Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η δήλωση 4014 διαφορετικής διαμερισμάτωσης "απαγορεύει" στη συνέχεια την αλλαγή χρήσης του χώρου.....


Recommended Posts

Έχεις δίκιο. Το έχουν καταχωνιάσει. Έκανα τώρα αναζήτηση με λέξεις "9961 ΥΠΕΚΑ" και έφερε 3 αποτελέσματα του www.ypeka.gr. Το ένα είναι το έγγραφο σε PDF και τα άλλα δύο σε πηγαίινουν σε σελιδες που δεν έχουν το έγγραφο. Η μια σελιδα είναι εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ("Στην ιστοσελίδα αυτή αναρτώνται Εγκύκλιοι, Οδηγίες, Διευκρινίσεις, Ενημερώσεις ή και Έγγραφα γενικότερου ενδιαφέροντος που εκδίδονται από τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψη όλες οι Υπηρεσίες Δόμησης και γενικότερα οι Υπηρεσίες με αρμοδιότητες πολεοδομικού σχεδιασμού, Οικοδομικού και Κτιριοδομικού Κανονισμού και συναφών αντικειμένων κατά την επιτέλεση του έργου τους"). Τι σημαίνει αυτό; Το ανακάλεσαν; Ίσως, αν δεν είχαν προλάβει να το στείλουν σε έντυπη μορφή στις ΥΔΟΜ. Πως θα το μάθουμε;

Edited by Τριαντάφ. Σφυρής
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πιθανότερο είναι να το πάρουν πίσω με τον καινούργιο νόμο που είναι για διαβούλευση.

Link to comment
Share on other sites

Απο εδώ φαίνεται η "σοβαρότητα" και η προχειροτητα του υπουργείου. Ουτε κάν ένα "παιδιά κάναμε λάθος". Και θα πρέπει εμείς να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα το σχέδιο νόμου.? Πως θα γίνει διαβούλευση αν έχεις στην άκρη του μυαλου σου οτι αυτό που διαβάζεις δεν το διάβασε ούτε αυτός που το έγραψε.... αλλα ξεχνώ copy paste είναι.

 

Και ένα γκαλοπάκι: Σχέδιο νόμου 86 σελίδες....

Την αιτιολογική έκθεση (70 σελίδες) την διάβασε κανείς? Ναί / Όχι....

 

Όποιος το δοκίμάσει μπορεί να δεί πόσες π@π@ρολογίες χωράν σε ένα κείμενο 70 σελίδων...

 

 

Υ.Γ. Μπορεί να την έγγραψε κάποιος "καημένος" συμβασιούχος που πληρωνόταν με την λέξη....

Edited by ergon
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πήρα τηλέφωνο στο ΥΠΕΚΑ (στα τηλέφωνα που αναφέρει για πληροφορίες το έγγραφο) για να μάθω αλλά κανένα δεν απαντά. Θα προσπαθήσω ξανά. Στο μεταξύ, επειδή ετοιμάζω ένα σχετικό κείμενο για εφημερίδες, δημοσιογράφους, site κλπ., θα ήθελα να μου πεις Ιάσονα (ή όποιος άλλος), αν το έγγραφο το είδες ποτέ αναρτημένο στο site του ΥΠΕΚΑ ή και εσύ το έμαθες από το PDF.

 

Επίσης πρόσεξα ότι το έγγραφο το κοινοποίησαν στη Δ/νση Νομοθετικού Έργου του ΥΠΕΚΑ και ίσως εκεί να τους έκραξαν και το κατέβασαν. Ίδωμεν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βεβαιότατα υπήρχε, εκεί το είδα, άνοιξα το post στο michanikos.gr κι έβαλα και το αντίστοιχο link.

Έχει σταλεί σε αυτούς που κοινοποιείται π.χ. πολεοδομία Καβάλας κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Ηταν κανονικα αναρτημενο και μαλιστα στην πολεοδομια Αιγαλεω το εκτυπωσαν την Δευτερα,το υπεγραψε ο προισταμενος βεβαιωνοντας τη γνησιοτητα του εγγραφου και την Τριτη εκαναν συσκεψη για το συγκεκριμενο εγγραφο αποφασιζοντας οτι σε κτιρια με τακτοποιημενους χωρους με αρθρο 24 ν.4014 θα δινουν αδειες προσθηκης εφ' οσον αφαιρεις τα τακτοποιημενα τετραγωνικα και εχεις υπολοιπο δομησης.Τωρα..... αντε παλι απο την αρχη

Link to comment
Share on other sites

Όποιος πρόλαβε, δε νομίζω να είναι και πολλές οι περιπτώσεις, ούτε και να ανακληθούν. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

 

Ζητώ προκαταβολικά συγνωμη αν κάτι μου έχει διαφύγει από προηγούμενα posts σου, αλλά αν είναι η άποψη σου είναι ότι δεν εκδίδεται άδεια σε τακτοποιημένους χώρους, διαφωνώ ριζικά.

Έχει εξάλλου εκδοθεί εκτός των άλλων και το έγγραφο της ΔΟΚΚ 30-10-2012 που επιτρέπει την άδεια δόμησης προσθήκης, αρκεί να προσμετρηθούν οι τακτοποιημένοι χώροι στα επιτρεπόμενα πολεοδομικά μεγέθη. Το σχετικό έγγραφο σας ανεβάζω.

 

Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγνώμη, αλλά επειδή βλέπω από τις απαντήσεις ότι παει να δημιουργηθεί μια συγχυση, ιδίως με την αναφορά του ΝΟΚ σε νομίμως υφιστάμενα κτήρια, νομίζω καλό είναι να τα ξεκαθαρίσουμε.

ΔΟΚΚ 2012_10_30 ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

αν υπαρχει για παραδειγμα υπερβαση καλυψης σε υφισταμενο κτιριο η οποια εχει τακτοποιηθει με αρθρο 24 ν.4014/11 και μετα αιτηθει προσθηκη οροφου (υπαρχει υπολοιπο δομησης) καποιες πολεοδομιες δεν το δεχονταν.Το συγκεκριμενο εγγραφο εδινε απαντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.