Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γυάλινες προσόψεις


Inzaghi

Recommended Posts

............... Τα σημεία επαφής με τα δάπεδα-οροφές αγνόησέ τα (θα τα λάμβανες όμως υπόψιν σε επιθεώρηση του όλου κτιρίου).

Θα τα λάμβανε υπόψη αλλά πως; Κοιλοδοκοί, 5εκ πάχους, μεταξύ οροφής/ενδιάμεσου δαπέδου/δαπέδου επί εδάφους (ή προς μ.θ.χ.) και γυάλινης πρόσοψης. Αυτές οι θέσεις επαφής πως θα προσομοιώνονταν; Π.χ. στα οριζόντια αδιαφανή στοιχεία προς εξωτερικό αέρα, θα βάζαμε μια πλάκα 500m2 και 4,5m2 χάλυβα [περίμετρος (20+25+20+25) x 0,05 = =4,5m2)];

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τον υαλοπίνακα της φωτογραφίας σχετικά με την έκδοση ΠΕΑ. Από κοντά φαίνεται σαν μονός και έγχρωμος. Στο πρόγραμμα όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής μόνου έγχρωμου. Είναι πιθανό να είναι διπλός έγχρωμος αλλά να είναι σε επαφή τα δύο τζάμια και να μοιάζει με μονό; Δυστυχώς δεν μέτρησα πάχη κλπ γιατί θεώρησα με την πρώτη ματιά ότι είναι σίγουρα μονός. Θα ήθελα τη γνώμη σας.

post-3482-0-92569700-1426258039_thumb.jpg

Edited by argyris_t
Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα έχει ενδεικτικά κάποια έτοιμα στοιχεία. Μπορείς όμως να βάλεις οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, αφού το υπολογίσεις.

Διπλό τζάμι σε "επαφή" δεν υπάρχει. Για να είσαι σίγουρος κάνε μια επίσκεψη(*) πάλι κι έλεγξε το πλαίσιο του υαλοπίνακα. Από εκεί θα καταλάβεις αν είναι διπλός ή μονός.

(*) Στη ανάγκη, ζήτα τη βοήθεια έμπειρου π.μ. ή α.μ.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στις γυαλινες προσοψεις χωρίς πλαίσιο , το U πως υπολογιζεται?νομιζω κάπου είδα οτι για 10mm παχος εχω U=5,6 δεν βρισκω καπου για 12mm...

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Ναι αν έρχεται σε επαφή με εξωτερικό αέρα. Για επαφή με μ.θ.χ. είναι Ri=Ra=0,13 [m2*k/W] (πίνακας 3β ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010). Να ξεσκονίζουμε αριά και που τις ΤΟΤΕΕ, ε?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τo U γυάλινης πρόσοψης ίσο 5.7 το εκτιμούμε και για το ανοιγόμενο μέρος της πρόσοψης; Και αν ναι, τί διείσδυση αέρα εκτιμούμε; Να υποθέσω ότι το εμβαδό που θεωρούμε στον υπολογισμό της διείσδυσης είναι μόνο του ανοιγόμενου μέρους..  

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα., αν μιλάς για υαλοπέτασμα ο σωστός τρόπος υπολογισμού του U αναλύεται στην 2η τοτεε όπου πρέπει να πάρεις υπόψη σου το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της πρόσοψης. Για τον αερισμό μόνο τα ανοιγόμενα μέρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.