Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΧΤΙΣΤΕΣ!


Mariza Vergou

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ ΣΕ 1 ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΠΟΥ ΖΩ 12 ΧΡΟΝΙΑ .ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΛΕΕΙ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50CM ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!!Κ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ!!!ΕΓΩ ΩΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΒΑΛΑ ΓΕΩΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙΚΙ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑΝΙΑ,ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΚΛΠ.ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΔΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ!!ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ Κ ΕΑΝ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΡΑΝΕΙ ''ΡΙΧΝΕΙ'' 4ΟΡΟΦΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ??? ΚΑΘΟΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΛΠ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΥΓ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΩΣΗ ΟΙ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ.ΟΥΤΕ ΥΓΡΑΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΡΩΓΜΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν είναι εύκολο... μιλάμε για κάποια παλαιότητα και συμπεράσματα χωρίς να δούμε κατάσταση και ... προβόλους δύσκολα θα ανακοινωθεί. Φαντάζομαι αυτοί που σας το είπαν κάτι θα είδαν, ενδεχομένος να ρώτησαν και κάποιο Μηχανικό, πραγματικά απο εδώ δύσκολα θα κατανοηθεί η κατάσταση της πολυκατοικίας σας και αν μπορούν να ρίξουν τους προβόλους φυτά άνω των 50 εκατοστών.

Αν τα πηγαίνατε ίσως απο τη μέσα, την εσωτερική πλευρά του μπαλκονιού?

ή να καλούσατε κάποιο Μηχανικό να σας κάνει μια εκτίμηση, αν ρίχνει το φυτό την "πολυκατοικία" οπότε να έχετε κάποια δεδομένα και να αντικρούσετε τους συνένοικους.

Link to comment
Share on other sites

 .ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΛΕΕΙ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50CM ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!! (...)

 

ΥΓ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΟΝΩΣΗ ΟΙ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΕΣ.ΟΥΤΕ ΥΓΡΑΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΡΩΓΜΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Υπάρχει τέτοια απόφαση γραπτώς?

Η απόφαση της γ.σ. κατισχύει του καταστατικού?

Αν τελικά δεχτούμε ότι υπάρχει απόφαση να μην υπάρχουν φυτά άνω των 50 εκ., αυτό δεν συνδέεται με θέμα στατικότητας των εξωστών. Να έλεγαν μετά από αυτοψία και έλεγχο πολιτικού μηχανικού, ότι οι ζαρντινιέρες στα άκρα των εξωστών, έχουν ρωγμές και χρήζουν επισκευής,  ή ότι το γέμισμα με χώμα, χαλίκι (που βάζουν κάποιοι)  και το νερό (έστω στη δυσμενή περίπτωση σε πλήρες γέμισμα) που περιέχουν  λειτουργεί δυσμενώς κλπ κάπου θα έκανε ένα νόημα. 

Αλλά φυτά όπως τα γεράνια, και καλλωπιστικά φυτά, να δημιουργήσουν πρόβλημα ρωγμών σε σκυρόδεμα, εξαιτίας του (σχεδόν ανύπαρκτου) ριζικού συστήματος τους αγγίζει τα όρια του αστείου. 

Έχετε ευθυνόφοβο διαχειριστή μήπως? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με περίεργους διαχειριστές, που αποφασίζουν μόνοι τους και χρησιμοποιούν δήθεν τη γενική συνέλευση στην οποία εμφανίζονται 4-5 άτομα σε πολυκατοικία 11 διαμερισμάτων. Εμφανώς οι ζαρντινιέρες εσωτερικά δεν είχαν τίποτε απλά θεωρώ εντελώς παράλογο να μπορούν 5 γεράνια να ρίξουν μια τετραώροφη πολυκατοικία και θα ήθελα να έχω τη γνώμη κάποιου Μηχανικού που θα μου βεβαιώσει κάποια πράγματα.Επίσης θεωρώ λίγο δύσκολο να υπάρχει μέσα στο καταστατικό απόφαση για το ύψος των φυτών!!Και να πω εδώ πως το καταστατικό δεν μου έχει δοθεί παρά τις πολλοστές φορές που το έχουμε ζητήσει.

Link to comment
Share on other sites

....θα ήθελα να έχω τη γνώμη κάποιου Μηχανικού που θα μου βεβαιώσει κάποια πράγματα.Επίσης θεωρώ λίγο δύσκολο να υπάρχει μέσα στο καταστατικό απόφαση για το ύψος των φυτών!!Και να πω εδώ πως το καταστατικό δεν μου έχει δοθεί παρά τις πολλοστές φορές που το έχουμε ζητήσει.

  • Μπορείς να το βρεις μόνος σου στο υποθηκοφυλακείο. Φυσικά θα μπορούσε να στο δώσει ο ιδιοκτήτης που στο ενοικίασε.
  • Γνώμη μηχανικού γενικά και αόριστα μέσω ιντερνέτ σου είναι άχρηστη. Γραπτή έκθεση μηχανικού που θα ζητήσεις να στο ελέγξει μπορεί να σου φανεί χρήσιμη.

    Αλλά αυτό θα επιφέρει βέβαια κοστολόγια για εσάς, με αβέβαια αποτελέσματα ως προς το ζητούμενο σας.

     

     

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους παραπάνω. Το βασικό για μένα θέμα είναι να απαγορευτεί σε όλους σας να χρησιμοποιούνται λιπάσματα και φυτοφάρμακα εφόσον η μόνωση δεν είναι ανθεκτική σε αυτά διότι κινδυνεύεται απο χημική προσβολή σκυροδέματος και οπλισμού. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει εαν έχετε πυλωτή με κήπο όπου θα φυτά σας, γκαζόν βρίσκετε σε άμεση επαφή με υποστυλώματα  όπως επίσης και να σταματήσετε οποιοδήποτε πότισμα σε απόσταση μικρότερη απο 60 εκ. 

 

επειδή θα σας φανεί υπερβολικό........ 

post-25466-0-81495900-1381924064_thumb.jpg

post-25466-0-25199600-1381924071_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.