Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργητική πυρασφάλεια σε χώρο συνάθροισης κοινού


iliekater

Recommended Posts

Θα βάλεις από 2 πυροσβεστήρες ανά επίπεδο, και όλες τις προβλεπόμενες σημάνσεις εξόδου (ΕΧΙΤ) και 2 Π. Φωλιές (δείξε όλα τα μέτρα αυτά μπόλικα για να είναι πιο ευνοική η ΠΥ μαζί σου)

θα το ζητήσεις ως απόκλιση και λογικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα

 

Ως προς το πιστοποιητικό, θα είναι ένα, που θα φαίνεται ο συνολικός αριθμός ορόφων, ο συνολικός πληθυσμός, όλα στην ίδια μελέτη, αφού είναι μία η επιχείρηση και είναι ενιαία

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα βάλεις από 2 πυροσβεστήρες ανά επίπεδο, και όλες τις προβλεπόμενες σημάνσεις εξόδου (ΕΧΙΤ) και 2 Π. Φωλιές ...

 

Κατά 99% οι αποκλίσεις γόνονται αποδεκτές, όταν υπάρχουν όλα τα προβλεπόμενα ενεργητικά μέτρα + τα επιπλέον αυξημένα ενεργητικά μέτρα.

 

Δηλαδή, αν απαιτούνται πχ 2 φορητοί ξηρής σκόνης και 1 πυρ. ερμάριο, θα βάλεις επιπλέον (ανα επίπεδο) + 1 ή 2 φορητούς ίδιου τύπου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Απλά να σημειώσω ότι:

 

1) Στο επίπεδο του δώματος υπάρχει περιμετρικά στηθαίο αρκετά χαμηλό. Δεν είναι καν στηθαίο υπό την έννοια της προστασίας από πτώση. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο για να εγκατασταθεί φωτεινή σήμανση. Ίσως εσωτερικά αυτού του χαμηλού μπετουδένιου - εκφυλιστικώς - στηθαίου. Κάπως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εγκατασταθεί και ερμάριο υδροληψίας.

 

2) Αναφορικά με το αν θα είναι μία ενιαία μελέτη, έχω ακούσει από Συνάδελφο για περίπτωση όπου του ζητήθηκαν δύο ξεχωριστά τεύχη. Ένα τεύχος για το επίπεδο του ορόφου και εάν τεύχος για το επίπεδο του δώματος.

 

Ο Θεός και η ψυχή του...πάντως εν γένει τους Πυροσβέστες τους προτιμώ από λοιπούς καρεκλοκένταυρους κιας μας ταλαιπωρούν και αυτοί πού και πού, τουλάχιστον έχω την αίσθηση ότι δεν έχουν αυτόν τον κακεντρεχή τρόπο που έχουν π.χ. οι υγειονολόγοι (πρώην Ε.Δ.Υ.).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Απλά να σημειώσω ότι:

 

1) Στο επίπεδο του δώματος υπάρχει περιμετρικά στηθαίο αρκετά χαμηλό. Δεν είναι καν στηθαίο υπό την έννοια της προστασίας από πτώση. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο για να εγκατασταθεί φωτεινή σήμανση. Ίσως εσωτερικά αυτού του χαμηλού μπετουδένιου - εκφυλιστικώς - στηθαίου. Κάπως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εγκατασταθεί και ερμάριο υδροληψίας. Αν είναι όπως τα περιγράφεις για το στηθαίο, πιστεύω οτι  δεν θα πάρεις έγκριση απο πυροσβεστική αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα (ανύψωση περιμετρικού στηθαίου ή κάγκελα). Για το ερμάριο δεν γράφω... κάπου θα βρεθεί ένα κομμάτι τοίχου να το τοποθετήσετε.

 

2) Αναφορικά με το αν θα είναι μία ενιαία μελέτη, έχω ακούσει από Συνάδελφο για περίπτωση όπου του ζητήθηκαν δύο ξεχωριστά τεύχη. Ένα τεύχος για το επίπεδο του ορόφου και εάν τεύχος για το επίπεδο του δώματος. Με όλο το σεβασμό στο συνάδελφο, αλλά μάλλον λέει χασομάρες, εκτός και η συγκεκριμένη πυρ. υπηρεσία είναι ιδιάζουσα πρίπτωση. Ποτέ δεν μου έχει τύχει σ΄ολες τις πυρ. υπηρεσίες της Αττικής, να μου ζητήσουν για διαφορετικά επίπεδα του κτηρίου μελέτη ανα επίπεδο...

Η μελέτη είναι ένα τεύχος και αφορά το εξεταζόμενο κτήριο, ανεξάρτητα πόσα επίπεδα έχει.

