Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας και αποτελέσματα


jova

Recommended Posts

Δεν ξερω τι μηχανημα εχεις. Στο δικο μου Carrier AquaSnap, η καταναλωση σε κατασταση stand-by ειναι 26W και ξεκιναει μονη της τον κυκλοφορητη για 10 sec καθε 24 ωρες ωστε να μην κολλησει. Αυτο βγαζει μια συνολικη καταναλωση ~ 0.620 KWh ημερησιως.

 

Δεν υπαρχει (κανονικα) προβλημα να κλεισεις το διακοπτη της το καλοκαιρι, να εχεις ομως υποψιν οτι μπορει να σου κολλησει ο κυκλοφορητης και στην αρχη της χειμερινης περιοδου να χρειαστει να τον ξεκολλησεις (πολυ απλη διαδικασια, ενα κατσαβιδι ισιο θελεις).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 176
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

με έναν πειραματισμό που έκανα με κλιματιστικά πάντως η συνεχόμενη λειτουργία για 24ώρες , μετά την πάροδο τουλαχίστον 2 ημερών έβγαζε κατανάλωση συγκρινόμενη με 6 ώρη λειτουργία (από τις 16kwh της πρώτης μέρας σε ήδη θερμαινόμενο χώρο, έπεσα στις 8-9 την 3η και 4η, χωρίς ουσιαστική μεταβολή στον καιρό)

 

το εξηγώ γιατί μάλλον χρειάστηκαν 3 μέρες για να αλλάξει το θερμοκρασιακό πεδίο στον χώρο (από αυτό που δημιουργούσαν τα σώματα σε αυτό που δημιουργούν τα κλιματιστικά) με αποτέλεσμα όταν αυτό συνέβει και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση αναγκάστηκα να ριξω 3(!) βαθμούς το σημείο ρύθμισης στα κλιματιστικά ώστε να πετύχω το ίδιο αίσθημα άνεσης με την πρώτη μέρα.

 

θεωρώ λοιπόν ότι όταν σταματάς τα κλιματιστικά/fancoil ξαναλλάζει το θερμοκρασιακό πεδίο και αναγκάζεσαι να ανεβάσεις την θερμοκρασία στον θερμοστάτη για να νιώσεις άνετα και κατά συνέπεια έχεις και αυξημένες απώλειες από τον χώρο και αρχική λειτουργία του μηχανήματος σε περιοχή με χειρότερο βαθμό απόδοσης.

 

στην περίπτωση λοιπόν των Σερρών, αφού υπάρχει μετρητής, θα δοκίμαζα 24ωρη λειτουργία αλλά με δυο σημεία ρύθμισης, πχ 20βαθμους στο νυχτερινό και τις ώρες που θέλουμε ζέστη και 17 η 18 για τις υπόλοιπες. πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο θα νιώθει άνετα έχοντας 1 εως 2 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία στο χειριστήριο οπότε η κατανάλωση θα είναι +-10% ίδια με αυτήν που έχει τώρα για 9ωρη λειτουργία (με αρκετές πιθανότητες να είναι προς τα κάτω). 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά έχω πρόβλημα με τη ψύξη της αντλίας.Την έβαλα να δουλέψει στη ψύξη κατέβασα τη θερμοκρασία σους 17-18 οC άνοιξα και τα fan coil και τίποτα.

1 ωρα μετα τα φαν κοιλ δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα. Δεν πείραξα την αντλία στις ρυθμισεις της.Κανείς καμια ιδέα τι συμβαίνει?

Η αντλία είναι DAIKIN altherma

Edited by giorgosvet
Link to comment
Share on other sites

Η θερμοκρασία 17 - 18 οC που λες, είναι θερμοκρασία χώρου ή θερμοκρασία νερού προσαγωγής????

 

Και στις δύο περιπτώσεις είναι λάθος!

 

Θερμοκρασία χώρου πρέπει να ρυθμιστεί στους 26 οC περίπου.

 

Θερμοκρασία νερού στα FCU πρέπει να ρυθμιστεί στους 7 οC.

 

Αν 17 - 18 οC είναι ρύθμιση θερμοκρασίας νερού προσαγωγής είναι μόνο αν έχεις ενδοδαπέδιο σύστημα για ¨δροσισμό¨ χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το λάθος ήταν δικό μου .Κατέβασα τη θερμοκρασια προσαγωγης νερού στους10 - 12 οC και τα fan coil πηραν μπρος.Με αυτή τη θερμοκρασία προσαγωγης όμως φοβαμαι μήπως έχω θέμα υγροποίησης κάτω από τα πλακάκια στο πάτωμα γιατι οι σωλήνες εκει δεν έχουν μόνωση αφού έγινα αρχικά για σώματα καλοριφερ με λέβητα πετρελαίου.Μην αρχιζει να σταζει το ταβάνι του αποκάτω μου! Παιζει να συμβεί κάτι τέτοιο?

Edited by giorgosvet
Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρώ πιθανό να τρέχουν νερά από κάτω.

 

Αν όμως οι σωλήνες είναι σιδερένιες υπάρχει περίπτωση να σκουριάσουν και να τρυπήσουν σχετικά γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν θεωρώ πιθανό να τρέχουν νερά από κάτω.

 

Αν όμως οι σωλήνες είναι σιδερένιες υπάρχει περίπτωση να σκουριάσουν και να τρυπήσουν σχετικά γρήγορα.

Οχι δεν είναι σιδερένιες αλλά οι γνωστες  πλαστικές antloukidis.Αρα δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα με τέτοιες θερμοκρασίες προσαγωγής?.

Link to comment
Share on other sites

δε θυμαμαι τι σωληνες εχεις

αν ειναι πολυστρωματικες ολα οκ

 

παντως σημειο δροσου 7C

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κατασκευάστηκε θερμομονωμένο δίκτυο κατάλληλο για λειτουργία ψύξης, θα εμφανιστούν παντού στο δίκτυο συμπυκνώματα υγρασίας.

Link to comment
Share on other sites

Οι σωλήνες είναι πλαστικές σε γκρι ανοιχτό χρωμα,δεν ξέρω αν είναι πολυστρωματικές ή όχι.Το δίκτυο είναι παντου μονωμένο έκτος από τις σωλήνες κάτω από τα πλακάκια που δεν μπορούσαν να μονωθούν αφού επρεπε να ξηλωθει το πατωμα πράγμα αδύνατο.Παντως ο τεχνικός(σσ μηχανολόγος μηχανικός)μου είπε οτι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.