Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρχεται το επίδομα ανεργίας: 360 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Engineer

Recommended Posts

μεσα στις προυποθεσεις δεν ειναι μονο να εχει καλυψει τις ασφαλιστικες εισφορες για το 2012 αλλα και για καποια χρονια πριν να ειχε κατω απο 20000 ευρω εισοδημα!!!!!! βρε ασχετοι,οταν δινεις 4500 για ασφαλιση (τωρα πηγε 5200....αλλη αλητεια αυτη),τελος επιτηδευματος 500 ευρω,θελεις τουλαχιστον 1000 ευρω το χρονο για σταθερο τηλεφωνο-ιντερνετ και κινητο (χωρις αυτα δεν υπαρχεις σαν μηχανικος σημερα)....δηλαδη με το καλημερα 6000*1,23=7400 .Αυτα μονο για να πεις οτι υπαρχεις,χωρις καν να εχεις πιει ενα ποτηρι νερο,δεν λεω για φαγητο (πολυτελειες).

 

Απορω ποιοι τενεκεδες ειναι στα υπουργεια και βγαζουν αποφασεις? απο που εχουν ερθει αυτοι οι ανθρωποι? ποια ηταν η πορεια τους? πανεπιστημιο-μεταπτυχιακο και βολεμα με βυσμα στο δημοσιο? προφανως για αυτο δεν εχουν μυρωδια απο την αγορα.

 

Δεν το θελουμε ρε ασχετοι το επιδομα μας,εδω δινουμε 430 ευρω το μηνα και θα φτασουμε τα 1150 για ασφαλιση,για να παρουμε συνταξη κατω απο χιλιαρικο και να εχουμε παροχες υγειας ανυπαρκτες παροχες υγειας,θα σκασουμε για το 300αρι?

Edited by tasanto
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απο οσα ακουσα και διαβασα εχω καταλαβει οτι ΔΕΝ αφορα Μηχανικους ΠΕ (ασφαλισμενους στο ΤΣΜΕΔΕ) αλλα μονο ασφαλισμενους στον ΟΑΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Επίδομα πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών θα είναι για όσους το πάρουν. Το ΤΣΜΕΔΕ θα χρεώνεται κανονικά παράλληλα με την και καλά υποτιθέμενη ανεργία. Περαστικά μας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πράγμα που κάνουν με το ΤΣΜΕΔΕ να το πληρώνεις μόλις γραφτείς στο ΤΕΕ είναι υπέρ τραγικό. Κάποτε έλεγα τι κρίμα που δεν πέρασα πολυτεχνείο τώρα λέω ευτυχώς που δεν πέρασα, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο χειρότερα θα ήμουν αν με όλους τους φόρους που βαραίνουν εμένα και την μητέρα μου από ακίνητα κτλ και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που πάσχω, να είχα και το ΤΣΜΕΔΕ από πάνω.

 

Απορώ με ποιό νομικό καθεστώς ασφαλίζουν έναν διπλωματούχο μηχανικό μόλις εγγραφεί στο ΤΕΕ ανεξαρτήτως αν δουλεύει ή όχι. Αυτό το νομικό καθεστώς έπρεπε να είχε προσβληθεί σε εγχώρια ή και διεθνή δικαστήρια και μάλλον θα αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

sdim, ίσως κάνεις λάθος. Πρώτα απ'όλα αν κάποιος έχει δουλειές, δε θα τον συμφέρει να κάνει διακοπή επαγγέλματος. Δεύτερον, αν του τύχει κάποια δουλειά θα πρέπει να πληρώσει προμήθεια σε κάποιον άλλο μηχανικό για να σφραγίσει, άρα το κόστος πάλι αυξάνεται.

Πιστεύω ότι θα αυξήσει τις τιμές, αφού όσοι είχαν μέσα μηνιαία κέρδη π.χ. 400 € θα συμφέρει πλέον να βγουν άνεργοι.

Ας μην γκρινιάζουμε για τα πάντα σίγουρα θετικό μέτρο.

Το μεγάλο αγκάθι βέβαια παραμένει το ταμείο-νονός της νύχτας, δηλ. το ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν συνάδελφοι που ασχολούνται κυρίως με δουλειές για τις οποίες δεν γίνεται έλεγχος αν κόπηκε ΑΠΥ.

- άδειες λειτουργίας καταστημάτων

- άδειες λειτουργίας βιοτεχνιών/βιομηχανιών

- πιστοποιητικά πυροπροστασίας

- υπεύθυνες δηλώσεις

- τοπογραφικά (για συμβόλαια, κτλ).

