Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υ.Α. "Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων"


Recommended Posts

@ Χριστίνα_Πολ. συμφωνώ.

 

Προφανώς από εδώ και πέρα η ολοκληρωμένη υπαγωγή στον 4014/11 ανήκει πλέον στις εξαιρέσεις για τις οποίες θα μπορείς να εκδόσεις βεβαίωση αν αυτά που θα βρίσκεις στην αυτοψία συνάδουν με αυτά που δηλώθηκαν στον 4014/11.

Το ίδιο συνέβαινε και π.χ. στον 1337/83 (κι αυτός είχε κριθεί αντισυνταγματικός - άρθρο 25) που υπαγόταν στις εξαιρέσεις του 4014/11 ως προγενέστερος νόμος. Κανείς δεν απαίτησε όσοι είχαν ολοκληρώσει με 1337/83 να ενταχθούν στον 4014/11, γιατί λοιπόν να το απαιτήσουν  από τον 4014/11 στον 4178/13?

 

Προσοχή μιλάω μόνο για ολοκληρωμένες υπαγωγές.

Edited by Angelosss
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 473
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απλώς διότι έτσι το αποφάσισαν.....

Με την αναμενόμενη απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ θεωρούν ότι, ο 4014 πρέπει να μας αφήσει χρόνους.....

Όπως δηλαδή, ο διάβολος κάνει για το λιβάνι.....

Έχουν ..."μπλοκάρει" όλες τις περιπτώσεις και εμμέσως αναγκάζουν και τις οριστικοποιημένες του 4014 να πάνε με τον 4178.

Απλώς γιατί "καταργούν" τη βεβαίωση 4014.... και πλέον μόνο βεβαίωση 4178!!!!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Πφφφφφ!!Μπέρδεμα!!Αφού η ίδια η βεβαιώση του 4178 λέει οτί εξαιρούνται αυτά που έχουν εξοφλήσει ή όλο το πρόστιμο ή το 30% αυτού  με τον 4014!!!

Τι να πει κανείς!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αποφασίζω και διατάζω ε?.. :???:

 

Παρ' όλα αυτά εγώ επιμένω ότι οι ολοκληρωμένες υπαγωγές του 4014/11 θα είναι για τον 4178/13 ότι ήταν οι ολοκληρωμένες ρυθμίσεις με τους 720/77, 1337/83, 3843/10 κλπ για τον 4014/11.

Αν οι δηλώσεις σε ολοκληρωμένη υπαγωγή του 4014/11 συμπεριληφθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα του νέου νόμου, αυτό θα γίνει μάλλον για θέματα διαχείρισης και όχι για "υπαγωγή" τους στο νέο νόμο..τουλάχιστον έτσι προκύπτει από το νέο manual..

 

Αλλά έτσι κι αλλιώς σύντομα θα το ξέρουμε, οπότε περιμένουμε!!

Link to comment
Share on other sites

όταν σε ολοκληρωμένη υπαγωγή θέλεις να βγάλεις βεβαίωση και σε αναγκάζει να πας στο 4178, θα αλλάξεις και το πρόστιμο που μπορεί να βγει μεγαλύτερο;

 

Δεν είναι δυνατό δηλώσεις σε δόσεις να πληρώσουν επιπλέον απλά γιατί δεν πλήρωσαν εφάπαξ..

Edited by Thodoris4
Link to comment
Share on other sites

Το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Αναφέρεται στο εγχειρίδιο του ΤΕΕ που κυκλοφόρησε.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω τελικά:

όσοι πατήσαν το κουμπάκι για ολοκληρωμένη υπαγωγή μένουν στον 4014, μπορούν να ολοκληρώσουν τη Β' φάση του 4014 (σχέδια κλπ) και μετά της 30/9 & βεβαιώνονται για συμβολαιογραφικές πράξεις μέσα από τον 4178 χωρίς να πρέπει να υπαχθούν με αίτηση ένταξης στο νέο νόμο.

 

Αν καταλαβαίνω λάθος διορθώστε με

 

Και όλα αυτά μέχρι να βγεί η γνωμοδότηση του Σ.τ.Ε, μήπως λέει κάτι διαφορετικό (πχ. να ακυρώνει όσους εντάχθηκαν 3843 και 4014)

 

Ερώτημα : όσοι πλήρωσαν μόνο παράβολο ή είναι σε δόσεις, ποιος τους απαγορεύει να αποπληρώσουν το πρόστιμο και να περαιώσουν και να βεβαιωθούν χωρίς όμως να πάνε στο καινούριο νόμο. Σε περίπτωση εξόφλησης προστίμων θα έχουμε την δυνατότητα είσοδο ολοκληρωμενης υπαγωγης στον 4014?

Link to comment
Share on other sites

Στο μεταξυ το συστημα ακομα κατω.Και εμεις να προσπαθουμε να διαβασουμε πισω απο τις γραμμες, μπας και βγαλουμε ακρη.Και οι πελατες να ρωτουν και να τους εχεις στο περιμενε δεν ξερουμε ακομα, μα η τιβι ειπε οτι απο σημερα αρχιζουν τα νεα αυθαιρετα, πατα το κουμπι να βαλεις και τη δικια μου δηλωση, μην το ξεχασεις!!!Αηδια σκετη καταντησε το θεμα!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από το εγχειρίδιο  :

 

παρ.2

"Μετά την υλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής μετάβασης οι δηλώσεις του Ν. 4014/2011 θα μπορούν κατόπιν ηλεκτρονικής αιτήσεως να μεταβούν στις διατάξεις του Ν 4178/2013 με πλήρη μεταφορά των στοιχείων και των πληρωμών και την συμπλήρωση από τον αρμόδιο μηχανικό των πρόσθετων στοιχείων που απαιτεί ο Νόμος 4178/2013."

 

δεν αναφέρει πουθενα ότι θα είναι υποχρεωτικό, γι' αυτό θεωρώ απαραίτητο να αποσαφηνισθεί αυτό το "θα μπορούν" πριν βγάλουμε οποιοδήποτε τελικό συμπέρασμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.