Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣτΕ: Παράνομη η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς, να κατεδαφιστούν - Στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες


prozak

Recommended Posts

Γιατι θυμαμαι μια τροποποιηση του Ν4014 στην οποια δεν ζηταγε Στατικη Επαρκεια για Δημοσια Κτηρια και επισης δεν επεβαλλε προστιμα?

Θυμαμαι λαθος?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 373
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@SSOUANIS   το  κρατος  δεν  εχει  καμμια  ωφελεια  απο  τα  αυθαιρετα ,  για  παρα  πολλους  λογους  

πριν   τον   4014/11    οι  μεταβιβασεις  γινοντουσαν  κανονικα   ως  αδομητα  αρα  το  κρατος  εχανε  δις  ευρω  ,  εχανε

το  ΙΚΑ  επισης   και  το  συστημα  κοινωνικης   ασφαλισης  , δημιουργωντας  ελλειματα   οι  μηχανικοι   ,  η  κοινωνια    

και  το  περιβαλλον,   επισης  εχανε  και  ο   δημος  απο  δημοτικα  τελη  διοτι  ο  καθενας  δηλωνε  οτι  ηθελε  και  οχι  βεβαια  τα

πραγματικα  τ.μ  , το   επιπεδο  διαβιωσης  των  πολιτων   διοτι  τα  σπιτια   αυτα  ειναι  τα  περισσοτερα  χωρις  μελετη 

και  κακοκατασκευες  ,  το  ενεργειακο  ισοζυγιο  της  χωρας  ,  δαπανουνται  τεραστια  ποσα  για  εισαγωγη  φυσικου  αεριου  ,   πετρελαιου 

για  την  θερμανση   τους ,   δεν  θελω  να  επεκταθω  αλλο  αλλα  τα  λιγα  εξοδα  που  θα  κανει  η  πολιτεια  στην  αρχη  ,  για  να 

οριοθετησει  και  να  κατασκευασει   βασικα  δικτυα  θα   αποσβεστουν  εντος  5 ετιας.  

επομενως  ας  μην  δημιουργουμε  μυθους  γυρω  απο  τα  αυθαιρετα  ,  αλλα  ειναι  τα  αιτια που  κτιζονται  αυθαιρετα , και  οχι 

οτι  το  κρατος  μας  αφηνει  για  να  μαζευει  απο  τα  αυθαιρετα  κερδη εκ  των  υστερων  .

καραρχην  δεν  υπαρχει   κρατος ---

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για το άσχετο αλλά κλαίω από τα γέλια με κάτι που μόλις έμαθα και λέω να το μοιραστώ με συναδέλφους που θα καταλάβουν...

Γνωστός Δήμος Αττικής, έχει το πολεοδομικό του γραφείο σε κτίριο τελείως αυθαίρετο, κατασκευής 30 ετών.

Μετά από καταγγελία ανωνύμου προ δύο μηνών - σίγουρα κανενός πονεμένου συναδέλφου που του ζήτησαν μίζα - η αρμόδια επιτροπή το έκρινε αυθαίρετο

και επέβαλε τεράστιο πρόστιμο στο Δήμο, ο οποίος ανέθεσε στην τεχνική του υπηρεσία την νομιμοποίηση βάσει Ν.4014!!!
Η πρώτη δόση πληρώθηκε αλλά ακολούθησε η απόφαση του ΣτΕ! Τώρα ο Δήμαρχος τρέχει και δεν φτάνει για να ξεφύγει από τις δόσεις, πληρώνοντας εφάπαξ,

ώστε να ξεφύγει από το ΣτΕ (!). Ετσι θα καταστεί εφικτή η προσημείωση του ακίνητου, και άρα και η έγκριση του δανείου που ζήτησε από Τράπεζα...!!!

ΚΛΑΙΩ με τα χάλια μας λέμε! Θα λεγα ότι είμαστε μπανανία αλλά θα προσέβαλα τις μπανάνες!!!!!

Edited by Makiaveli
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Makiavelli για γελια και για κλαματα.το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε εμεις ως μηχανικοι με τις προσωρινες υπαγωγες???????????????

Υποθέτοντας ότι δεν θα έχουμε καμία εξέλιξη από πλευράς ΣτΕ, ΥΠΕΚΑ ή ΤΕΕ μέχρι τη λήξη ισχύος του 4014, εγώ προσωπικά θα κάνω ότι πληρώθηκα να κάνω: Οριστική υπαγωγή και ανέβασμα όλων των απαιτούμενων σχεδίων κλπ. Απο κει και πέρα ας αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του απέναντι στον πολίτη. Εμείς είμαστε μηχανικοί και όχι χαρτορίχτρες όπως μας θέλουν, ώστε να μαντεύουμε τις προθέσεις του κάθε υπουργείου. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη οριστικοποιώντας...

Edited by Makiaveli
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Καλού κακού νομίζω δεν είναι άσχημη ιδέα μια επένδυση εκ μέρους των μηχανικών για την αγορά ενός πακέτου που θα περιλαμβάνει κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο, γιατί έτσι που μας σερσεμιάσανε με τα πίσω μπρός της νομοθεσίας τους με τα αυθαίρετα και δεν ξέρουμε τι να λέμε, οι πολίτες στο τέλος θα ξεσπάσουν στον πρώτο που θα βρουν μπροστά τους και αυτός θα είναι ο μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Το έγραψα αλλού, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα.

