Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Δώματα - απολήξεις κλιμ/σιων (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Τελικά για τις μεγαλύτερες απολήξεις κλιμακοστασίων σε σχέση με την άδεια ακολουθείτε την εγκ 4 που λέει οτι υπολογίζονται με αναλυτικό προυπολογισμό, ή τα υπολογίζετε με ΥΔΚΧ; Το ΤΕΕ Πελοποννήσου(ερ. #310) και η τοπική ΥΔΟΜ λένε με αναλυτικό. Εχω απόληξη πο μεγάλωσε κατα 2 τμ και σ αυτό το ΄χωρο υπάρχει ενας νεροχύτης. Εσίς τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Η εγκ. 4 αναφέρεται σε παντελώς αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου, πόσο μάλλον για υπέρβαση της επιφάνειάς της (πάντοτε όμως με διατηρούμενη τη χρήση του χώρου ως απόληξη κλιμακοστασίου). 

Link to comment
Share on other sites

Η εγκ. 4 αναφέρεται σε παντελώς αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου, πόσο μάλλον για υπέρβαση της επιφάνειάς της (πάντοτε όμως με διατηρούμενη τη χρήση του χώρου ως απόληξη κλιμακοστασίου)

Αυτό με προβληματίζει και εμένα και σκέφτομαι να το βάλω ως ΥΔΚΧ! Στα 2 αυτά τμ υπάρχει νεροχύτης, απορροφητήρας, ψυγειο, έχει διαμορφωθεί ενα μικρό κουζινάκι δηλ. Βεβαια η εισοδος στο χώρο αυτό γίνεται απευθείας απο το κλιμακοστάσιο και είναι με αυτό ενιαίο. Πως κατά τη γνώμη σου επρεπε να είναι για να διατηρεί τη χρήση της απόληξης;

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι υπάρχει μια παροχή νερού με ένα νεροχύτη δεν αλλάζει τη χρήση του χώρου. Έτσι και αλλιώς στις περισσότερες πολυκατοικίες υπάρχει μια βρύση στο δώμα για να εξυπηρετεί τις ανάγκες καθαριότητας της ταράτσας. Μπορεί να το είχε σκεφτεί ως βοηθητικό χώρο, όταν θα έκανε bbq στη ταράτσα και θα έψηνε τα "κοψίδια" του, να τηγάνιζε και τις πατάτες του ο άνθρωπος μέσα εκεί  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Επαυξητικά, δες ότι στο υπόγειο κατοικίας μπορούσες να έχεις w.c χωρίς να αλλάζει τη χρήση βοηθητικού χώρου (ο οποίος δεν προσμετρούσε στη δόμηση). 

 

Βεβαίως ή σκέψη σου για ΥΔΚΧ είναι υπέρ της ασφάλειας στην περίπτωση βάσιμων αμφιβολιών. 

Link to comment
Share on other sites

Καλά το κατάλαβες, αυτό ακριβώς έκανε ο άνθρωπος! Τις καλές εποχές, όπως μου είπε, έκανε τρελλά γλέντια εκεί πάνω!! 8-) 8)

Πάντως και τα δύο σκεπτικά είναι τεκμηριωμένα και έτσι μπορούν να δηλωθούν. Αν το παω  με αναλυτικό, επειδή έχω αλλη μια παράβαση με άλλη ημερομηνία όμως, θα πρέπει να κάνω 2 φκ και να δηλώσω 2 παραβάσεις μονο και μόνο λόγω έτους κατασκευής; Αν είναι έτσι οικονομικά τον συμφέρει ως ΥΔΚΧ...

Link to comment
Share on other sites

H παλαιότητα από όσο θυμάμαι στο σύστημα δηλώσεων δεν προσδίδει μειωτικό συντελεστή στις λοιπές παραβάσεις. Άρα, το καλύτερο είναι να αθροίσεις τους αναλυτικούς και να έχεις μια λοιπή παράβαση με την αντίστοιχη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά δηλώνεται σε κάθε φυλλο καταγραφής το έτος κατασκευής των παραβάσεων που πανε με αναλυτικό.Εμένα ο πρώτος μου αναλυτικός ειναι με παλαιότητα 84 και ο άλλος μετα το 2004. Αρα δε μπορουν να μπουν σε ένα φύλλο και να συμψιφηστούν οι αναλυτικοί, λόγω παλαιότητας!! αρα 2 φκ------->1000€

Link to comment
Share on other sites

Σε τι σε εξυπηρετεί να βάλεις 2 λοιπές παραβάσεις εξαιτίας της παλαιότητας? Η παλαιότητα χρησιμοποιείται όταν υπάρχει και το ανάλογο όφελος για μειωτικό συντελεστή ή κατηγορία. 

Οι επιμέρους αναλυτικοί αθροίζονται. Αν πχ έχεις μια περιτοίχιση το 1980 και έναν αυθαίρετο Η.Χ το 1990, σε κτίριο με άδεια, δεν θα βάλεις μια κατηγορία για τη μια λοιπή παράβαση (προ 1983) και άλλη για την άλλη λοιπή παράβαση (μετά το 1990).

Στο παράδειγμα που αναφέρω, (έστω ότι δεν υπάρχουν άλλες αυθαιρεσίες στο ακίνητο) θα είχες μια λοιπή παράβαση (εφόσον ο προυπολογισμός ήταν μικρότερος των 15.000 ευρώ) με κατηγορία 4. (η κατ. 2 αποκλείεται λόγω μεταγενέστερων του 1983 αυθαιρεσιών).

Link to comment
Share on other sites

Οκ! Θα βάλω δηλ την τελευταιά ημερομηνία και θα συμπεριλάβω και τους δύο αναλυτικούς σε μια παραβαση; Δεν ήξερα οτι πάει έτσι! Σευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

ακριβώς. Βάζεις την πιο πρόσφατη ημερομηνία (δυσμενέστερη) και αθροίζεις τους αναλυτικούς ώστε να έχεις μια λοιπή παράβαση. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.