Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το 2ο αρχειο ειναι το σωστο.

Αν δειτε, σε αυτο με ευνοικους ορους, στην 3η σελιδα κατω κατω πρεπει να κλικαρεις το κουτακι που λεει οτι το σπιτι κατασκευαστηκε προ 1979 η μεταγενεστερα αλλα δεν εχει κατατεθει μελετη θερμομονωσης, κατι που δεν υφισταται ως απαιτηση

 

Αναφορικα με το λεβητα και την αντικατασταση του, εγω παιρνω φυλλο ελεγχου με πολυ χαμηλο βαθμο αποδοσης και εκτος οριων λειτουργιας για να δικαιολογησω την αντικατασταση του εναντι επισκευης και συντηρησης του.

Το φύλλο ελέγχου για τον λεβητά σου στο δίνει συντηρητής ? Πρέπει να έχεις φύλλα συντήρησης και προηγούμενων ετών ή παίρνεις το τελαυταίο?
Link to comment
Share on other sites

Φυλλο ελεγχου του τελευταιου ετους παιρνεις.

 

Παντως, σε συνομιλια μου σημερα με μια απο τις τεσσερις συνεργαζομενες τραπεζες (να μην αναφερω ονομα), μου ειπωθηκε οτι σε περιπτωση που κοπει αιτων λογω μη πιστοληπτικης ικανοτητας, τοτε θα πρεπει να βαλει εγγυητη ΜΟΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ που να μην ξεπερνα το οριο ηλικιας των 75 ετων στην αποπληρωμη του δανειου.

 

Δηλαδη ΜΟΝΟΝ ΓΟΝΙΟΣ Η ΠΑΙΔΙ...

Link to comment
Share on other sites

επειδη με ρωτουν και δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα, ποια τραπεζα, απο την εμπειρια σας, πιστευετε οτι ειναι καταλληλοτερη για να απευθυνθει κανεις?

Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα η Εθνική.

Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους, τα κατάφερα!!!! Με αλλαγή κουφωμάτων και μόνωση τμήματος δώματος έχω αλλαγή κατηγορίας και μείωση 30%του ΚΑ. Η βοήθειά σας ήταν πολύτιμη!!!!!

Τα κόστη για τις αλλαγές θα τις βάλω στο πρόγραμμα του ΤΕΕ στο αντίγραφο του κτιρίου που κάνω τα σενάρια? ή κάπου αλλού?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

έχω την εξής απορία:

Για να κάνω θερμομόνωση - υγρομόνωση ταράτσας τα τετραγωνικά στα οποία θα εφαρμόσω τη μόνωση δε συμφωνούν με τα τετραγωνικά του απο κάτω διαμερίσματος. Κι αυτό γιατί τα τετραγωνικά της ταράτσας περιλαμβάνουν και τους εξώστες του κάτω ορόφου και φυσικά δε θα σταματήσω τη μόνωση πιο μέσα από το στηθαίο της ταράτσας. Παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και με τη θερμοπρόσοψη, γιατί οι προμηθευτές μου λένε πως οι γωνίες της μόνωσης που θα χρησιμοποιηθούν στην περίμετρο των ανοιγμάτων, κοστίζουν. Επομένως για να καλύψω το κόστος θερμοπρόσοψης ενός τοίχου με τα 50€/μ2 που μου δίνει το πρόγραμμα πρέπει να μετρήσω τον τοίχο ως σεντόνι όπως μου είπε ο προμηθευτής, χωρίς να βγάλω τα ανοίγματα. Αλλιώς το κόστος ανεβαίνει.

Ψάχνοντας στο πρόγραμμα βρήκα το κομμάτι που αναφέρεται στη μόνωση και λέει ότι στις δαπάνες ανά ειδικότερη παρέμβαση συμπεριλαμβάνονται "απαραίτητες εργασίες και επεμβάσιες για την ορθή λειτουργία/συμπεριφορά της θερμομόνωσης". Μπορώ όμως να έχω άλλα τετραγωνικά στο αρχείο .xml του ΚΕΝΑΚ και άλλα στο έντυπο πρότασης παρεμβάσεων του εξοικονομώ για θερμοπρόσοψη ή θερμομόνωση-υγρομόνωση ταράτσας αντίστοιχα; Καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ θα βάλεις κανονικά τα m² του διαμερίσματος, στο έντυπο VII όμως θα βάλεις τα μέτρα που πραγματικά μονώνεις επί την επιδοτούμενη τιμή....

 

Από τις διευκρινήσεις που έχουν βγεί:

01.06.2011

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

6) Σε περίπτωση μεμονωμένου διαμερίσματος τελευταίου ορόφου, ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί

να προτείνει μόνωση όλου του δώματος, καθώς αυτή είναι η τεχνικά ορθή λύση. Επιλέξιμες δαπάνες στο

πρόγραμμα είναι μόνο αυτές που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις που αφορούν στο επιλέξιμο μεμονωμένο

διαμέρισμα. Δηλαδή μπορούν να ενταχθούν μόνο τα τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούν στο επιλέξιμο

«μεμονωμένο» διαμέρισμα (με τους περιορισμούς της ανώτατης τιμής κόστους παρέμβασης).

 

Στην περίπτωση σου αν καταλαβαίνω σωστά όλα τα m² της ταράτσας αντιστοιχούν στο διαμέρισμα.....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.