Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικονομική κρίση ή πλασματικές οικονομίες?


iovo

Recommended Posts

Αυτό το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ συγκεντρώνει λίγο πολύ τα κυριότερα χαρακτηριστικά της "οικονομικής κρίσης " που βιώνει ο πλανήτης.

 

Το συνταρακτικότερο συμπερασμα που μπορώ να βγάλω εγώ είναι εφ όσον

οι τράπεζες συγκετρώνουν πλασματική αξία χρήματος 596 τρισεκατομύρια έναντι 54,3 τρισεκατομυριών € του παγκοσμίου AEΠ, τότε αυτό σημαίνει οτι ανα πάσα στιγμή οι τράπεζες μπορούν να μαζέψουν όλο το χρήμα!!

 

-Τι γνώμη έχετε για αυτό?

-Υπάρχει πραγματική οικονομική κρίση?

-Πώς νομίζεται οτι θα βρεθεί λύση?

francenstein_781.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 75
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

-Υπάρχει πραγματική οικονομική κρίση?

το τελευταίο χρόνο κάνω διάφορες σκέψεις που δεν με οδηγούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

την τελευταία 10ετία όλες οι τράπεζες άνοιξαν τα ταμεία και όλος ο κόσμος χρεώθηκε στεγαστικά, καταναλωτηκά, ...

πέριση νομίζω τέθηκε το θέμα για συνταξιοδώτηση στα 70;

κάποιοι άδειασαν όλα τα "ταμεία" ασφαλιστηκά, των δήμων κ νομαρχειών, ...

κάποια στιγμή έγινε ένα μπάμ στο χρηματιστήριο

τώρα οι τράπεζες....

όλα αυτα τα θέματα τα θέτω γιατί όλα έχουν να κάνουν με το μέσω πολίτη.

δηλαδή κάποιος ο οποίος έχεσε στο χρηματηστήριο, δανείστηκε με κάρτες, και το ταμείο του σεν τον συνταξιωδωτεί πιστεύω οτι αναγκαστηκά θα δουλεύει μέχρι τα 100 αν χρειαστεί....

απλά δεν μπορω να καταλάβω που θέλουν να οδηγήσουν την κοινονία...

Link to comment
Share on other sites

Δεν συγκεντρώνουν οι τράπεζες πλασματική αξία 596 τρισ. Η συνολική αξία των παραγώγων είναι 596 τρισ.

 

Είναι σα να λέμε: Μία οικοδομή έχει π.χ. προυπολογισμό 1 εκ ευρώ. Υπάρχουν όμως (άλλα) συμβόλαια, ώστε αν συμβεί το τάδε γεγονός (π.χ. αν η κατασκευή της οικοδομής τελειώσει αργότερα από την προβλεπόμενη ημέρα ή νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημέρα, κ.ο.κ) τότε τα αντισυμβαλόμενα μέρη (π.χ. κύριος οικοδομής και εργολάβος, ή μεσίτης και αγοραστής, ή προμηθευτής και εργολάβος) θα πληρώσουν ο ένας στον άλλον κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Το άθροισμα όλων αυτών των ποσών όλων των συμβολαίων, υπερβαίνει κατά πολύ (περίπου 10 φορές) την αξία της ίδιας της οικοδομής. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σωστής λειτουργίας.

 

Η άποψή μου είναι για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Δεν βλέπω καμία οικονομική κρίση. Ή να το πω αλλιώς, δεν βλέπω καμιά ιδιαίτερη οικονομική κρίση τους τελευταίους μήνες που δεν υπήρχε και πριν από 6 μήνες ή πριν από 2 χρόνια ή πριν από 10 χρόνια. Ούτε εγώ, ούτε ο περίγυρός μου, δεν έχουν μειώσει την κατανάλωση σε σχέση με τις συνήθειές μας. Προσπαθούσαμε, όπως και οι περισσότεροι γνωστοί μου, να διατηρήσουμε την κατανάλωσή μας, σε απολύτως απαραίτητα επίπεδα. Η μόνη επίδραση που έχουμε καταλάβει είναι "ψυχολογική".

