Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α30] Παλιές δηλώσεις (Ν. 3843/10 & Ν. 4014/11) και Ν. 4178/13


Recommended Posts

παιδια ειστε σιγουροι???γιατι μου βγαζει τοτε να επιλεξω τροπο εξοφλησης???

παταω τπτα στην επιλογη τροπου εξοφλησης ή το παραβλεπω απο την στιγμη που βγαινει μικροτερο το προστιμο?

Link to comment
Share on other sites

Στον 3843/10 

δεν προσμετρούσαμε το εμβαδόν των τοίχων.

 

Τώρα στον 4178

θεωρούμε πως όσοι χώροι δηλώθηκαν με τους προηγούμενους νόμους

αλλά χωρίς να πληρωθεί πρόστιμο για το επιπλέον εμβαδόν που αντιστοιχεί στην επιφάνεια που καταλαμβάνει η τοιχοποιία

δεν έχουν πρόβλημα?

 

π.χ. κατοικία θέλει να δηλώσει την σοφίτα,

αλλά πριν 3 χρόνια είχε δηλώσει ένα ημιυπαίθριο.

Τώρα

θεωρούμε τον ημιυπαίθριο πως είναι Ο.Κ. (και ας του λείπει η επιφάνεια των τοίχων από τον 3843)?

ή δηλώνουμε επιπλέον της σοφίτας

και το εμβαδόν της τοιχοποιίας που είχαμε αφήσει παλιότερα εκτός?

(βέβαια μπορούμε να δηλώσουμε ολόκληρο τον Η/Χ και να αφαιρέσουμε το παλιό πρόστιμο...)

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ και διάβασα παραπάνω μπερδέυτικα. Έχω μία δήλωση 4014 που είχε αφήσει απλήρωτες 6 δόσεις (στις 4/12/13 πλήρωσε αυτή που έπρεπε να την είχε πληρώσει στις 4/6/13) και έχει πληρώσει πάνω από το 30% (από τα 3400 έχει πληρώσει 1900)

 

Όταν κάνω μεταφορά στο 4178 θα του γίνει η έκπτωση 10%. Τί θα πρέπει να πληρώσει? 6χ50€=300€ μέχρι 10/2? Αν δεν έχει να τα καταβάλει? (είναι χαμηλοσυνταξιούχος ό άμοιρος)?

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι τα φωτα σας...

Αυθαιρετα που εχουν εξαιρεθει απο την κατεδαφιση με το Ν.410/1968 δεν εξαιρουνται της απαιτησης υπαγωγης στο Ν.4178/2013?

Διαβαζω το Νομο απο την αρχη και αυτο το Νομο δεν τον περιλαμβανει πουθενα...

 

Εχω περιπτωση αυθαιρετου κτισματος που δηλωθηκε με το Ν.410/1968 αλλα δε βρισκω κανενα στοιχειο τακτοποιησης του στην Πολεοδομια.

Και που ξερω οτι δηλωθηκε, θα μου πειτε...

Μεταγενεστερα εγιναν κι αλλα αυθαιρετα απο πανω που δηλωθηκαν με το Ν.1337/1983 και νομιμοποιηθηκαν με οικοδομικη αδεια (τα εξτρα αυθαιρετα)

Στην ΟΑ που βγηκε το 1988 αναφερει οτι το κτισμα του ισογειου εξαιρεθηκε απο κατεδαφιση με τον Ν.410/1968 αλλα δεν υπαρχουν στοιχεια της τοτε νομιμοποιησης αλλα

Στο διαγραμμα καλυψης αναφερονται τα μετρα του ισογειου που τακτοποιηθηκε παλαι ποτε

 

Να θεωρησω πως λογω της εκδοσης αδειας νομιμοποιησης για τον 1ο οροφο και το ισογειο θεωρειται πλεον τακτοποιημενο η οχι?

 

Μεταγενεστερα, το 2005 εκδοθηκε αλλη μια αδεια εσωτερικων διαρρυθμισεων στο διπλα κτισμα, προ 55, αλλα φαινεται και το κτισμα που εξαιρεθηκε με το Ν.410/1968

 

Τι παιζει εδω?

Χρειαζεται εκ νεου δηλωση με το Ν.4178?

