Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Και ένα υπόγειο που άλλαξε χρήση σε κατοικία το υπολογίζεις ως Υ.Δ ενώ μπορεί να είναι εντός νομίμου περιγράμματος κάλυψης.

Και ο Η.Χ που έκλεισε υπολογίζεται με Υ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα στην περιπτωση του υπογειου υπαρχει αυξηση σ.δ. ,σε αυτην  την περιπτωση  με βαζει να υπολογισω 2 φορες την υπερβαση δομησης??? αφου εκει που ειναι πλεον ο ημχ ειναι χωρος που εχει προσμετρηθει στον σ.δ..

Link to comment
Share on other sites

Τα μεγέθη αυθαιρεσιών ελέγχονται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας. 

Εκεί ο Η.Χ δεν έχει προσμετρήσει στο Σ.Δ. Κλείστηκε αυθαίρετα και συνεπώς υπολογίζεται ως Υ.Δ

Η λανθασμένη θέση ανέγερσης του κτιρίου σου υπολογίζεται με Υ.Κ (κ Υ.Δ όπως προαναφέραμε). 

Μιλάμε για δυο διαφορετικές παραβάσεις.

Link to comment
Share on other sites

καταλαβαινω παυλο . αν το κτηριο ειναι ας πουμε διωροφο(1 κατοικια) και εχει μετατοπιστει 1μ προς μια πλευρα ενω εχει πχ αλλαγες χρησης ημιυπαιθριους κλπ αν καταλαβα καλα κανεις το εξης: πρωτα ρυθμιζεις οτι παραβασεις εχει σαν να ηταν στην θεση του και εν συνεχεια περνεις την max καλυψη που εχεις στην νεα θεση την στηνεις πανω στην συνολικη καλυψη της αδειας και οτι εξεχει το θεωρεις μετατοπιση και το βαζεις υκ και υδ  1 φορα για ολο το κτηριο, σωστα?

 

 

,

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.

Μπορείς να το δεις και αντίστροφα. Αν δεν είχες λανθασμένη θέση ανέγερσης (΄"μετακίνηση κτιρίου") και ο Η.Χ είχε κλείσει, δεν θα τον χρέωνες με Υ.Δ?

Το ίδιο λοιπόν κάνεις και τώρα. Απλά στην δική σου περίπτωση, υπάρχει και μια διαφορετική-επιπλέον της προηγούμενης-παράβαση.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την ανωτέρω αντιμετώπιση με επιπλέον την Υ.Δ λόγω κλεισίματος του Η.Χ.

Την εσφαλμένη θέση ανέγερσης του κτιρίου ("μετατόπιση") την υπολογίζεις με Υ.Κ,  αλλά λόγω ηλεκτρονικής εφαρμογής θα πρέπει να καταχωρήσεις και Υ.Δ στην ίδια επιφάνεια προκειμένου να εξαχθεί το πρόστιμο.

Αν το κτίριο έχει μετατοπιστεί σε νέα νόμιμη θέση θα έβαζα:

1. Κατ. 3

2. ΥΔ για το κλείσιμο του ΗΧ χωρίς ΥΚ εφόσον δεν αλλάζει το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου από το εγκεκριμένο της αδείας. 

Link to comment
Share on other sites

da-mi καλα καταλαβες, δεν παραβιαζω Δ, ειμαι σε συννομη θεση με την έννοια οτι το κτηριο μου θα ηταν νομιμο στην νεα του θεση δεν ξερω ομως αν και παλι γινεται να μπει κατηγορια 3 καθως περαν του ημιυπαιθριου που συμφωνα με την απαντηση της δοκκ ειναι πολεοδομικη παραβαση(!!!) εχει φυτρωσει επισης μια εξωτερικη πισινα και ενα στεγαστρο στο οικοπεδο..... εκτος εαν εχουν βγαλει κατι καινουργιο που μου εχει διαφυγει.... κατα τα λοιπα ειμαι σε συννομη θεση και με σωστα υψομετρα....(και εχω και μια επιπλεον παραβαση κατ13 περισσευμα απο την μεταφορα απο 4014... τι λετε να το μπουμπουνισω κατ3?)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.