 

Αυτοί που είχαν συνηθίσει να απλώνουν τα πόδια τους περισσότερο από το πάπλωμά τους, ε, αυτοί, θα νιώσουν την κρίση. Αλλά ποιοί είναι αυτοί. Και πόσοι είναι;

 

Οσον αφορά την κρίση στο εξωτερικό (και συγκεκριμένα τιις ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Ισλανδία, Γαλλία, Ισπανία, και παρπάπλευρη απώλεια η Ουγγαρία) εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που συμβαίνει τώρα είναι ότι ξεφουσκώνει ο "αέρας" που μας περιέβαλλε τόσα χρόνια...όποιος είχε την στοιχειώδη κοινή λογική π.χ. να μην υποθηκεύσει στις δόσεις όλα του τα εισοδήματα για να αγοράσει Audi A4 2.0 Τ και μεζονέτα, θα την σκαπουλάρει.

Οι λοιποί αερολόγοι, ας πρόσεχαν, που λέει και ο CostasV.

 

Τίθεται βέβαια και ένα θέμα για τις ευθύνες της πολιτείας, που συντηρούσε αυτό το κλίμα της επίπλαστης ευδαιμονίας τόσα χρόνια, μη χαλάσει το χατήρι στις τράπεζες και τους "μεγάλους", και μειωθεί ο δανεισμός και η κατανάλωση.

 

Φοβερό σύστημα πάντως: ιδιωτικοποίηση των κερδών και εθνικοποίηση των ζημιών. Ετσι γίνομαι και εγώ σούπερ business man...

Link to comment
Share on other sites

Φοβερό σύστημα πάντως: ιδιωτικοποίηση των κερδών και εθνικοποίηση των ζημιών. Ετσι γίνομαι και εγώ σούπερ business man...

 

+1000

Link to comment
Share on other sites

Το Σαββατοκύριακο έτυχε να δώ το καινούργιο ντοκυμανταιρ του Michael Moore "Sicko" για το σύστημα υγείας στην Αμερική. Έπαθα την πλάκα μου!!! Τους πετάνε στον δρόμο αν δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση... Τη ίδια στιγμή που η Κούβα έχει την καλύτερη δωρεάν υγεια σε όλο τον κόσμο, στην Αγγλία το National Health System τους πληρώνει μέχρι και τα έξοδα επιστροφής στο σπίτι μετά από μια νοσηλεία με μηδενικά έξοδα και οι γιατροί τους παίρνουν τόσο μεγαλύτερο μισθό όσο περισσότερους πείθουν να κόψουν το κάπνισμα!!

Έπειτα τυχαία, είδα την Κυριακή το πρωί τον Κρεμαστινό να λέει για μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αθήνας με έλλειψη προσωπικού σε νοσηλευτές και γιατρούς την ίδια στιγμή που γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι οι γιατροί περιμένουν χρόνια ολόκληρα για να μπούν σε ειδικότητες!! Καπάκι διαβάζω για μια 62άχρονη Κεφαλλονίτισσα που έφυγε από την Αμερική γιατί πριν κάμποσα χρόνια πήγε ετοιμόγενη σε νοσοκομείο χωρίς ιδιωτική ασφάλιση, και την αφήσαν με το παιδί στη αίθουσα αναμονής, και σαν να μην έφτανε αυτό, διαβάζω για τις απεργίες των φαρμακοπειών για τα χρέη του ΟΠΑΔ και των γιατρών για τις εφημερίες. Για να μην γράψω πόσες μέρες δεν πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ τα φάρμακα...

Σήμερα το πρωί έλαβα τηλέφωνο από μεγάλη εταιρεία ασφαλίσεως για να ενημερωθώ για ένα προγραμμα check-up για 2 μήνες - πράγματα που στο δημόσιο νοσοκομείο ούτε να τα φανταστείς- με ελάχιστα euro...

