Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ειδοποιητηριο ΤΣΜΕΔΕ


zefuros

Recommended Posts

Καλώς τα δεχτήκαμε λοιπόν!

Μου ήρθε κι εμένα το ειδοποιητήριο αλλά έχω μία σημαντική απορία. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι στην 3η ασφαλιστική κατηγορία. Όμως με την αίτηση υπαγωγής πέφτω στην 1η κατηγορία (το αναφέρει και στο ειδοποιητήριο). Τα ποσά για τον κλάδο υγείας και τον κλάδο πρόνοιας, συμφωνούν πλήρως με τα ποσά της 1η κατηγορίας. Τα ποσά όμως για την κύρια και επικουρική ασφάλιση δε συμφωνούν (είναι ακριβώς διπλάσια) αλλά δε συμφωνούν και με καμία άλλη κατηγορία.

Με δύο άλλους συναδέλφους που τσέκαρα (, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Αντίθετα με έναν τρίτο που δεν έχει κάνει ακόμη αίτηση υπαγωγής και είναι στην τρίτη κατηγορία, τα ποσά του αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτά της τρίτης κατηγορίας!

 

Καμία ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό πριν πάω να αρπαχτώ με κανέναν υπάλληλο στο ΤΣΜΕΔΕ?

 

ΥΓ: με τις αναδρομικές εισφορές τελικά τι γίνεται?

 

Τα ποσά που κοιτάς και υπάρχουν στα πινακάκια που κυκλοφορούν αναφέρονται στα ποσά της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας κάτω της πενταετίας. Ο κάθε ασφαλισμένος έχει έκπτωση στα 5 πρώτα έτη (αρκεί να είναι κάτω από 35 ετών) 50% στους δύο κλάδους που αναφέρεις. Προφανώς έχεις περάσει τα 5 έτη οπότε πληρώνεις το διπλάσιο. Για την Ειδική Προσαύξηση τα 5 πρώτα έτη υπαγωγής σε αυτή πληρώνεις το 70% της ασφαλιστικής κατηγορίας που είσαι (έκπτωση 30% - δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει όρο ηλικίας).

 

Δες τα ψιλά γράμματα:

http://www.tsmede.gr/LinkClick.aspx?fileticket=%2Frf0E3JzeJ8%3D

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ποτέ δεν ίσχυσε απαγόρευση μεταφορών εσωτερικού. αν κάποιος τις πρώτες μέρες έφαγε άκυρο σε τράπεζα ήταν επειδή γινόταν χαμός και δεν υπήρχε υπάλληλος να τον εξυπηρετήσει.

 

 

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τις πρώτες μέρες των capital control (με κλειστές τις τράπεζες) μπαίνοντας στο ebanking της Πειραιώς ή της Eurobank (δεν θυμάμαι καλά) και διαβάζοντας ποιες συναλλαγές επιτρέπονται και ποιες όχι, δεν επιτρεπόταν εκτός των άλλων, άνοιγμα νέων λογαριασμών, προσθήκη συνδικαιούχου και μεταφορές ποσών σε άλλη τράπεζα του εσωτερικού. 

Το δικαιολόγησα τότε ότι δεν θέλουν να σπάσουν και να μοιραστούν χρήματα σε πολλές τράπεζες (όταν η πιθανότητα κουρέματος ήταν κάτι που ακούγονταν). Επειδή τα δύο πρώτα παραμένουν έμεινα λανθασμένα με την εντύπωση ότι υπήρχε σαν περιορισμός και το τρίτο.

 

ΑκιςD

 

Αφου εχεις λογαριασμο στην Αττικης, ασχετα, αν ειναι μηδενικος, κανε μια μεταφορα εκει και πηγαινει απο το καταστημα να πληρωσεις το ΤΣΜΕΔΕ.

 

 

Τελικά αυτό θα γίνει, απλώς σκέφτομαι ότι πριν την μεταφορά ίσως θα πρέπει να πάω να τον ενεργοποιήσω γιατί πρέπει να είναι πλέον ανενεργός. Παλαιότερα θυμάμαι είχα προσπαθήσει να στείλω χρήματα σε ανενεργό λογαριασμό και δεν τα κατάφερα.

 

Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις ιδέες και τις προτάσεις.

Link to comment
Share on other sites

"απλώς σκέφτομαι ότι πριν την μεταφορά ίσως θα πρέπει να πάω να τον ενεργοποιήσω"

 

Aνενεργοί λογαριασμοί δεν ενεργοποιούνται λόγω Capital Controls. Την πάτησες...

