Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση οικοπέδων όταν έχει χτιστεί οίκημα


Recommended Posts

Έχει εκδοθεί ΟΑ και οίκημα πατά σε δύο οικόπεδα(μικρά), θα έπρεπε να είχε γίνει συνένωση με συμβόλαιο πριν την έκδοση της άδειας; Ο Μηχανικός το παρουσίασε σαν ένα ενιαίο στην πολεοδομία παραθέτοντας δύο συμβόλαια κατοχής.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που εκδόθηκε Ο.Α. στο ενιαίο ακίνητο (με την προϋπόθεση ότι δεν καταστρατηγείται η πιθανή κατά παρέκκλιση αρτιότητα), τότε η συνένωση έχει πραγματοποιηθεί.

Συνεπώς, σωστά ενήργησε ο συνάδελφος.

 

edit

Το κτημ/γιο θα βασιστεί στους τίτλους. Στην (πιθανή) ένστασή σου θα δηλώσεις ότι το ακίνητο είναι ένα. Αν τυχόν την απορρίψουν, υπάρχει η δικαστική οδός.

Ως προς τις μεταβιβάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα, αν μάλιστα γίνουν πριν το κτημ/γιο, τότε το ακίνητο θα είναι και συμβ/φικά ένα.

Για να μην κατατρίβεσαι όμως συνέχεια με αυτό, μπορείς να μεταβιβάσεις σε τρίτο πρόσωπο της εμπιστοσύνης σου ένα πολύ μικρό ποσοστό εξ αδιαιρέτου (στο ενιαίο ακίνητο) οποτε είσαι καλυμμένος.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν άρτιο κατά παρέκλιση και το μικρότερο όχι. Το αγόρασα (αν και μπορούσε να γίνει προσκύρωση)για να βγάλουμε περισσότερα μέτρα. Στο κτηματολόγιο υπάρχουν δύο ΚΑΕΚ. Είναι αυτό πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Προσκύρωση έγινε με την αγορά του όμορου μη αρτίου και οικοδομήσιμου οικοπέδου από εσένα.

Το Κτηματολόγιο ζητά τίτλο συνένωσης για να θεωρήσει σαν ένιαίο οικόπεδο , 2 οικόπεδα και να αποδώσει ένα ΚΑΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

απ' ότι ξέρω εφόσον έγινε "δικαιοπραξία" (έκδοση ΟΑ) που θεώρησε τα δύο οικόπεδα συνενωμένα δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη. και χωρίς αυτήν αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι το ίδιο σε δύο όμορα κατ' επιθυμία του ιδιοκτήτη μπορούν να μεταβιβάζονται ως ενιαία. υπάρχει σχετική νομολογία. να διορθώσουν το κτηματολόγιο βάσει των διατάξεων και να μην σε ταλαιπωρούν.

Link to comment
Share on other sites

Από πότε η άδεια οικοδομής αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας ? Στην περίπτωση μας επειδή ο ιδιοκτήτης είναι ένας , μπορεί να κάνει συμβολαιογραφική συνένωση χωρίς φόρο ανταλλαγής .

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εαν έχω εκτός σχεδίου άρτιο 4στρ γήπεδο μέσα στο οποίο έγινε κτίσμα με άδεια ενω υπάρχει και κάποια αυθαιρεσία , και έχω αγοράσει και όμορρο 300τ.μ μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο μπορώ να κάνω συνέννωση? και τί φόρος υπάρχει? για τίς αυθαιρεσίες τι γίνεται, πρέπει να τακτοποιηθούν πρίν την συνέννωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.