Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Εξώστες (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

τον αυθαίρετο εξώστη θα τον υπολογίσεις με αναλυτικό. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού δεν μπορεί να συμπεριλάβει την παράβαση της Δ. Προαιρετικά, μπορείς να το αναγράψεις στην τεχνική έκθεση, ότι παρόλο που ο εξώστης παραβιάζει την Δ, το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων δεν μπορεί να υποδεχτεί προς υπολογισμό έναν τέτοιο συνδυασμό παραβάσεων.

Τα υπόλοιπα που αναφέρεις σχετικά με τα επιτρεπόμενα ποσοστά εξωστών και Η.Χ που δεν μετρούν στη δόμηση, απλά τα ξεχνάς, διότι ο νόμος των αυθαιρέτων είναι ένας μηχανισμός υπολογισμού προστίμου, ο οποίος σε ελάχιστες περιπτώσεις έρχεται σε ευθεία αναλογία με την πολεοδομική νομοθεσία.

Ο κλεισμένος Η.Χ που έχει ρυθμιστεί με ν. 3843/2010 δεν υπεισέρχεται εκ νέου στον υπολογισμό προστίμου. Αρκεί βεβαίως να ταυτίζονται οι διαστάσεις, θέση και επιφάνεια του με αυτά της προηγούμενης δήλωσης. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 678
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οκ, ευχαριστώ αλλά στις κατηγορίες αυθαιρεσιών, στην 4 λέει:

 

γ. Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές
χρήσεις για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία
διατήρησης κατά τις διατάξεις του ν. 3775/2009 (Α΄ 122)
ή του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) ή του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) με
την επιφύλαξη των οριζομένων στην περίπτωση αα΄,
εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης μετά τη συμπλή−
ρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις
του ν. 3843/2010 (Α΄ 62).
 
Για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία. Είχα την εντύπωση ότι όσοι έχουν ρυθμίσει/πληρώσει, αν έχουν και άλλες αυθαιρεσίες που δεν μπορούσαν με τον 3843, τότε εκ νέου παραθέτουν και αυτήν την παράβαση, αλλά συγχρόνως φυσικά και την πληρωμή που έχουν κάνει με αυτόν τον νόμο (και δεν ξέρω αν γλιτώνουν ή όχι πρόστιμο). Εσύ τώρα λες ότι, εφ' όσον το ρύθμισε τότε, το θεωρώ πλέον "νόμιμο".
Η εξήγηση για αυτό που λες είναι ότι ο νομοθέτης του 4178 αποφάσισε στην κατηγορία 4, στις περιγραφές των αυθαιρεσιών, να μας ενημερώσει κιόλας ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ που ρύθμισαν με τους τότε νόμους, εξαιρούνται της κατεδάφισης με την ταυτότητα κτηρίου. Αλλά γιατί να το πει αυτό εκεί, και όχι σε άλλο άρθρο ή παράγραφο; Θα μου πεις, το μόνο κουφό είναι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εσύ είσαι;
Link to comment
Share on other sites

Πριν αναφέρθηκα στον υπολογισμό προστίμου. Φυσικά για τον προσδιορισμό κατηγορίας θα συμπεριλάβεις και τους ρυθμισμένους χώρους με ν. 3843/10.

Οι χώροι που έχουν ρυθμιστεί (με περαιωμένη διαδικασία) και πράγματι έχουν αποτυπωθεί σωστά δεν υποχρεούνται να ξαναδηλωθούν. 

Αν συμφέρει το πρόστιμο, οι χώροι μπορούν να δηλωθούν και τα καταβληθέντα πρόστιμα να συμψηφιστούν με το πρόστιμο του ν. 4178. 

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι σε οριζοντια ιδιοκτησια διαμερισμα ισογειου υπαρχει εξωστης . εχω το συμβολαιο δωρεας και την κατοψη ισογειου απο τον πατερα στο γιο χωρις να εχω την συσταση οριζοντιων της οικοδομης. λογικα ο εξωστης αυτος δηλαδη η βεραντα του 1ου οροφου περιπλεκεται καπου με το διαμερισμα μου στο ισογειο. λογικα ειναι μερος του διαμερισματος του πρωτου οροφου που ειναι καιβεραντα του ή κοινοχρηστο. σωστα?

προσπαθω να δω εαν πρεπει να το ελεγξω για τακτοποιηση.

ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Στην εγκεκριμένη κάτοψη φαίνεται ο εξώστης? Στην αυτοψία που έκανες ο εξώστης  δεν κατασκευάστηκε ή υπάρχει και έχει διαφορετικές διαστάσεις? 

Γενικά το εξώστη του διαμερίσματος τον ελέγχεις προκειμένου να εκδόσεις βεβαίωση νομιμότητας για μεταβίβαση.

Link to comment
Share on other sites

στην εγκεκριμενη κατοψη του οροφου φαινεται εξωστης του ισογειου δηλαδη βεραντα του οροφου οπως αναγραφει η κατοψη. δεν εχω κανει ελεγχο για αυθαιρεσιες διοτι δεν ξερω εαν η οριζοντια ιδιοκτησια μου συμπεριλαμβανει τον εξωστη . 

Link to comment
Share on other sites

φιλε παυλο μιλησα με τον συμβολαιογραφο και μου ειπε οτι τα διαμερισματα ισογειου δηλαδη αυτα που εχουν για εξωστη την βεραντα του πρωτου οροφου δεν εχουν καμια αναμειξη με αυτον τον εξωστη. το διαμερισμα του πρωτου οροφου εχει αποκλειστικη χρηση του εξωστη-βεραντας του. αρα εαν ελεγξω το διαμερισμα του οροφου θα ελεγξω αυτον τον εξωστη. 

αρα για το διαμερισμα ισογειου δεν ελεγχω κανενα εξωστη . σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Με μπέρδεψες....

Αναφέρεις για εξώστη ισογείου και μετά λες ότι το διαμέρισμα του ισογείου έχει για εξώστη τη βεράντα του πρώτου ορόφου?

Πως γίνεται αυτό?

Link to comment
Share on other sites

παυλο εχω διαμερισμα ισογειου χωρις υπογειο. ετσι λοιπον πανω απο το ισογειο υπαρχει πρωτος οροφος με βεραντα-εξωστη. σορρυ για την συγχυση.

sxedio.pdf

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

Άρα η ερώτηση είναι αν πρέπει να ρυθμιστεί ο εξώστης του ορόφου, ο οποίος στεγάζει το υποκείμενο διαμέρισμα. 

Η απάντηση είναι αρνητική. Ο ιδιοκτήτης του ορόφου ρυθμίζει τον εν λόγω εξώστη. Το διαμέρισμα του ισογείου δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.