος ειναι ο πληρως αποδεδειγμενος χρονος χρησικτησίας, και κανεις δεν δικαιουται να τον αμφισβητησει....

 

κατα τα λοιπα...περιμενουμε νεωτερα στοιχεια απο τον 7710...και

τα ξαναλεμε

Link to comment
Share on other sites

Να ριξω και το κερασακι στην τουρτα τωρα? Και τα δυο γεωτεμαχια δυτικα συνορευουν με ρεμα :grin:

 

Αφου μου φερουν αυριο το συμβολαιο θα ψαξω να δω αν υπαρχει οριοθετηση για το ρεμα.

 

Αν δεν υπαρχει θα πρεπει να αφησουμε 20μ αποσταση απο την οριογραμμη του ρεματος. Ναι?

 

Στο μεν μεγαλο αυτα δεν με ενοχλει διοτι και μετα απο αυτη τη ζωνη υπαρχει μερος για κτιριο

 

Στο μικρο ομως αν αφησουμε τη ζωνη των 20 μετρων το γεωτεμαχιο απλα εξαφανιζεται! (εστω μενει ενα μικρο τριγωνο οποτε τζιφος)

Σε αυτην την περιπτωση εχω να ρωτησω το εξης:

 

Ας πουμε οτι καταφερουμε και βγαλουμε ακρη και δουμε οτι το γεωτεμαχιο ειναι πριν τις 12-9-64 τοτε με το προσωπο το βαθος και το εμβαδο που εχουμε θα ειναι αρτιο. Αλλα λογω του ρεματος θα ειναι μη οικοδομησιμο?

 

Αν υπαρχει οριογραμμη ρεματος και αφησουμε 10μ τοτε και στα δυο γεωτεμαχια ειμαι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.