Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (γενικά)


Recommended Posts

ας το θεσουμε διαφορετικα

οταν ο ιδιοκτητης ειναι εξωτερικο κ ο νομιμος εξουσιοδοτημενος εκπροσωπος υπογραφει στις ΥΔ βαζουμε τα στοιχεια του εκπροσωπου που υπογραφει την ΥΔ

 

Γνώμη μου είναι πως οχι.

Δηλαδή στα στοιχεία και παντόύ φαίνεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης (πχ που είναι στο εξωτερικό). Στην υπεύθυνη δήλωση, τεχνική έκθεση, συμφωνητικά  κλπ  αναφέρεις το έγγραφο με το οποίο έγινε η εξουσιοδότηση και υπογράφει αυτός που εξουσιοδότήθηκε δυνάμει της εξουσιοδότησης (με το γνήσιο υπογραφής)

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις ....ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΤΑΙΡΙΑ, ΕΤΑΙΡΙΑ

οχι  στις ΥΔ συμφωνα με αυτα που αναφερεις στο #331 σελ34

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΦΜ να είναι σωστό, της εταιρείας, μιας και αυτό είναι η ταυτότητα της εταιρείας.

 

Στα λοιπά μπορείς να βάλεις το όνομα και επικοινωνία του νόμιμου εκπροσώπου , όπως ορίζεται από το καταστατικό της εταιρείας.

 

Το ΑΦΜ όμως ΠΡΕΠΕΙ να είναι της εταιρείας σίγουρα.

Link to comment
Share on other sites

ΘΟΔΩΡΗ στη δηλωση του συστηματος ξεκαθαρα ολα της εταιρειας..

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

οχι  στις ΥΔ συμφωνα με αυτα που αναφερεις στο #331 σελ34

 

Στη ηλεκτρονική εφαρμογή στο πεδίο "ιδιοκτήτης" και για να προχωρήσει η δήλωση βάζεις:

 

ΕΠΩΝΥΜΟ: (π.χ.) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΕ

ΟΝΟΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΑ

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ETAIΡΙΑ

OΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΕΤΑΙΡΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

έχω και εγώ μια σχετική ερώτηση με αυτό που συζητάτε πιο πάνω.Έχω έναν ιδιοκτήτη που έχει στην κατοχή του 2 αυθαίρετα,το 1 1η κατοικία δηλωμένο και το άλλο άλλη κατοικία στο Ε9.Αυτός τώρα λόγω κάποιου προβλήματος υγείας έχει κάνει πληρεξούσιο στη γυναίκα του και την καθιστά διαχειρηστή της περιουσίας του παραμένοντας ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.Τώρα θέλει λοιπόν να δηλώσει στον 4178 την άλλη κατοικία για να μπορέσει να την μεταβιβάσει.Δεν θέλει όμως να βάλουμε την δήλωση στο όνομα του γιατί φοβάται λέει μην τον χτυπήσει η εφορία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(μα αφού το δηλώνει σαν άλλη κατοικία στην εφορία,πώς θα τον ''χτυπήσει''???)Θέλει να βάλει την δήλωση στο όνομα της γυναίκας του με τα στοιχεία της γυναίκας του και να μπει πλέον σαν 1η κατοικία επειδή η γυναίκα του δεν έχει κάτι άλλο στο όνομα της.Η γνώμη σας ποιά είναι??Γίνεται αυτό??Εμένα η λογική μου μου λέει ότι μπορεί η δήλωση να γίνει στο όνομα της γυναίκας του αφού υπάρχει πληρεξούσιο,αλλά όλα τα άλλα στοιχεία θα πάνε σύμφωνα με το Ε9,το συμβόλαιο κληρονομιάς για το οικόπεδο κλπ. και στα στοιχεία του ιδιοκτήτη θα φαίνονται τα δικά του στοιχεία.Τί λέτε εσείς??

Link to comment
Share on other sites

στα στοιχεία ιδιοκτήτη θα πρέπει να περαστεί αυτός.

σε όλα τα υπόλοιπα (εξουσιοδοτήσεις κλπ) μπορεί να είναι η γυναίκα του.

Να μπει 1η για τη γυναίκα του δεν γίνεται αν δεν εμφανίσουν συμφωνία για χωρισμό κλπ απαραίτητα για την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα γίνονται επ' ονόματι και για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Το ποιός θα τα υπογράψει είναι άλλο θέμα.

Για εταιρεία υπογράφει ο νόμιμος εκπρόσωπος, δυνάμει κάποιου ΦΕΚ, Ιδιωτικού Συμφωνητικού, Πρακτικό ΔΣ, κλπ ανάλογα με την μορφή της εταιρείας.

Για ιδιώτη λόγω αδυναμίας του, μπορεί να υπογράψει αντ' αυτού τις δηλώσεις και όλα τα έγγραφα ο νομίμως πληρεξουσιοδοτούμενός του για την διαδικασία της ένταξης στον νόμο.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα με δήλωση αυθαιρέτου που ανήκει σε υπερήλικη κατάκοιτη στο κρεββάτι. Ο γιος της κάλεσε στο σπίτι την αστυνομία και αφού βεβαιωθήκανε για την αδυναμία υπογραφής της μητέρας, του επικυρώσανε (ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό) ένα χαρτί στο οποίο αναφέρεται ότι η τάδε λόγω αδυναμίας υπογραφής εξουσιοδοτεί τον γιο της με όνομα τάδε κλπ να αναλάβει τις ενέργειες για ένταξη του τάδε ακινήτου στον 4178. Όλα αυτά με στρογγυλή σφραγίδα αστυνομίας. Ετοίμασα λοιπόν υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδότησης με τα στοιχεία της μητέρας και στο κάτω μέρος όπου είναι να μπει η υπογραφή σημείωσα ότι υπογράφει ο νόμιμος εκπρόσωπος τάδε σύμφωνα με ΥΔ θεωρημένη από δημόσια αρχή (αστυνομία) κλπ. Όταν πήγε ο άνθρωπος στα ΚΕΠ για το γνήσιο της υπογραφής δεν δέχτηκαν να του την κάνουν. Είναι θέμα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου ΚΕΠ ή πράγματι δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ το θεωρημένο χαρτί από την αστυνομία?

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.