paktomenos Δημοσιεύτηκε August 28, 2013 at 03:30 μμ Δημοσιεύτηκε August 28, 2013 at 03:30 μμ Ναι εκεί δεν τίθεται θέμα, έχω και πισίνα κλπ, μιλούσα καθαρά για την ζώνη παραλίας. Το έργο είναι για άλλους λόγους από μόνο του δύσκολο, οπότε προς το παρόν θα τα αφαιρέσω όπως είπα και βλέπουμε. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
nzerman Δημοσιεύτηκε August 28, 2013 at 05:29 μμ Δημοσιεύτηκε August 28, 2013 at 05:29 μμ Live your myth in Greece
JOHNYMAL Δημοσιεύτηκε August 13, 2020 at 11:50 πμ Δημοσιεύτηκε August 13, 2020 at 11:50 πμ Kύριοι καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης εγκεκριμένο με τις διατάξεις του Ν.Δ17/1923 έχουμε τμήμα παραλίας που εμπίπτει εντός της ιδιοκτησίας μας (ο αιγιαλός έχει καθοριστεί το 1980). Τι κάνουμε με αυτό το τμήμα της παραλίας? Το τμήμα που είναι μέσα στο ρυμοτομούμενο θα μπορούσαμε να τ θέσουμε σε κοινή χρήση, το εναπομείναν ανάμεσα σε πρασιά σε ποιον ανήκει? Μπορεί να μεταβιβαστει ή οικοδομηθείτο ακίνητο με το βάρος του τμήματος της παραλίας? Θα χρειαστούμε μήπως επανακαθορισμο υποχρεωτικά? erotima_-Model.pdf
stelinho_14 Δημοσιεύτηκε February 13, 2026 at 01:55 μμ Δημοσιεύτηκε February 13, 2026 at 01:55 μμ Συνάλεφοι χαίρετε. Πρόκειται περί οικοπέδου εντός ορίων παραλιακού οικισμού (<2000 κατοίκων) σε περιοχή Λειτουργούντος Κτηματολογίου και με πρόσωπο στον Αιγιαλό. Το 1985 (ΦΕΚ 542/Δ/1985) καθορίζεται ο Αιγιαλός και η Ζώνη Παραλίας. Σημειωθήτω, τμήμα του οικοπέδου με μέρος κτισμάτων, τέμνει τον καθορισμένο Αιγιαλό. Ο παλαιότερος τίτλος που έχω στην κατοχή μου είναι του 1988 όπου περιγράφει το ακίνητο ως: « ΠΡΙΝ την χάραξη του αιγιαλού επιφάνειας 181 τ.μ. και ΜΕΤΑ την χάραξη αιγιαλού και ζώνης παραλίας το εμβαδόν που απομένει είναι 42,40 τ.μ.». Αυτά τα 42,40 τ.μ. στο συμβόλαιο προκύπτουν από το εναπομείναν οικόπεδο αφαιρώντας ΚΑΙ την Ζώνη Παραλίας. Το 1998 γίνεται μια Αποδοχή Κληρονομιάς, όπου στο τοπογραφικό της (συνημμένο), φαίνεται να έχει γίνει Σύσταση Καθέτων και επαναλαμβάνεται το ίδιο σκεπτικό ότι το οικόπεδο θα είναι 42,40 τ.μ. μετά τη χάραξη Αιγιαλού και Παραλίας. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1. Τι 651 δίνω; 2. Τι ισχύει με εκείνες τις κάθετες; Έχω μια εντύπωση ότι είναι συστημένες ΜΕΤΑ την χάραξη Αιγιαλού 3. Το περίγραμμα του Κτηματολογίου είναι ορθό, σε σχέση με την αποτύπωσή μου, απλώς προφανώς και σωστά, το περίγραμμα του Κτηματολογίου δείχνει το οικόπεδο, έχοντας αφαιρέσει από αυτό, το τμήμα που ανήκει στον Αιγιαλό. Εγώ τι περίγραμμα δείχνω; Το ίδιο; Ή ό,τι απομένει αφαιρώντας και την ζώνη παραλίας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνημμένα: α. Παλαιό Τοπογραφικό β. Πρόσφατη αποτύπωση.
tetris Δημοσιεύτηκε February 13, 2026 at 04:21 μμ Δημοσιεύτηκε February 13, 2026 at 04:21 μμ 1. Άρτιο κατά παρέκκλιση αλλά μη οικοδομήσιμο, δεδομένου ότι η γραμμή δόμησης τοποθετείται σε απόσταση 15 μ από τη γραμμή αιγιαλού, εκτός κι αν υπάρχει πυκνή δομηση η οποία καθορίζει μιαν οιονεί οικοδομική γραμμή 2. Αν έχουν συσταθεί πριν την απόφαση του αιγιαλού, παύουν να ισχύουν και ο κάθε ιδιοκτήτης έχει μόνο το (εξ αδιαιρέτου) ποσοστό του επί του απομένοντος οικοπέδου. Αν έχουν συσταθεί μετά, η σύσταση είναι άκυρη (με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν είμαι νομικός) ως προς το δικαίωμα δόμησης αλλά οι ιδιοκτήτες διατηρούν το ποσοστό τους. Πρακτικά, και οι δύο περιπτώσεις έχουν το ίδιο αποτέλεσμα 3. Αφαιρείς και τη ζώνη παραλίας διότι αποτελεί κοινόχρηστη έκταση ιδιοκτησίας του Δημοσίου
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα