Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Μεταφορά δηλώσεων] από τον 4014 στον 4178-διαδικασία,ερωτήσεις,πληροφόρηση.


Recommended Posts

Φίλτατοι συνάδελφοι, είχα 12 περιπτώσεις μεταφοράς από τον 4014 στον 4178. Οι 11 μεταφέρθηκαν μέσα στον Ιανουάριο που μας πέρασε, με αμοιβή μεταπήδησης από min 500 έως max 600 ευρώ η καθεμιά.

ΑΠΥ, ΦΠΑ, τέλος.

Σε καμία απολύτως δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Διαπίστωσα ότι, τη μεγαλύτερη σημασία έχει το ...."πλασάρισμα" και η "μεθοδολογία" του θέματος προς τον πελάτη.

Η μια και μοναδική που είχα αρχικώς κάποιο πρόβλημα, δηλαδή, δυασανασχέτησε ο πελάτης για το ποσό της αμοιβής, σε 5' του τύπωσα και του έδωσα την παραίτησή μου από τη δήλωση, του είπα να πάει να του το κάνει άλλος μηχανικός ή ο καλαφάτης αυτόματα κι έφυγε δυσαρεστημένος από το γραφείο!!!!

Σε τρεις ημέρες επέστρεψε με την παραίτηση, τα 500 ευρώ μετρητά και την παράκληση να του ολοκληρώσω τη διαδικασία εγώ.

Αυτή η συνολική στρατηγική, με βοήθησε αφενός μεν να καλύπτω τα τρέχοντα έξοδα, αφετέρου δε και το σημαντικότερο  ..."κρατήθηκα" σε μεγάλο βαθμό και δεν έκανα όσες δηλώσεις θα μπορούσα να κάνω με τον νέο νόμο!!!!!

 

Απόφθεγμα:

"Aν κάναμε όλα όσα είμαστε ικανοί να κάνουμε, θα εκπλήσαμε τον εαυτό μας".

Τόμας Έντισον, 1847-1934, Αμερικανός Εφευρέτης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλτατοι συνάδελφοι,

1. Καταρχήν να απολογηθώ για το λάθος που σωστά επισήμανε ο nikosantonakas. Δεν ήταν το άρθρο 4 του ν4178 αλλά της ΥΑ με τίτλο "Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής....."

2. Αυτά για μεταφορά χωρίς αμοιβή τα έχω ακούσει και τα έχω δει. Προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρουν. Έχω κάνε μία μεταφορά και δεν πήρα αμοιβή γιατί α) έχω λαμβάνειν β) έχω ήδη πάρει πολύ περισσότερα από την νόμιμη αμοιβή. Τους υπόλοιπους πελάτες τους έχω ήδη ενημερώσει πως α) δεν υπάρχει λόγος να βιαστούν β) υπάρχει αυτή η αλλαγή στον νόμο γ) τι εγώ καταλαβαίνω από τον νόμο και δ) η αμοιβή μου θα είναι γύρω στα 500€.   Οπότε δείτε το απόφθεγμα του ΙΑΣΟΝΑ παραπάνω.....

3. Κάποιοι συνάδελφοι ρώτησαν γιατί να υπάρχει αυτή η αναφορά για αύξηση του προστίμου αφού δεν αλλάζουμε τίποτα στην δήλωση. Γιατί άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντελεστών υπολογισμού του προστίμου και μπορεί το νέο πρόστιμο να είναι μεγαλύτερο. Αυτό λοιπόν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν. Αν δεν μεταβληθούν τα εμβαδά αλλά μόνο οι συντελεστές, δεν είναι απαιτητό το τυχόν μεγαλύτερο πρόστιμο.

4. Έχω πει εγώ πως το καταλαβαίνω και πως εγώ έπραξα ή θα πράξω. Δεν έχω πει σε κανέναν να κάνει το ίδιο. Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ανταλλαγή απόψεων και μεγάλα παιδιά είμαστε ώστε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας....

 

Έχω καταλάβει πως στις Ε/Α της εγκυκλίου, οι ερωτήσεις έγιναν (αν έγιναν όντως) από ανθρώπους που δεν ξέρουν να ρωτάνε ώστε να πάρουν απάντηση σε αυτό που ενδιαφέρει και οι απαντήσεις έγιναν από ανθρώπους που ξέρουν να απαντάνε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαντήσουν σε παραπάνω από αυτά που τους ρωτάνε ή και να μην απαντήσουν καν.....

