Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όριο δρόμου χώρις απαλλοτρίωση


Recommended Posts

Δεν δίνεις στοιχεία τι δρόμος είναι? Αν  δηλ.  ο δρόμος έχει κάποια "υποτυπώδη" μελέτη?. Αν ναι από τις διατομές στο σημείο εκείνο παίρνεις τις αποστάσεις. Αν όχι στο Τοπογραφικό που θα δόσεις στην υπηρεσία δείξε εσύ την "βέλτιστη" γραμμή ποδιού σαν να τον σχεδίαζες εσύ τον δρόμο σε σχέση πάντα με τις υψομετρικές διαφορές. Ο Παύλος τα λέει μια χαρά (μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό το έγγραφο το είχα πάρει για μια παρόμοια περίπτωση όπου δεν υπήρχε όριο απαλλοτροίωσης και δεν ήταν σαφές το πρανές που σταματάει. Πιστεύω θα σε βοηθήσει.

ΕΠΑΡΧ_ΔΡΟΜΟΙ_ΧΩΡΙΣ_ΟΡΙΑ_ΑΠΑΛ_ΘΕΣ.rar

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα μία ερώτηση κι από μένα: σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο το ένα όριο του είναι σε επαρχιακή οδό χωρίς κάποια απαλλοτρίωση. Με βάση τους τίτλους σχεδίασα την ιδιοκτησία και προκύπτει ότι έχει μπει η άσφαλτος μέσα στο αγροτεμάχιο. Εγώ τι πρέπει να δείξω την ιδιοκτησία βάσει τίτλων ή βάσει υφιστάμενης κατάστασης? Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρανές  εκεί. 

Link to comment
Share on other sites

Η εφαρμογή των τίτλων έγινε αφού έκανα ένα τοπογραφικό  σε ΕΓΣΑ και σε συνδυασμό με ερμηνεία παλιού τοπογραφικού (1967) χρησιμοποιώντας κάποια σταθερά σημεία κλπ κλπ. Όριο απαλλοτρίωσης δεν υπάρχει αφού από τον Αύγουστο έχω κάνει αιτήσεις σε όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να γνωρίζουν κάτι και απ'όλες η απάντηση είναι αρνητική, άρα καρατσεκαρισμένο. Σκέφτομαι ότι μάλλον πρέπει:

 * να δείξω την υφιστάμενη κατάσταση δηλαδή τα όρια της ασφάλτου με ένα μικρό offset 20 εκατοστών ή κάτι τέτοιο για ασφάλεια...Άλλωστε δε μπορώ να βάλω πασσάλους ακριβώς στα όρια αυτά, μη σκοτωθεί και κανένας...

 *μήπως όμως τα όρια πρέπει να είναι παράλληλα με τον άξονα της οδού???? Γιατί αν πάρω τα όρια της ασφάλτου θα προκύψει μία πολυγωνική γραμμή που με τίποτα δεν είναι παράλληλη στο (νοητό) άξονα της οδού

 *Εν τω μεταξύ έχουν βάλει και μία κολώνα φωτισμού μέσα στο αγροτεμάχιο, την οποία θα περιφράξω  :shock: μάλλον το είδαν ξέφραγκο αμπέλι και κάνουν ότι θέλουν εκει

Link to comment
Share on other sites

Από το ΠΔ 209/98 έχουμε τον ορισμό του ορίου της οδού

3) Το όριο της οδού είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Στην περίπτωση που το όριο της απαλλοτρίωσης δεν είναι καθορισμένο, ως όριο της οδού ορίζεται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος. 

 

Από το παραπάνω γίνεται εμφανές ότι δεν μπορείς να δείξεις ως ιδιοκτησία του πελάτη σου τμήμα το οποίο περιλαμβάνει κατάστρωμα οδού ή κράσπεδο ή επενδεδυμένη τάφρο κλπ.

Επίσης, δεν έχω αντιληφθεί με ποιόν τρόπο γίνεται εφαρμογή τίτλου χωρίς συντεταγμένες, με ακρίβεια τέτοια που να είσαι σίγουρος για τα σημερινά όρια του γηπέδου.

Η προσωπική μου άποψη είναι να δείξεις-εμβαδομετρήσεις το γήπεδο σύμφωνα με τον ορισμό του ΠΔ 209/98 και το τμήμα που δείχνει ο πελάτης σου ή αυτό που θεώρησες ότι υπάρχει από τους τίτλους, να το δείξεις απλά με διάστικτη γραμμή με ότι άλλο περιλαμβάνει. Φυσικά η διακεκομμένη γραμμή που θα δείχνει το όριο της οδού θα είναι εσώτερα και στις κορυφές της θα σταματάει η ιδιοκτησία του πελάτη σου.

Μπορείς να αιτηθείς αυτοψία από τη δ/νση τ.υ στη περίπτωση που δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης, να δείξει η υπηρεσία το όριο της οδού προσκομίζοντας βεβαίως τα τοπογραφικά. 

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα, σ'ευχαριστώ πολύ Pavlos33 για την άμεση απάντηση.

 

 

Μόλις επέστρεψα από την Τεχνική Υπηρεσία όπου μου είπαν για το ΠΔ 209/98 και τελικά καταλήξαμε στο να αφήσω περίπου 40 εκ με μισό μέτρο από το τέλος της ασφάλτου για ασφάλεια και μετά να βάλω το όριο του γηπέδου. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι επίσημο, αλλά μία συμβουλή του υπαλλήλου ως γενική τακτική σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης.

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

αγροτεμαχιο 3700τ.μ. προκύπτει από αναδασμό κυρωθείς το έτος 1987 και είναι προνομιακό, δηλ. στην ιδια θέση με το ίδιο εμβαδόν και έχει πρόσωπο σε επαρχιακή οδό, σύμφωνα με το σχέδιο διανομής.Οπότε είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση.

Στη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό, υπάρχει όριο απαλλοτρίωσης το οποιο δεν έλαβε υπ. οψη ο αναδασμός, οπότε βάζοντας το όριο απαλλοτρίωσης στον χάρτη του αναδασμού στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο δημιουργείται ένα κενο της τάξης των 3 μέτρων περίπου, μεταξύ του οριου του αγροτεμαχίου και του ορίου απαλλοτρίωσης.

Είναι τελικά άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση;

Link to comment
Share on other sites

    Το αρχικό γήπεδο (προκύπτων από αναδασμό) είχε πρόσωπο επί επαρχιακής οδού. Προφανώς το όριο απαλλοτρίωσης τέμνει εσώτερα το γήπεδο. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του ΠΔ 209/98, το γήπεδο έχει πρόσωπο στο όριο της οδού ως αυτό ορίζεται από τη γραμμή απαλλοτρίωσης. 

 

άρθρο 2 παρ. 3η ΠΔ 209/98

 3) Το όριο της οδού είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Στην περίπτωση που το όριο της απαλλοτρίωσης δεν είναι καθορισμένο, ως όριο της οδού ορίζεται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος. 

Link to comment
Share on other sites

Οταν το όριο απαλλοτρίωσης δεν συμπίπτει με  διανομή της του αναδασμού( η οποια μεγαλώνει ουσιαστικά τον δρόμο), δηλαδή έχουμε οριο τεμαχίου που συνορεύει με δρόμο και μετά από 3 μέτρα είναι το όριο απαλλοτρίωσης της οδόύ, τελικά ποιο είναι το όριο της οδόύ;.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.