Link to comment
Share on other sites

Από προσωπική εμπειρία, είχα λογαριασμό στην τράπεζα Αττικής που είχε καταστεί ανενεργός λόγω μη κινήσης του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έκανα μια συμβολική κατάθεση 20 ευρώ για να ενεργοποιηθεί κατόπιν υποδείξεως της τράπεζας. Έκανα και μεταφορά μέσω e-banking από άλλη τράπεζα στον λογαριασμό αυτό,

έβγαλα και κάρτα ανάληψης καινούρια (οι παλιές είχαν λήξει 31.5.2015) και "αύξησα" το ημερησιο όριο ανάληψης εν μεσω capital controls κατά 60 ευρώ!

 

Υποθέτω τα παραπάνω μπορούν να γίνουν και για την πληρωμή του ΤΣΜΕΔΕ.

 

Γενικά επειδή το είχα ψάξει αρκετά, από λογαριασμό σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας μπορούσες να μεταφέρεις όσα χρηματα ήθελες μεσω e-banking, από λογαριασμό σε λογαριασμό διαφορετικής τράπεζας

υπήρχε κάποιο όριο (12500 € νομίζω) . Απαγορεύεται η προσθηκη συνδικαιούχου σε τραπεζικό λογαριασμό, απαγορευεται να ανοιξεις νέο λογαριασμο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@vk2626

 

Συγγνώμη, κατέστησες ανενεργό λογαριασμό ενεργό με απλή κατάθεση στην Αttica Bank εν μέσω Capital Controls ;

 

Eμένα άλλα μου είπαν οι αρμόδιοι της Τράπεζας σε τοπικό κατάστημα...

 

Να τα πάρω στο κρανίο ή είναι πρωί ακόμα ;

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι αντί να ξοδέψεις 2 λεπτά για να πληρώσεις το ΤΣΜΕΔΕ (μέσω ebanking των υπόλοιπων τραπεζών), θα πρέπει να πας σε ένα κατάστημα να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό, είτε με κατάθεση είτε με δικαιολογητικά (χαρτούρα κλπ), να είναι στα κέφια του ο υπάλληλος γιατί ο ένας φίλος λέει του είπαν ότι δεν γίνεται και ο άλλος ήδη το έκανε, να κάνεις την μεταφορά μέσω e-banking και να ξαναπάς στο κατάστημα δεύτερη φορά για να ολοκληρώσεις την πληρωμή.

 

Μάλιστα...

 

Δεν βαριέσε, όπως είπε και ο georgios_m το βασικό είναι να έχεις τα λεφτά (δηλαδή να τα βάλει η εταιρία) τα άλλα θα βρεθούν.

Edited by akisD
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλημερα.Δεν μπορω να καταλαβω πως απο τον συνημμενο πινακα του ΤΣΜΕΔΕ προκυπτουν για ενα μηχανικο με 18 χρονια στο ταμειο (μετα 93-και υπαγωγη σε 1 κατηγορια) τα παρακατω νουμερα.Θα μπορουσε καποιος να το εξηγησει?

 

1.α) ΚΛ.ΑΣΦ.-ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ΤΣΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ........1η ΑΣΦ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.....................832.02 €

1.β) ΚΛ.ΑΣΦ.-ΕΙΔ. ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗΣ (ΤΣΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ .....1η ΑΣΦ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ......................499.20 €
2. ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΤΠΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ..........................1η ΑΣΦ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ......................166.38 €
3. ΚΛ. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΤΕΑΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.....1η ΑΣΦ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ......................249.60 €
4. ΚΛΑΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΤΥΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.............................1η ΑΣΦ.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.......................268.32 €

5. ΥΠΕΡ ΟΑΕΔ (Ν.3986/11).........................................................................................................................60.00 €

                                                                                                                                                 Συνολο : 2075.52 €



 

post-20632-0-17960400-1441184406_thumb.jpg

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Από τη πρώτη κατηγορία

 

138,67 x6 = 832,02

 

83,20 x6 = 499,20

 

41,60 x6 = 249,60

 

27,73 x6 = 166,38

 

44,72 x6 = 268,32

 

ΟΑΕΔ           60,00    

 

Σύνολο    2075,52

Edited by zio7
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να έχει κανείς όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς ενεργοποιημένους, με κάρτα για ATM και κωδικούς e-banking, γιατί κάποια στιγμή θα του χρειαστούν και όσο περνά ο καιρός οι νέοι λογαριασμοί "ανοίγουν" όλο και πιο δύσκολα. Πχ τώρα με τα capital controls όποιος έχει πολλούς λογαριασμούς μπορεί να σηκώνει από όλους και να έχει πολλαπλάσιο όριο ανάληψης. Και όσοι τα είχαν αυτά έτοιμα δεν έμειναν τις πρώτες μέρες χωρίς λεφτά.

 

Μια άλλη λύση είναι να ζητήσεις από την εταιρεία να σε πληρώνει στην εθνική ή την αττικής (το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας επιτρέπεται) τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις και για να πληρώσεις το τσμέδε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.