 

Εγκύκλιος.

Ερ:  Κατά την, κατόπιν αίτησης, μεταφορά των στοιχείων δήλωσης του Ν.4014/2011 στο Ν.4178/2013 συμπληρώνονται τα στοιχεία που λείπουν; Η δήλωση θα επανεξεταστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4178/2013 ή το πρόστιμο θα παραμείνει το ίδιο όπως ακριβώς υπολογίσθηκε με τον Ν.4014/2011;

 

Απ: Κατά τη μεταφορά στο Ν.4178/2013 στοιχείων δήλωσης με το Ν.4014/2011 που δεν έχει ολοκληρωθεί εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.4178/2013. Το πρόστιμο επανυπολογίζεται και συμψηφίζονται τα καταβληθέντα ποσά ως ακολούθως:

 

Οι Ε/Α του ΤΕΕ είναι σαν την κουβέντα που κάνουμε εδώ μέσα. Και αυτοί που απάντησαν υπερέβησαν αρμοδιοτήτων. Σε ερωτήσεις που δεν υπάρχει σαφή απάντηση από το ΥΠΕΚΑ, δεν θα έπρεπε να "προσπαθήσουν" να απαντήσουν αλλά απλά να γράψουν  "Πρέπει να διευκρινισθεί από το ΥΠΕΚΑ ._"

 

Και τέλος, δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε αλλά όλοι μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε στον κυκεώνα της μαλακίας της διοίκησης.....

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι.

Σε δήλωση του Ν.4014 με πληρωμένο παράβολο που μεταφέρθηκε στον Ν.4178 μέχρι 6.02.2014 έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές και προσθήκες και ο πελάτης εξώφλησε το πρόστιμο που προέκυψε με εφαπαξ πληρωμη 20% έκπτωση στις 10.02.2014. Στην  συνέχεια διαπιστώθηκε σφάλμα στην δήλωση με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόστιμο μεγαλύτερο. Η δήλωση του είναι σε κατάσταση υπαγωγής. Ο πελάτης είναι υποχρεώμένος να αποπληρώσει το υπόλοιπο του προστίμου μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία προκειμένου να έχει και την έκπτωση του 20%? Η δήλωση του μετά την επανυποβολή της  θα είναι πάλι σε κατάσταση υπαγωγής ή θα πάει σε ολοκληρωμένη υπαγωγή?
Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

Κάνεις τις διορθώσεις, ξαναστέλνεις τη δήλωση, επανυπολογίζεται το πρόστιμο, βγαίνει ο ίδιος τρόπος πληρωμής και πληρώνεται άμεσα. Η δήλωση θα είναι πάλι σε κατάσταση υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Ιασονα για την άμεση απάντηση σου.

Η διαδικασία που περιγράφεις μπορεί να γίνει μέχρι και το πέρας του εξαμήνου που έχουμε για να καταθέσουμε τα σχέδια  ή είναι απαραίτητο να γίνει τώρα.?

Link to comment
Share on other sites

Μη το ρισκάρεις κάντο άμεσα!!!

σε κάθε περίπτωση μετά τις 20/2 ενδέχεται να βγεί προσαύξηση για όλα τα ποσά που έχουν λήξη 10/2

Link to comment
Share on other sites

Όποτε θέλεις..... Η διαδικασία υποβολής των σχεδίων κ.λπ. δεν έχει καμία απολύτως σχέση...

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν έχεις υποβάλλει τις αλλαγές ώστε να προκύψει νέα οφειλή με ημερομηνία λήξης πληρωμής, δεν τίθεται θέμα να μπουν προσαυξήσεις. Σε ποιο ποσό ναμπουν αφού δεν υπάρχει ποσό προς πληρωμή? Όταν κάνεις τις διορθώσεις και βγει το νέο υπόλοιπο και δεν πληρωθεί ως την ημερομηνία που θα σου βγάλει το σύστημα τότε ενδέχεται να μπουν προσαυξήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.