Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταβολή εισφορών για το Α εξάμηνο του 2013


Engineer

Recommended Posts

Και εγώ πλήρωσα για τους εξής λόγους :

 

1) έχω και τα πλήρωσα (δεν συμφωνώ με τις αυξήσεις και ξέρω οτι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν,και εγώ αν δεν είχα δεν θα πλήρωνα)

2) δεν θα κάτσω να περιμένω κανένα ΤΕΕ όταν 100 φορές αποφασίζει εις βάρος μου και κάνει την κοτ@ρ@ (να μην τα λέω τώρα τα ξέρουμε όλοι) και 1 φορά λέει οτι κοιτάει το καλό μας (εκεί που φτύνω όλο το χρόνο δεν γλείφω μετά)

3) δεν γκρινιάζω να πάρω τα λεφτά μου πίσω γιατί ξέρω σε ποια χώρα είμαι ( πάντα ο νόμιμος την πληρώνει......βλέπε αυθαίρετα)

4) είμαι σίγουρος οτι δεν πρόκειται να δικαιωθεί το ΤΕΕ και κάποια στιγμή πάλι την κοτ@ρ@ θα κάνει (τότε θα έρθουν μαζεμένα και δεν φαντάζομαι να θες να σε ειρωνεύομαι 

5)άξιοι της μοίρας μας δεν είμαστε επειδή πληρώσαμε κάποιοι αλλά επειδή κάποιοι πολιτικοί με την ανοχή των συνδικαλιστών μας μας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο...και είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείς τους συναδέλφους....

  • Upvote 5
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβω. Η λογική ποιά είναι; Επειδή έχω, τα πληρώνω και επειδή μάλλον θα έχω και τα επόμενα χρόνια δε με ενδιαφέρει ούτε αν θα τα αυξήσουν, ούτε τπτ άλλο αρκεί να μην ασχολούμαι με το καταραμένο ΤΕΕ που νοιάζεται μόνο για την πάρτη του. Μα το ίδιο κάνεις και εσύ!! Μόνο την πάρτη σου κοιτάς. Όπως κάνουμε πολλά χρόνια τώρα οι μηχανικοί και καταντήσαμε ο περίγελος των ελ. επαγγελματιών.

 

Και ΑΝ κάποια στιγμή δε σου πάνε καλά οι δουλειές ΠΟΙΟΣ θα περιμένεις να σε στηρίξει; Ο κλάδος για τον οποίο δεν έκανες καν το αυτονόητο. Όχι να μην πληρώσεις αλλά να περιμένεις ΕΣΤΩ την 30/4, μετά τις όποιες κινητοποιήσεις, απλά για να πιέσεις λίγο και συ, λίγο και γω μπας και αλλάξει κάτι επιτέλους για τον κλάδο. Εκτός αν κάποιους τους βολέυει αυτή η κατάσταση. Δλδ η αυτοκτονία της πλειοψηφίας, η υπαλληλοποίησή τους σε μεγάλα γραφεία με μισθούς βολικούς.

 

 

Αυτούς τους πολιτικούς δεν τους έβγαλαν οι συνδικαλιστές συνάδελφε. Εσύ και γώ τους βγάζαμε και τους βγάζαμε γιατί μας ΒΟΛΕΥΕ να βγαίνουν αυτοί. Όπως και τους συνδικαλιστές. Τελεία και παύλα.

Edited by dim
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Γιατί εμείς που δεν έχουμε να τα πληρώσαμε τι είμαστε παράνομοι; Για πιο σεμνά συνάδελφε. Οι αυξήσεις είναι παράνομες και οι ΄΄νόμιμοι΄΄ επαγγελματίες κλέφτες που μας κυβερνούν.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθενας κοιτάζει την πάρτι του αυτό κατάλαβα... Ο άλλος λέει εν μεσώ έχω και τα πλήρωσα και στ @@ σας γράφω και εσας και τους αγώνες σας. Γαμω τις συνοχες του κλάδου.

Και εγώ λοιπον χεστηκα για τις χαμηλές αμοιβες, τις ρίχνω παντού σας παίρνω τις δουλειές για πλάκα και δεν κοβω απόδειξη... Σας αρέσει;

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι δεν ηθελα να απαντησω αλλα θα το κανω.

 

Περα απο τους λογους που αναφερθηκαν παραπανω, υπαρχει αλλοι 1000!!

 

Ξερετε τι ειναι να σου χρωσταει ΟΤΑ 2 χρονια αμοιβη και να πρεπει να εχεις ενημεροτητα για να πληρωθεις?

Ξερετε τι ειναι να πρεπει να ασφαλιστεις εσυ και τα παιδα σου?

