Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από κόσκινο χιλιάδες αγοραπωλησίες


Engineer

Recommended Posts

Αυτό είναι ένα εισπρακτικό μέτρο...

Aς αφήσουν επιτέλους την οικοδομή και τα ακίνητα ήσυχα, αφού η οικοδομή είναι αυτή που ουσιαστικά έχει πληγεί από το 2008!!! και τα ακινητα αυτά για τα οποία το απίστευτο ανέκδοτο <<κάτσε ήσυχα γιατί θα σου γράψω σπίτι>> είναι πραγματικότητα. Απο πίσω έχουμε δεκάδες επαγγέλματα να πληρώνουν την νύφη και τα εξοδά τους (ΟΑΕΕ, νοίκια, τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ κλπ) να τρέχουν με χίλια.

ΕΛΕΟΣ.

Ας τα πάρουν από τον τελικό πάντα μόνιμα κερδισμένο τίς τράπεζες με τα κέρδη τους από τα επιτόκια των επισκευαστικών. Αλλά που λόγος για παραπλάνηση αυτών.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλως η κακως, ανεξαρτητως τους λογους και τις αφορμες το να τιμωρηθει αναδρομικα αλλη μια πηγη παρανομιας οπως το ξεπλημα που γινοταν μεσω αγορας ακινητων (ακου επισκευαστικο για νεοδμητο...) μπορει να ειναι απλα φοροεισπρακτηκο μετρο και αλλα χαριτωμενα αλλα ενδεχεται τουλαχιστον να στρωσει δρομο για μια υγιεστερη οικοδομικη δραστηριοτητα (οταν αυτη ξεκινησει) 

ετσι και αλλιως κλεμμενα χρηματα ειναι , ας εισπραχτουν αναδρομικα.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι πάλι λάθος . Αποδέχεσαι τον υπέρογκο φόρο μεταβίβασης , πολλαπλάσιο των ανάλογων στην ΕΕ και δεν ασχολείσαι καθόλου με το γεγονός ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια πάνω από την αντικειμενική και έπαιζαν με τα επισκευαστικά σε νεόδμητο , κατόπιν ΑΔΕΙΑΣ από την ΤτΕ που άλλαξε το νομικό καθεστώς , καθώς μέχρι το 2002 δεν επιτρεπόταν να γίνεται αυτό .

 

Οπως δεν επιτρεπόταν και στην Αμερική οι στεγαστικές τράπεζες να είναι ταυτόχρονα και επενδυτικές , αλλά και αυτό άλλαξε με απόφαση της ΒοΑ και οδήγησε στην φούσκα και στην κρίση του 2008 .

 

Επίσης το ξέπλυμα που λες δεν γινόταν μόνο με την διαφορά αντικειμενικής πραγματικής , αλλά με όλο το τίμημα , αφού οι κυβερνήσεις δεν έβαζαν πόθεν έσχες στα ακίνητα , άλλοτε γιά την πρώτη κατοικία , άλλοτε γιά όλα τα ακίνητα , δεν έβαζαν όμως πόθεν έσχες ούτε γιά αγορές μετοχών , ούτε γιά καταθέσεις , ούτε γιά αγορές εταιρικών μεριδίων , ούτε γιά αγορές αμαξιών , ούτε γιά οφσορ .

 

Αρα τα κλεμμένα που λες υπάρχουν παντού .

 

Ας ανοίξουν τους λογαριασμούς όλων λοιπόν και ας δικαιολογήσουν όλοι που τα βρήκαν . Αλλά τις καταθέσεις και τις τράπεζες δεν τις πειράζουν ποτέ .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζουν τις καταθέσεις γιατί έτσι θα πειράξουν και τις τράπεζες...

Όλα αυτά γίνονταν εν γνώσει της πολιτείας και το θέμα θα πλησιάσει με το θέμα της Παγκοσμιοποίησης (άσχετα αν το άλλο θέμα έχει ξεφυγει...)

Link to comment
Share on other sites

αρα επειδη ειναι ολοι κλεφτες και απατεωνες δεν κανουμε τιποτα

 

η αγορα αναμεσα στα αλλα "επιδοτουσε" ημιυπαιθριους, παταρια,μαυρα, ξεπλυματα κλπ  πες για τα πρωτα οτι πλεον φοβασαι να το ξανακανεις (και μαλιστα χωρις να σε πιασουν , αλλα να αυτοδοθεις μονος σου)  πρεπει να φοβασαι και τα υπολοιπα.

 

επιπλεον υπηρχε ενα καθεστος , αδικο η δικαιο ηταν γνωστο. γιατι αυτοι που αγοραζαν (και πουλαγαν) νεοδμητα επρεπε να φορολογουνται για σχεδον το ιδιο ποσο με αυτους που αγοραζαν/πουλαγαν διαμερισματα 40 ετων (κοντα στην αντικειμενικη)? 

 

για να μην παμε στο αλλο ουτοπικο ακρο, αν η αξια του συμβολαιου ηταν η πραγματικη τοτε ενδεχομενως ο φορος να μην ηταν 10-11% αλλα ο μισος (και παλι περισσοτερα θα μαζευαν)

 

σε καθε περιπτωση την περασμενη δεκαετια διακινηθηκαν κατω απο το τραπεζι τεραστεια ποσα που δεν φορολογηθηκαν και πρεπει να τιμωρηθουν παραδειγματικα ολοι οι συμμετεχοντες , γιατι το μεγαλυτερο προβλημα μας δεν ειναι τα λεφτα αλλα η ηθικη που εχει παει περιπατο εδω και 30 χρονια , ο οποισδηποτε σκεφτεται πως θα κλεψει το κρατος για να πληρωσει λιγοτερα , αυτο πρεπει να σταματησει αμεσα και οι νομοι να εφαρμοζονται. 