- αυτοψίες

- συμβουλές

- ετοιμασία φακέλου για ΕΣΠΑ

- έλεγχο ηλεκτρομηχανολογικών

- μελέτες που δεν είναι για την πολεοδομία

- μερεμέτια

- επιβλέψεις - πείθουν τον πελάτη πως δεν χρειάζεται άδεια "για τούτο το στεγαστράκι" και παίρνουν την δουλειά χωρίς φόρους και με ανασφάλιστους εργάτες.

 

και πολλά ακόμα.

 

Όσοι πληρώνουμε τις εισφορές μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε στην τιμή; ;

 

Το ποιον συμφέρει να βγει άνεργος και ποιον όχι, εξαρτάται από το αν θα "παγώνουν" οι εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ την περίοδο που θα παίρνει επίδομα ανεργίας.

Αν θα "παγώνουν", με το καλημέρα θα γλιτώνει 450€ ~ 650€ τον μήνα. Συν το επίδομα, θα είναι ωφελημένος 810€ ~ 1010€ τον μήνα. Για 22 εργάσιμες τον μήνα, είναι κατά μέσο όρο 41€ την ημέρα! Θα μπορεί άνετα να κάνει πολύ καλύτερη τιμή από οποιονδήποτε νόμιμο, ο οποίος θα πληρώνει παράλληλα φόρους και ΦΠΑ.

 

Στο περίπου, υπολόγισα ότι δύο μηχανικοί με τα ίδια έξοδα γραφείου (περίπου 50€ ανά εργάσιμη), αν ο νόμιμος ζητήσει 300€ με ΦΠΑ ανά μέρα, ο άλλος που θα είναι στο ταμείο ανεργίας και ζητάει 100€ την ημέρα θα έχει το ίδιο κέρδος.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

τη λεξη κλειδι την ειπε ο συναδερφος πιο πανω.....το ταμειο "νονος της νυχτας" . Τελικα στην Ελλαδα ειναι πλεον πολυ ακριβο σπορ το να κανεις τον μηχανικο. Δεν ειναι λυση να εργαζεσαι "μαυρα",αυτο που πρεπει να γινει ειναι να επανεξεταστει το ασφαλιστικο,να μπουν σε αυτο ολοι οι συναδερφοι,διαφορετικα δημιουργειται σοβαρο θεμα ανταγωνισμου (και φυσικα ειναι και αντισυνταγματικο) επαγγελματιες στον ιδιο χωρο να εχουν διαφορετικους ορους εργασιας. Εγω πηρα αδεια το 1993 (για ενα εξαμηνο ειμαι στο νεο ασφαλιστικο),εχω αλλα 20 χρονια δουλειας τουλαχιστον,πως θα ανταγωνιστω εναν συναδερφο και συμφοιτητη μου που απλα πηρε πτυχιο 6 μηνες πιο νωρις και εχει σαν ασφαλιστικο εξοδο 385 (με την αυξηση σε αυτους) το μηνα ενω εγω θα εχω απο 423 ως 900 (μεχρι δεκατη κατηγορια θα φτασω με τις τριετιες). Αυτο ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος και φυσικα αντισυνταγματικο.

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

Την έκφραση "νονός της νύχτας" τη χρησιμοποίησα διότι αυτή ακριβώς είναι η συμπεριφορά του: Ζητάει "προστασία" από τους μηχανικούς έχεις-δεν έχεις πελατεία, αν δε τη δώσεις σου σπάζει το μαγαζί και γλιτώνεις μόνο αν φύγεις μακριά σε άλλη χώρα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αμα ζητάνε προυπόθεση για να πάρει κάποιος αυτό το βοήθημα (επίδομα δεν το λές με τίποτα), να είναι μέσα σ'όλα και να είναι ασφαλιστικά εντάξη είναι σαχλαμάρα εντελώς.

Πως γίνεται ρε τρόμπες κάποιος να είναι άνεργος και να πληρώνει εισφορές? Αρα έχει εισόδημα....

Ενω ο άλλος που έχει βγάζει κουλούρια να μην μπορεί, να λάβει το βοήθημα γιατί ο μπαμπάς του δεν μπόρεσε να του καλύψει τις εισφορές....

Μιλάμε είναι για γέλια οι άνθρωποι και μου λέτε εσείς για μαύρα και άσπρα....Τι να κάνει δηλαδή ο άλλος να κάτσει σπίτι του?? Οχι μαύρα.....κατάμαυρα θα βγαίνουν και άσε τον Στουρνάρα να προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο....

Link to comment
Share on other sites

Εγω, ετσι για την κουβενται θα το αναφερω παλι.

Η οποια διαταξη προωθειται ειστε σιγουροι οτι καλυπτει τους ασφαλισμενους στο ΕΤΑΑ (μηχανικους κτλ )?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.