Ξερετε τι ειναι να πρεπει να κατεβεις σε ενα διαγωνισμο ή να παρεις μια αναθεση και να σου ζητανε ενημεροτητα?

Ξερετε τι ειναι να πρεπει να κανεις μια μεταβολη στη ΔΟΥ και να σου ζητανε ενημεροτητα.

Ξερετε τι ειναι να εχεις ΟΑ 2 χρονια σε εκκρεμοτητα και οταν ερθει η ωρα των φορολογικων να πρεπει να δειξεις ενημεροτητα?

Ξετετε τι ειναι να εκκρεμει πληρωμη απο προγραμμα επιδοτησης και να ζητουν ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ασφαλιστικη ενημεροτητα (πχ ΟΑΕΔ)?

Ξερετε τι ειναι να πρεπει να κοψεις μια ΑΠΥ σε ιδιωτη για ν πληρωθεις και να πρεπει να θεωρησεις μπλοκ???

 

Μη που πειτε οτι θα κανετε μια πλαστη.

Γιατι αν γινει η μ$λακια πας ΑΥΤΟΦΟΡΟ!

 

Οποιος μπορει να δουλεψει μαυρα, καλα κανει.

Αλλα μην κατηγορει και τους υπολοιπους που πληρωσαν οτι ΔΗΘΕΝ εσπασαν τη συνοχη.

 

Ασε μας τωρα Ικαρε που θα μιλησεις για συνοχη του κλαδου.

(αν τα στοιχεια ειναι αληθη, το 80% δεν οφειλει εισφορες)

Edited by terry
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εσύ πιστεύεις ότι υπαρχει συνοχή στον κλάδο; Όχι απαντησε μου αν είμασταν οργανωμένοι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω; Ναι ή όχι;; Γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για τις αμοιβές; Και εκεί υπάρχουν 1000 λόγοι να εφαρμόζει ο καθενας το τιμολόγιο που γουστάρει.. Ελευθερο δεν είναι;

 

Υγ. Δεν ξέρω για ποσοστά αλλά πολλοί λίγοι πληρώνουν και είναι και άνετοι από πάνω. Αν είναι ότι βγάζεις να τα δίνεις στις εισφορές και ξανά από την αρχή, για μένα είσαι επαγγελματικά αποτυχημένος. Θα ζεις με 3/60 θα σε κοροϊδεύουν όλοι και εσύ θα νομίζεις ότι επειδή είσαι μηχανικός εχεις πιάσει τον παπα από τα @@

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Καμια συνοχη δεν υπαρχει!

Ααααααααν ειμασταν οργανωμενοι τοτε το συζητουσαμε!

 

Οι αμοιβες τι σχεση εχουν?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ότι στις αμοιβές ζητάμε να εφαρμόζουμε ένα συλλογικό τιμολόγιο πχ νόμιμες,ελαχιστες πες τες και κραζουμε οποιον τις κατεβάζει.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω δεν είναι η ώρα για αντεγκλήσεις μεταξύ αυτών που πληρώνουν με αυτούς που δεν πληρώνουν. Ο καθένας ας κάνει όπως νομίζει και όπως καταλαβαίνει. Ούτε υπάρχει τρόπος να επιβληθεί η μία ή η άλλη άποψη επί του θέματος της πηρωμής ή όχι.

Πιστεύω ότι στο τέλος θα συμβεί το αναπόφευκτο. Με την κατάσταση της οικοδομής στα τάρταρα και χωρίς ελπίδα ανάκαμψης, με τις αυξημένες εισφορές που απαιτούνται από το ΤΣΜΕΔΕ λες και δεν συμβαίνει τίποτα, όλοι οι μηχανικοί είναι καταδικασμένοι με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτοί που έχουν και πληρώνουν, απλά επιτυγχάνουν αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Στο τέλος όμως θα εκτελεσθούν κι αυτοί και θα ενταφιασθούν στον κοινό ομαδικό τάφο με την συνήθη επιγραφή: Ενθάδε κείται! :shock:

Link to comment
Share on other sites

@τερρυ

Ναι αλλά κάπως πρέπει να οργανωθούμε όμως. Κάπως να ξεκινήσει μια συνοχή. Αλλιώς πώς θα γίνει; Με μαγικά;

 

@siradrab

Δεν έχεις άδικο δυστυχώς, αλλά αυτή ή άποψη οδηγεί στο να γίνει ζούγκλα. Δλδ "Θα σας γα...σω όλους αρκεί να είμαι ο τελευταίος... μπας και σωθώ". Αλλά αυτό μάλλον επιταχύνει τα πράγματα.

Edited by dim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.