 

Γιατί τα γράφω αυτά σε αυτή τη στήλη... η λογική είναι μια απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας = Βάφτισμα του Ιδιωτικού φορέα Υγειας ώς λύση = Παροχή δανείων όταν ό άλλος έχει ανάγκη = Παράγωγα

 

Έμ έτσι ξέρω και εγώ που λέει και ο paktomenos

 

Και εγώ καπιταλιστής είμαι αν θέλεις αλλά θέλει και όρια το πράγμα ...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά αυτό είναι το κόλπο από εδώ και πέρα .

 

Απαξιώνουμε καθετί δημόσιο , προκαλούμε την γενική κατακραυγή - δυσφορία και μετά κάνουμε τους manager και τους έξυπνους με τα κρατικά λεφτά. ΔΗΛΑΔΗ με τα δικά μας λεφτά !!!!

 

Αλλά να μου πείς εδώ ξεπουλήσαμε τον ΟΤΕ που ήταν Super κερδοφόρος , βολέψαμε και τους κολλητούς μας ( βλέπε COSMOTE - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ) και η ζωή συνεχίζεται . Η ΔΕΗ όπως όλοι καταλαβαίνουμε αργά η γρήγορα θα ακολουθήσει ο ΟΣΕ έρχεται και η Ολυμπιακή πέταξε για αλλού .

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής :

 

Οντως η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ δεν τραβάνε και επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά και πρέπει να εκποιηθούν . ΑΥΤΑ τα ΦΥΤΑ που διοικούσαν τόσα χρόνια δεν έχουν καμία ευθύνη ???? Δηλαδή οι διοικητές οι συμβουλάτορες οι manager και οι εν γένει γλύφτες με τους παχυλούς μισθούς απλά θα κλείσουν την πόρτα και θα φύγουν γελώντας με τα κορόιδα ????

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως πέρασαν έτσι εύκολα το νέα μέτρα φορολόγησης ακίνητης περιουσίας! Πληρώσαμε φόρους στη δουλειά μας, πληρώσαμε φόρους για άδειες ανέγερσης, συντήρησης, επισκευές, μεταβιβάσεις, κληρονομικά, συμβολαιογραφικά, άλλα να πληρώνουμε και φόρο μόνο και μόνο για κατοχή ακίνητου (χωρίς να παράγει εισοδήματα) δεν το καταλαβαίνω! Σε λίγα χρόνια όπως πάει θα εισβάλει το κράτος στα σπίτια θα λέει τι έχεις στη γκαρνταρόμπα σου, τις έχεις στο σαλόνι σου, τι κ΄ρυβεις στο πατάρι..πλήηηηρωσε! Έλεος! Όχι άλλους παράλογους φόρους!

Link to comment
Share on other sites

ΑΥΤΑ τα ΦΥΤΑ που διοικούσαν τόσα χρόνια δεν έχουν καμία ευθύνη ???? Δηλαδή οι διοικητές οι συμβουλάτορες οι manager και οι εν γένει γλύφτες με τους παχυλούς μισθούς απλά θα κλείσουν την πόρτα και θα φύγουν γελώντας με τα κορόιδα ????

 

Σε διαβεβαιώ ότι σε άλλες περιπτώσεις θα τους ασκούνταν διώξεις από τον ΙΔΙΩΤΗ που έχασε χρήματα από το μανατζάρισμά τους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι, αυτό να κάνουμε!!! Μπορούμε? Μιλούσα με έναν ομογενή στην Σουηδία που μου έλεγε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τα δικαιώματα και τους νόμους καλύτερα από τον νομοθέτη για να μπορούν να επιρρίοτυν τις ευθύνες. Χρησιμοποιούν δηλαδή τα ίδια εργαλεία για τους εαυτούς τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.