Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο με άδεια σε ισχύ


teo_z

Recommended Posts

Καλημέρα,

αν ένα κτίριο κατασκευάζεται με οικοδομική άδεια και κατασκευαστεί λίγο μεγαλύτερο τι μπορεί να γίνει για να είμαστε νόμιμοι; Τώρα είμαστε στη φάση κατασκευής και έχει πέσει η πλάκα οροφής του ισογείου. Αν κάνω αναθεώρηση της αδείας και πω ότι έχει κατασκευαστεί το ισόγειο θα πέσουν πρόστιμα; 

Υ.Γ.: Δεν μπαίνει στον 4014 γιατί έγινε πρόσφατα το αυθαίρετο!

Link to comment
Share on other sites

Νομιμοποίηση των υπερβάσεων (με άδεια δόμησης), εφόσον πληρούνται οι όροι δόμησης.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά το ερώτημά μου έχει να κάνει πιο πολύ μες το αν θα επιβληθούν πρόστιμα ή επειδή είναι στη φάση της κατασκευής και έχει άδεια σε ισχύ μπορεί να τα γλυτώσει.

Link to comment
Share on other sites

κανονικά θα ...φας τα πρόστιμα ανέγερσης και διακοπή εργασιών

όσο για  το διατήρησης δεν νομίζω η  διαφορά να είναι μεγάλη αν εκδώσεις την νομ/ση μετά απο 2 ή 3 μήνες και όχι σε 10 ή 20 μέρες

Link to comment
Share on other sites

''Αν κάνω αναθεώρηση της αδείας και πω ότι έχει κατασκευαστεί το ισόγειο θα πέσουν πρόστιμα;'' Δεν είχα δεί το ερωτηματικό (ου γαρ έρχεται μόνο του) Sorry.

Στα ουσιώδη, όπως τα ''λέει'' ο ΚΑΝΑ

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

παλιά υπήρχε αυτό

 

Εγκ-85227/15777/156/8-12-86.
Εγκ-156/86
(Γνωμ-557/86 Γνωμ-857/86)

Ισχύς της παρ.8.5 του Αρθρον-8 του Ν-1512/85 και της παρ.3 του
Αρθρον-22 του ΓΟΚ/85 (Ν-1577/85), συμψηφισμό προστίμων
αυθαιρέτων κλπ

 

 

..................

3. Σχετικά με την εφαρμογή της παρ.3 του Αρθ-22 του ΓΟΚ/85, σας διευκρινίζουμε ότι:
3.1 - Σε περίπτωση που κατά την αυτοψία διαπιστώνεται αυθαίρετη κατασκευή, που δεν παραβιάζει τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο ελέγχου της από την Πολεοδομική Υπηρεσία ή τις ισχύουσες αν αυτές είναι ευνοϊκότερες, (λαμβανομένου υπόψη και του Αρθ-30 του ΓΟΚ/85), τάσσεται στους ενδιαφερομένους η δίμηνη προθεσμία, που αναφέρεται στην υπόψη διάταξη και διακόπτονται συγχρόνως οι οικοδομικές εργασίες η συνέχιση των οποίων επιτρέπεται ξανά μόνο μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας.
Μέσα στη δίμηνη προθεσμία πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους τα απαιτούμενα για την έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας στοιχεία. Οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες υποχρεώνονται να προβαίνουν κατά προτεραιότητα στην έκδοση ή αναθεώρηση των παραπάνω οικοδομ. αδειών. Το προβλεπόμενο από την υπόψη διάταξη πρόστιμο ανέγερσης επιβάλλεται πριν από την έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας, ενώ το προβλεπόμενο από αυτήν πρόστιμο διατήρησης επιβάλλεται αμέσως μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας

 

και τώρα το άρθρο 4 του ΝΟΚ

6. (εντος ε.ρ.σχ)  (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ) Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση της άδειας δόμησης.

Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω άδειας δόμησης, η κατασκευή παύει να είναι αυθαίρετη και κατεδαφιστέα.

Πρόστιμο αυθαίτερης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.

 

 

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση που το εμβαδόν και ο όγκος δεν αλλάζουν (πχ αντί για κτίριο 5,00x10,00 κατασκευάζεται 6,25x8,00) πως υπολογίζονται τα πρόστιμα; 

Link to comment
Share on other sites

μα στο αναφέρω πιο πάνω!!

δεν μπαίνει πρόστιμο αν κάνεις αναθεώρηση (η οποία παλιά ορίζονταν ότι έπρεπε να εκδοθεί μέσα σε ένα 2/μηνο -τώρα όμως δεν ορίζεται)

Link to comment
Share on other sites

"Πρόστιμο αυθαίτερης κατασκευής δεν επιβάλλεται σε περίπτωση αναθεώρησης άδειας δόμησης, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου."

 

άρα μπαίνει αφού ο φίλος μας λέει οτι έχει αλλάξει το περίγραμμα της οικοδομής.

 

Τωρα το πως υπολογίζεται, ρώτα τους φωστηρες που νομοθετουν....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.