 

Ο 4014 υπολογίζει το ποσοστό υπέρβασης διαιρώντας τα παράνομα κάθε ιδιοκτησίας διά τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου.

Το σχέδιο νόμου υπολογίζει το ποσοστό υπέρβασης διαιρώντας τα παράνομα κάθε ιδιοκτησίας διά τα επιτρεπόμενα που δικαιούται η ιδιοκτησία.

 

Όταν λέμε "ένταξη στο νέο νόμο και συμψηφισμός" μιλάμε για:

1. υπολογισμό του προστίμου με τον νέο νόμο

2. αφαίρεση των ήδη πληρωμένων ποσών

 

Βλέπετε ένα ψιλομπαχαλάκι ή μόνο εγώ το βλέπω????

 

Εγω απορώ για το γεγονός οτι κανένας δεν αναφέρεται στη διαφοροποίηση του προσχεδίου του νέου νόμου ως προς την απόδειξη του χρόνου κατασκευής με αποκλειστική ευθύνη μηχανικου,καθώς και τις κυρώσεις που προβλέπει.

 

Είμαι ο μοναδικός που προχώρησα το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων 4014 με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη για το χρόνο κατασκευής?!?!?!?

 

Εμένα πέρα απο όσα σωστά γράφεται στο τόπικ, η ανησυχία μου είναι οτι προσωπικά και ενεργώντας ως μηχανικός και οχι ως εισπράκτορας, κατέγραφα πλήρως όλες τις αυθαιρεσίες κτλ,αλλά δήλωνα ως χρόνο κατασκευής το χρόνο που υποστήριζε ο ιδιοκτήτης οτι τελέστηκε η αυθαιρεσία.(σαφώς ποτέ δεν δήλωνα κάτι σαν π.χ. προ 83 ή προ  2003 οταν η Ο.Α. ηταν μεταγενέστερη).

 

Τώρα με το νέο νόμο, σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις,θα πρέπει με δική μας ευθύνη να προσκομιστούν αεροφωτογραφίες και αποδεικτικά έγγραφα δημόσιας αρχής που να πιστοποιούν τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη.

 

Και αναρωτιέμαι:

 

1.Πως είναι δυνατόν να γνωρίζω κατ`αρχάς αν η αυθαιρεσία τελέστηκε προ Ιουλίου του 2011,όταν δεν υπάρχουν α/φ εκείνης της εποχής?

 

=> Ενημέρωνα τον πελάτη περί ψευδούς δήλωσης και συνεπειών του νόμου σε περίπτωση που τέλεσε την αυθαιρεσία μετά την ισχύ του νόμου...απο εκεί και πέρα αυτός φέρει την αποκλειστική ευθύνη....εγω οταν πήγαινα για αυτοψία,έβλεπα μια αποπερατωμένη κατασκευή.Τώρα αν όντως υπάρχουν α/φ της 28/7/11 και ανακαλύψεις οτι το αυθαίρετο είναι μεταγενέστερο, απλά δεν προχωράς τη δήλωση και την αφήνεις σε προσωρινή στον αιώνα των αιώνων .....τι γίνεται μετά με τις αμοιβές?Τι θα γίνει αν σου σκάσει στο γραφείο ο Χ παράξενος πελάτης με κανα ρόπαλο και 5 νοματαίους?

 

2.Υπάρχουν περιπτωσεις που δεν υπάρχει αεροφωτογραφία (ή αεροφωτογραφίες σε περίπτωση τμηματικής κατασκευής αυθαίρετων μερών του κτιρίου σε βάθος 10ετιών) και με 4014 και βάσει της υ/δ του ιδιοκτήτη, επέλεγες μια Α ημερομηνία κατασκευής. Τώρα με το νεο νόμο απο τη στιγμή που δεν θα μπορείς να βρείς αποδεικτικά ή αυτά θα είναι ανεπαρκή τι κάνεις?

 

=>Ουσιαστικά για να καλύψεις τα νώτα σου τροποποιείς τη χρονολογία και τα βάζεις όλα μα όλα μετα το 2004.Καταλαβαίνετε σε τι διαμάχη θα μπείς με τον ουγκ πελάτη σου που δεν εχει ιδέα τι εστί Στε?

 

Για μενα όλο το ζουμί είναι ο χρόνος κατασκευής και πως αυτός αποδεικνύεται......

 

Παρακαλώ σε σχολιασμό του συγκεκριμένου πόστ συνάδελφοι

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και συνεχίζω απο εδω,καθώς το σεντόνι θα ηταν υπερβολικά μεγάλο.

