Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Βεράντα σε προέκταση καταστήματος, η οποία πορέκυψε από την κλίση του εδάφους, από κάτω έχει χώρο αποθηκευτικό που φαίνεται σε σχέδιο στην άδεια, άλλη ιστορία αυτό.

 

Στη βεράντα όμως από πάνω έγινε στηθαίο 1 μ, πάτησαν πάνω του κουφώματα 3,20 μ σε ύψος και σε αυτά καταλήγει κινητό προστέγασμα (τέντα καλής κατασκευής).

Η τέντα ανοίγει τελείως αλλά όταν κλείνει έρχεται σε συναρμογή με τα κουφώματα και γίνεται κλειστός χώρος.

 

Πως υπολογίζεται; Το κατάστημα το μέτρησε η πολεδομία και αυτός  ο χώρος είχε ανοικτή τέντα και περιμένει από εμάς να βγάλουμε το πρόστιμο ώστε να μην προχωρήσει σε επιβολη΄προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

Αν η πολεοδομία το εξέλαβε ως κλειστό χώρο, τότε είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις ως "άλλη πολοεοδομική παράβαση", υπόστεγο ή κάτι τέτοιο, και να το δεχθούν.

Στην ουσία αποτελεί υπέρβαση δόμησης και η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το υπολογίσεις έτσι, λαμβάνοντας υπ'όψιν και τα λοιπά ποιοτικά στοιχεία της παράβασης (ενδεχομένως υπέρβαση κάλυψης, παραβίαση πρασιάς κλπ).

Το οτι ανοίγει και κλείνει, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα τέχνασμα, το οποίο δεν πιάνει πάντα...

 

Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ένσταση στην έκθεση αυτοψίας, ισχυριζόμενος ότι είναι μια άλλου είδους κατασκευή (και όχι κλειστός χώρος), να προσφύγεις στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ κλπ και στο τέλος μπορεί και να δικαιωθείς (πετυχαίνοντας πολύ μικρότερο πρόστιμο για τη ρύθμιση).

Link to comment
Share on other sites

Το σημαντικό στο θέμα αυτό είναι, να ρωτήσεις στην πολεοδομία ευθέως και να σου πουν πως θέλουν να φανεί στη ρύθμιση με τον 4178. Δηλαδή, αν το δηλώσεις ως μία λοιπή παράβαση με αναλυτικό προϋπολογισμό (τα πάντα) θα το δεχθούν;;;;

Διαφορετικά πρέπει όντως να δηλωθεί ως ΥΔΚΧ και ΥΚ και ίσως και Υπέρβαση πλαγίων αποστάσεων κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

πιλοτη εχει κλεισει με τζαμαρια, στην πισω οψη, προς ακαλυπτο.(υπαρχει πορτα)

στην μπροστα οψη ειναι κανονικα ανοιχτη.

η τζαμαρια ειναι παραβαση? (δεδομενου οτι δεν περικλειει κανενα χωρο, κυριο ή βοηθητικο)

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Ναι, είναι αυθαίρετη κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο του ακινήτου, η οποία ρυθμίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό (αν οι συνιδιοκτήτες το επιθυμούν).....

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα αυτό που θα ρωτησω πρεπει να εχει ξανα απαντηθεί αλλα δεν το βρισκω πουθενα οποτε ζηταω συγγνωμη . δυο διαμερίσματα συνενώθηκαν ( διαμερισματωση κλασσικη) αλλα λογω της συνενωσης η κεντρικη εισοδος εχει μετατοπιστεί προς τον διαδρομο(εισ βαρος του κοινοχρηστου) ο οποιος υπηρχε για να εξυπηρετει την εισοδο στο ένα εκ των δυο διαμερισμάτων που πλεων εχει γινει ένα. Ερωτηση περαν της διαμερισματωσης υπαρχει κατι άλλο? (Υπερβαση Δόμησης  Κ.Χ) ? αλλα και ο διαδρομος μετρουσε στον Σ.Δ. . Απαιτείται εγγραφη συνηγορια των υπολοιπων? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Σε διωροφη οικοδομη  προ του 55  η οποια κληρονομηθηκε  το 2013  εχει προσθηκη κατ επεκταση ηχ .Οι νεοι ιδιοκτητες ισχυριζονται οτι  ετσι το πηραν στα χερια τους με την αποδοχη κληρονομιας  αλλα στο τοπογραφικο(της αποδοχης -?) που εγινε δειχνεται ενας εξωστης  πολυ μικροτερων διαστασεων .Στο κτηματολογιο ο ισογειος ηχ  φαινεται μεταξυ 2007-2009  .Μπορουν να τακτοποιησουν μη λαμβανοντας  υπ οψιν το τοπογραφικο? ...και να προχωρησουμε στις βεβαιωσεις?

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.