 

Αυτά το λίγα.

Link to comment
Share on other sites

η μελετη μπορει να γινει σε ενα ενιαιο τευχος ή σε ξεχωριστα τευχη, παντα σε εναν φακελο. Αυτο γιενται οταν εχεις ανεξαρτητους χωρους ή διαφορετικες χρησεις. 

Ειναι θεμα μηχανικοου και υπηρεσιας πως θελει να παρουσιασει/δεχτει αντιστοιχα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. Δεν γνωριζω αν ειναι θεμα πυροσβεστικης, αλλα για λογους ασφαλειας (και ειδικα οταν αφορα ΧΣΚ) το στηθαιο (συμπαγες ή με καγκελα) πρεπει να εχει υψος τουλαχιστον 1,2m.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι είναι και είναι θέμα του Άρθρου 15 του Κτηριοδομικού Κανονισμού. Τουλάχιστον 1 m και τα συμπαγή όχι υψηλότερα από 1.20 m. Περισσότερες λεπτομέρειες εντός του εν λόγω άρθρου. Ωστόσο, δε νομίζω ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής. Όπως και να έχει βέβαια πρέπει να είναι έτσι ακόμα και εάν δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται από την κοινή λογική. Υποθέτω ότι ο Συνάδελφος, που θα πραγματοποιήσει τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, θα το επισημάνει. Οι χώροι όντως όπως περιγράφηκε και ανωτέρω είναι ανεξάρτητοι. Δε γνωρίζω εάν αυτό δίδει τη δυνατότητα για δύο τεύχη, έστω και σε ένα φάκελο. Να υπάρχει καμμιά μυστήρια διευκρινιστική που δεν την έχουμε εμείς και να αφήνει τέτοιο ενδεχόμενο ; Άμα μάθω κάτι περισσότερο επί τούτου θα ενημερώσω αντιστοίχως, έτσι μιας και το 'πιάσαμε.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια επιχείρηση, όσες χρήσεις κι αν έχει μπορείς να φτιάξεις μία ενιαία μελέτη και μέσα σε αυτήν αναφέρεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ

δηλ μπορεί να έχει ΧΣΚ, κατάστημα, και γραφείο μαζί

τώρα αν κάποιος θέλει να κένει διαφορετικές δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα απλά δεν υπάρχει λόγος να καταθέτει εις διπλούν κιόλας, ξεχωριστά τεύχη

επίσης πρέπει να είναι στην ίδια μελέτη, για να φαίνεται ότι το ένα επίπεδο δεν είναι ανεξάρτητο από το άλλο, δηλ σε περίπτωση πυρκαγιάς δε θα χρησιμοποιηθούν οι σκάλες ως έξοδος διαφυγής?

 

επίσης μία κάτοψη ενιαία σε κάθε επίπεδο με όλα τα μέσα και μέτρα πυρασφάλειας

γιατί να φτιάξει 5-6 κατόψεις που να δείχνει στη μία τους πυροσβεστήρες, σε άλλη τα ΕΧΙΤ, σε άλλη την ΠΦ? εις διπλούν έτσι?

 

ΟΛΑ σε μία κάτοψη (ανά επίπεδο εις διπλούν) και σε μία μελέτη εις διπλούν (να περιγράφονται εντός της μελέτης οι χρήσεις και οι πληθυσμοί τους) και όλα ΟΚ

 

--- όσο για το ΕΧΙΤ, και στην έξοδο να μην είναι, ας είναι κάπου πλησίον αυτής, δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει, να λειτουργεί, να είναι ορατό, και πλησίον της εξόδου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορώ να ρωτήσω κι εγώ κάτι (σφήνα) για να μην ανοίγω άλλο θέμα; Σε αίθουσα συνάθροισης κοινού όταν η όδευση διαφυγής από το πιο απομακρυσμένο σημείο περνάει από μια ενδιάμεση πόρτα (δεν υπάρχει πυροδιαμέρισμα) αυτή πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε αντί για πόμολο μπάρα;(Υφιστάμενο κτίριο - Π.Δ. 3/1981) 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι θα υπάρξει εμπλοκή με την πυροσβεστική στο θέμα της όδευσης διαφυγής μέσω άλλης πόρτας (που δεν καταλαβαίνω πως το εννοείς) και όχι απευθείας σε εξωτερικό περιβάλλον.

 

Η όδευση διαφυγής πρέπει να είναι απρόσκοπτη τουλάχιστον απο δομικά ή άλλα στοιχεία (πχ πόρτες) μεχρι την τελικη έξοδο κινδύνου.

 

Μακάρι να διαψευστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.