 

Δεν ξέρω πόσοι διάβασαν προσεκτικά το άρθρο για το χρόνο κατασκευής....το παραθέτω και σχολιάζω τα μπολνταρισμένα:

 

Άρθρο 7
Απόδειξη Χρόνου Κατασκευής Αυθαιρέτων Κατασκευών.
1. Υπάγονται στον παρόντα νόμο αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες η αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη αλλαγή χρήσης έχει περατωθεί, κατά τις ειδικότερες διατάξεις του παρόντος, πριν την 28.07.2011.
2. Στο πληροφοριακό σύστημα, με μέριμνα του ΥΠΕΚΑ, εισάγονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας έξι (6) μηνών από την δημοσίευση του παρόντος για όλη την επικράτεια αεροφωτογραφίες της 28.07.2011 (που σημαίνει οτι υπάρχουν α/φ της 28/7/11,λογικά αγορασμένες απο google). Από τις σχετικές αεροφωτογραφίες αποδεικνύεται ο χρόνος της αυθαίρετης κατασκευής. Με απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διαπιστώνεται η έναρξη της εφαρμογής των παραπάνω αεροφωτογραφιών στο πληροφοριακό σύστημα.
Πέραν της αεροφωτογραφίας για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής, ο χρόνος της αλλαγής χρήσης αποδεικνύεται με έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής στο οποίο αναφέρεται το ακίνητο και η χρήση όπως περιγράφονται κατά την υπαγωγή.(και εδω είναι το ζουμί......ερμηνεύοντας το συγκεκριμένο εδάφιο καταλαβαίνω οτι για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής ,δεκτή θα γίνεται ΜΟΝΟ η αεροφωτογραφία και τίποτα άλλο. Με έγγραφο φορολογικής ή δημόσιας αρχής μπορείς να αποδείξεις ΜΟΝΟ το χρόνο αλλαγής χρήσης και ΟΧΙ υπερβάσεις δόμησης!!!! Επίσης το Ε9 λογίζεται σαν έγγραφο φορολογικής αρχής?Αφού είναι κατά δήλωση ιδιοκτήτη....Ενημερωτικά μπορείς να τροποποιήσεις στην Εφορία όλα τα Ε9 απο το 2003 και έπειτα)
Το αποδεικτικό έγγραφο υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα και αναφέρεται στην τεχνική έκθεση Μηχανικού. Σε περίπτωση μη υποβολής εγγράφου της φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής λαμβάνεται ως χρόνος αλλαγής χρήσης η 01.01.2004.(Πάλι μιλάει για χρόνο αλλαγής χρήσης και οχι όπως σωστά θα έπρεπε να γράφει "Σε περίπτωση....λαμβάνεται ως χρόνος υπέρβασης δόμησης ή αλλαγής χρήσης η 01.01.2004)...ελπίζω να πρόκειται για παράλειψη..... "
3. Από την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος και την εισαγωγή των σχετικών αεροφωτογραφιών η βεβαίωση της παρ. 1 του άρθρου 3 συνοδεύεται υποχρεωτικά και από απόσπασμα αεροφωτογραφίας που εκδίδεται από το πληροφοριακό σύστημα.

 

P.S.:Να μην αναφερθώ σε εκθέσεις αυτοψίας, που ο υπάλληλος λόγω άγνοιας,βαριεστημάρας,εξυπηρέτησης έδειξε ΜΟΝΟ τις μισές αυθαιρεσίες με οτι να ναι διαστάσεις και έρχεσαι μετά εσυ να αντιταχθείς στο λόγο του υπηρεσιακού οργάνου για το χρόνο κατασκευής,,,,,

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη για το άσχετο αλλά κλαίω από τα γέλια με κάτι που μόλις έμαθα και λέω να το μοιραστώ με συναδέλφους που θα καταλάβουν...

 

Γνωστός Δήμος Αττικής, έχει το πολεοδομικό του γραφείο σε κτίριο τελείως αυθαίρετο, κατασκευής 30 ετών.

Μετά από καταγγελία ανωνύμου .......................................

ώστε να ξεφύγει από το ΣτΕ (!). Ετσι θα καταστεί εφικτή η προσημείωση του ακίνητου, και άρα και η έγκριση του δανείου που ζήτησε από Τράπεζα...!!!

 

ΚΛΑΙΩ με τα χάλια μας λέμε! Θα λεγα ότι είμαστε μπανανία αλλά θα προσέβαλα τις μπανάνες!!!!!

 

 

εγω στη θεση του πονεμενου μετα θα πηγαινα δικαστικα να αναιρεθει ο 4014 :mrgreen:

 

λοιπον καπου στην 8 σελιδα εφτασα... κουραστηκα

σας εβαλα πονταλακια και αυριο βλεπουμε

 

ειδικα του σδιμ με την μαυρη εργασια και του τζωτζ μικαελ ηταν πολυ καλα σχολια

και πολλων αλλων αλλα ειναι τα τελευταια π διαβασα και τα θυμαμαι

 

καλο βραδυ

 

εγω παντως στα προτεινω οτι ο μακιαβελι στους πελατες μου #66

και τους στελνω στον συναδελφο πολ αρχ για παραπανω ψυχοθεραπεια

λειτουργω ως κυμματοθραυστης

 

οσο για την μανδρου ......................................(^*&$&^$&^%$(*#΅Ε%$΅#%^$ .... καταλαβατε?

Edited by OTTO_engine
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.