 

μην ακουσω οτι τους βουλευτες δε θα τους ακουμπησουν , οτι τους συμβολαιογραφους θα τους ξεχασουν , οτι τα μεγαλα ψαρια θα μεινουν απεξω και αλλα γραφικα. ΑΝ συμβει κατι τετοιο (διασταυρωσεις κλπ) - που δεν το βλεπω - θα ειναι δικαιο.

 

πληγμα για την οικοδομικη δραστηριοτητα? ελεος συναδελφοι , δηλαδη η αναδρομικη τιμωρια μιας παρανομιας (δεν ηταν τιποτα αλλο) ειναι αυτη που θα καταστρεψει την οικοδομη ? 

Link to comment
Share on other sites

Εχεις εμμονή με το θέμα ? Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός , ότι παραβλέπεις ότι οι υπεύθυνοι γιά το θέμα είναι στην πλατεία Συντάγματος . Βουλή και ΥΠΟΙΚ . Αυτοί θεσμοθέτησαν το 1985 την διαφορά των αξιών , αυτοί άλλαζαν τις αξίες , ανέβαζαν αναίτια η μείωναν επίσης αναίτια , κράτησαν ψηλούς συντελεστές και ΔΕΝ θεσμοθέτησαν τον αντικειμενικό φόρο γιά να τελειώνει το πράγμα .

 

Τα άκουσα αυτά από τον Αδωνι . αλλά αυτός είναι πολιτικός που πρέπει να σώσει το τομάρι του , οι απλοί πολίτες όμως πρέπει να έχουμε τον κοινό νού .

 

Επιπλέον αυτό που αποδέχεσαι από την φράση σου

 

επιπλεον υπηρχε ενα καθεστος , αδικο η δικαιο ηταν γνωστο

 

 

είναι κάτι που καταδικάζει την Δημοκρατία , που δικαιώνει τις αυξημένες εισφορές και τις μειωμένες παροχές του ταμείου σου και όλα τα προβλήματα που σουν δημιουργούν .

Link to comment
Share on other sites

οποτε εσυ (και ο καθενας) αυτοδικαιως παρανομει γιατι οι υπευθυνοι ειναι αλλοι 

δεν μπορω να ακολουθησω αυτην την λογικη. 

ο καθενας κανει οτι γουσταρει γιατι οι υπολοιποι δεν ξερουν.

Link to comment
Share on other sites

Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Έχουμε κολλήσει στην Ελλάδα στην έννοια του νομότυπου ξεχνώντας ότι ο νόμος είναι η ανθρώπινη προσπάθεια, με τα λάθη που ενδεχομένως περιλαμβάνει, της ηθικής. Προφανώς για να έχουν οι νόμοι μας τόσα κενά και εκούσιες παραλείψεις ή στρεβλώσεις σημαίνει ότι και η ηθική της κοινωνίας μας είχε ή έχει τα αντίστοιχα κενά. Εν προκειμένω, παραβλέποντας το γεγονός ότι κατά βάση πρόκειται για εισπρακτικό μέτρο με αμφίβολη αποτελεσματικότητα, ο νομοθέτης έχει 2 επιλογές: ή δίνει γενική αμνηστία σε όλους όσους παρανόμησαν κατά το παρελθόν ή βάζει τα πράγματα στην θέση τους. Ναι, το σύστημα των αντικειμενικών είναι λανθασμένο εάν ζει κανείς στην Αγγλία ή την Γερμανία όπου η πλειοψηφία των πολιτών ούτε καν σκέπτεται να αποκρύψει εισοδήματα. Στην Ελλάδα, όμως, που η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ δεν υπήρχε μάλλον άλλη λύση για την είσπραξη των αντίστοιχων φόρων. Λέω υπήρχε γιατί με την τεχνολογική πρόοδο όλα αυτά μπορούν να λυθούν αρκεί να συνεργαστούν και οι τράπεζες, οι οποίες βέβαια κωλυσιεργούν στις απαντήσεις τους σχετικά με τις κινήσεις λογαριασμών που ζητά το ΣΔΟΕ.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε ότι η πολιτεία σέρνει τον χορό ? 

 

Οταν δείχνεις σε κάποιους ότι αν κλέψουν μαζί το κράτος στην συναλλαγή τους θα κερδίσουν ο ένας ο πωλητής 5 % φόρο και ο αγοραστής 15 % φόρο , δεν τους ωθείς να το κάνουν ? Αλλά ακόμα και αν ο πωλητής θελήσει να είναι νόμιμος , τότε ο αγοραστής απλά θα τον προσπεράσει .

 

Το κράτος έφτιαξε το σύστημα όπως ήθελε και όχι όπως έπρεπε . Το να παριστάνει σήμερα το αθώο δεν είναι ούτε νόμιμο , ούτε ηθικό .

Γιά να μην θυμηθούμε το ΦΠΑ που επί 25 χρόνια κάθε χρόνο μπαινόβγαινε στην οικοδομή . 

Link to comment
Share on other sites

Ωραία, το κράτος δεν είναι αθώο. Τί πρέπει να γίνει από εκεί και μετά; Να μείνει η ακαταστασία ή να βάλουμε μια σειρά σιγά-σιγά; 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.