 

Το γαμωτο της υποθεσης ειναι πως αν χρειαστει δηλωση, λογω του οτι δεν ειναι κατοικιες αλλα καταστηματα, θα χρειαστει μελετη στατικης επαρκειας που ειναι μανικι και εξτρα κοστος για τον ιδιοκτητη

Link to comment
Share on other sites

Ο 1337 περιλαμβάνει (εξαιρεί) όσα είχαν δηλωθεί με τον 410 (όπως και με τον 720). Ο 4178 με τη σειρά του εξαιρεί όσα είχαν δηλωθεί με τον 1337 (άρα και όσα εξαιρούνταν μ' αυτόν), επομένως είσαι ΟΚ. Πόσο μάλλον που έχεις και άδεια νομιμοποίησης που εμφανίζονται τα κτίσματα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Πολλές πολεοδομίες ήδη άρχισαν την επιβολή προστίμων και στέλνουν το ...μπουγιουρντί σε μη περαιωμένες υποθέσεις 3843.......

 

Όμως και η πολεοδομία να σε προλάβει, δεν τρέχει και κάτι το ιδιαίτερο!!! Πας στη συνέχεια, όσο ισχύει ο 4178 και κάνεις τη δήλωση, εξοφλείς κι όλα μια χαρά (κάνεις βεβαίως και τη διαδικασία διαγραφής του προστίμου ως πρόσθετη ενέργεια).

 

Χρειάζεται προσοχή στο γεγονός ότι πλέον τα πρόστιμα βεβαιώνονται στην εφορία εντός περίπου 15 ημερών.

 

Που σημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν ταχύτατα μηχανικός και ιδιοκτήτης γιατί αλλιώς θα καταφθάσει το μπλε χαρτάκι του Θεοχάρη στον ιδιοκτήτη με μερικές χιλιάδες ευρω οφειλής.

 

Επι 4014 είδα μπροστά μου μια  περίπτωση με ληξιπρόθεσμο βεβαιωμένο πρόστιμο 50Κ , ο άνθρωπος είχε μπει στον 4014 και ζητούσε αποχρέωση όμως  η πολεοδομία λόγω

των παρά πολλών τέτοιων περιπτώσεων τις οποίες εξέταζε με την σειρά που κατέφθαναν , θα εξέταζε την περίπτωση μετά από 2 μήνες. 

 

Είναι σημαντικό λοιπόν , προς αποφυγή άσκοπων ταλαιπωριών και συνεπειών ,  να γίνουν όλα πριν βεβαιωθεί το πρόστιμο στην εφορία. 

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Ο 1337 περιλαμβάνει (εξαιρεί) όσα είχαν δηλωθεί με τον 410 (όπως και με τον 720). Ο 4178 με τη σειρά του εξαιρεί όσα είχαν δηλωθεί με τον 1337 (άρα και όσα εξαιρούνταν μ' αυτόν), επομένως είσαι ΟΚ. Πόσο μάλλον που έχεις και άδεια νομιμοποίησης που εμφανίζονται τα κτίσματα αυτά.

Ο 1337 ηταν για ανεξαρτητη αυθαιρεσια που ρυθμιστηκε. Ουτε απο αυτον βρηκα στοιχεια.

Τα μοναδικα στοιχεια που εχω ειναι των αδειων νομιμοποιησης του 1988 και εσωτερικων διαρρυθμισεων του 2005. Που εμφανιζουν τα δηλωθεντα με 410 και 1337 μεν αλλα μονο ως μνεια τακτοποιημενων χωρων. Τιποτα αλλο.

Να θεωρησω πως επειδη δε μπορει να εκδοθει ΟΑ σε αυθαιρετους χωρους, ειναι τακτοποιημενοι κι αυτοι?

 

Και παλι, ειμαι υποχρεωμενος να ελεγξω και κουφωματα, ανοιγματα κλπ ωστε αν εχουν κι αυτα θεμα, να ρυθμιστουν εκ νεου?

 

Ολα τα κτισματα (ενα προπολεμικο, ενα προ 1955 και το ρυθμισμενο με τον 410 και τους λοιπους νομους) ειναι μια ιδιοκτησια. Τα προ 55 κτισματα ρυμοτομηθηκαν προ πολλων ετων. Μπορω να βεβαιωσω οτι ολες οι αυθαιρετες κατασκευες ειναι τακτοποιημενες (εφοσον διαπιστωθει κατι τετοιο) η λογω του οτι υπαρχουν κτισματα σε ρυμοτομουμενο χωρο, δε μπορω να βεβαιωσω?

Link to comment
Share on other sites

Βλέπεις την τελευταία άδεια (του 2005). Ό,τι αναφέρεται εκεί εννοείται ότι ισχύει. Εφόσον σου λέει ότι υπάρχει τμήμα ρυθμισμένο με τον 410, ένα άλλο με τον 1337 κτλ. δεν το εξετάζεις εκ νέου. Το έχει εξετάσει ο υπάλληλος της Πολεοδομίας που εξέδωσε την άδεια.

 

Βεβαίωση φυσικά και μπορείς να δώσεις. Τα ρυμοτομούμενα τμήματα δε σε εμποδίζουν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.