Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονικά η κατάθεση μισθωτηρίων συμβολαίων


glaps

Recommended Posts

Εγω δεν αναφερθηκα στη συχνοτητα των ελεγχων, αλλα στην προθεση που διακρινω και σε αλλες περιπτωσεις εκτος ΠΕΑ. Οτι οι ελεγχοι σιγα μη γινουν (εκτος κι αν αναφερομαστε σε αναθεση σε ιδιωτικουσ φορεις με 50€ κλασικα) δε θα διαφωνησω. Απλα προσπαθω να μπω στη λογικη που εχει μεινει ετσι εκκρεμης η υποθεση.

Link to comment
Share on other sites

Δε ξέρω αν έκανε κανείς το συνειρμό: σήμερα είναι πρώτη είδηση ότι θα αδειοδοτούνται επιχειρήσεις άμεσα και ηλεκτρονικά, για την αποφυγή καθυστερήσεων. Αυτό δε τους απαλάσσει όμως από την υποχρέωση συλλογής κάποιων δικαιολογητικών. Πρόσφαρα διαβάζαμε επίσης ότι η άδεια λειτουργίας καταστημάτων θα λαμβάνεται με 2-3 υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως σε ενδεχόμενο έλεγχο, ο επιχειρηματίας δε θα πρέπει να έχει π.χ. βεβαίωση κύριας χρήσης. κατόψεις κλπ.

 

Γιατί τα λέω; μήπως (λέω, μήπως) δρομολογείται κάτι τέτοιο από το ΥΠΟΙΚ στο ίδιο στυλ; δηλαδή, δε σε ελέγχω στην υποβολή του μισθωτηρίου σου, άλλα άμα σε ελέγξω επί τόπου και δε το έχεις την έκατσες. Βεβαίως αν είναι έτσι, γιατί δε το λένε ευθαρσώς; σε αυτό δεν έχω απάντηση.

Δεν ειναι και πολυ παρεμφερης η συγκριση που κανεις.

Κι αυτο γιατι εν προκειμενω, στις αδειοδοτησεις των καταστηματων, μπορει μεν να αποφορτιζουν δημοσιες υπηρεσιες απο την εκδοση αδειας και τον ελεγχο των απαραιτητων μελετων και βεβαιωσεων, ομως την εχουν αναθεσει σε ιδιωτη μηχανικο. Αυτος θα βεβαιωσει το ορθο των μελετων και των εγκαταστασεων και θα παραδωσει ο,τι απαιτειται στον ιδιοκτητη για να ανοιξει το μαγαζι.

 

Εν προκειμενω στα ΠΕΑ τι εχουμε? Αποφορτιση, μεν, των δημοσιων υπηρεσιων με το φορτο της θεωρησης των μισθωτηριων, τις οποιες ομως δεν τις κανει καποιος του ιδιωτικο τομεα ελεγχοντας τα απαραιτητα χαρτια (πχ ΠΕΑ κλπ), αλλα αφηνουν την ορθη εφαρμογη των Νομων στον πολιτη, ο οποιος ειτε λογω αγνοια νομου ειτε λογω ελλειψης ρευστου (σιγουρα λογω αρρωστης νοοτροπιας) δεν εφαρμοζει το Νομο και γινεται η δουλεια του οσο το δυνατον πιο ανεξοδα.

Ας αποφορτιζανε τις ΔΟΥ αλλα να αφηνανε λογιστη να θεωρει τα μισθωτηρια και να κρινει αυτος ποτε απαιτειται ΠΕΑ και ποτε οχι και αναλογως να το θεωρει το μισθωτηριο η να γυρνα τον ιδιωτη πισω για εκδοση ΠΕΑ πριν τη θεωρηση.

Τοτε η συγκριση θα ειχε καποιο νοημα...

 

Τωρα τι?

Link to comment
Share on other sites

προεκλογικο τρικ για να γλυτωσει ο αφελης πολιτης το κοστος του ΠΕΑ.να φανουν 'καλοι' και 'φιλικοι' ως προς τον 'δοκιμαζομενο' πολιτη.βεβαια το κοστος της ενεργειας τους το επωμιζεται παλι ο μηχανικος.μεινε χωρις δουλεια μηχανικακο μεχρι τις εκλογες και βλεπουμε για σενα τι θα γινει,αφου βεβαια ξαναεκλεγουμε εμεις.και αφου ξαναεκλεγουμε,κανουμε παλι το ΠΕΑ υποχρεωτικο και φαινομαστε και σωτηρες του κλαδου απο πανω.και αν δεν υποβαλλει τελικα ο πολιτης το ΠΕΑ,του ριχνουμε και ενα προστιματακι βασει 4122/13.

 

Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο pantsel: 10 Ιανουάριος 2014 - 16:50

Link to comment
Share on other sites

pansel, ο ξεσηκωμός του κλάδου για τα ΠΕΑ, αφορά στην καλυτερότερη 13.000 άτομα....Δεν νομίζω να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις..

Από την άλλη αν το πάμε έτσι πιο λογικό μου φαίνεται αυτό που λες, να "ελαφρύνουν" το λαό από ένα χαράτσι...Τουλάχιστον αυτούς που νοικιάζουν σπίτια ή καταστήματα... 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω κι εγω με ικαρο

Μεγαλυτερο οφελος θα εχουν απο ελαφρυνση ενος κλαδου που νοικιαζει απο οτι τους μηχανικους

Δε μπορουν να καταστρατηγησουν ενα Νομο του κρατους ετσι απλα, ο οποιος μαλιστα προηλθε απο ευρωπαικη οδηγια...

Πιστευω προσωρινο ειναι το φαινομενο και με τις πρωτες πιεσεις θα διορθωθει...

Απλως περιμενουμε τις πρωτες πιεσεις και ποτε αυτες θα εμφανιστουν...

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα Από    ...............GLAPS....   Ημερομηνία 18/02/2014 19:02 Κατηγορία Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες Σύντομη Περιγραφή ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ Π.Ε.Α ΣΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

Καλησπέρα.
Eίμαι  Μηχανικός  /  Ενεργειακός  Επιθεωρητής .
Θα  ήθελα  να  ενημερωθώ  , όπως  αλλωστε και  άλλοι  13.000  συνάδελφοί  μου  τεχνικοί - ενεργειακοί  επιθεωρητές , για  το  λόγο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ Π.Ε.Α ΣΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ που συντάσσονται   και  υποβάλλονται    από  1/1/2014  στο  YΠΟΙΚ.
μεσω  του  taxisnet.
Οπως  γνωρίζετε  η  εκδοση  Π.Ε.Α  σε  καθε  περίπτωση  ενοικίασης  ακινήτου  ( κατοικίας - γραφείου - καταστήματος  άνω  των  50 τ.μ  )  σύμφωνα  με  το  ν. 4122 / 2013  είναι  υποχρεωτική .
Εχουμε  ετσι  μια  καταφανέστατη  καταστρατήγηση  του  νόμου καθ' όσον  ελάχιστοι η  και  κανείς
γνωριζων  το  μη  υποχρεωτικό  καταχώρησης  του  Π.Ε.Α προχωρά  στην  έκδοση  αυτού, με  συνέπεια
τη  διαρροή  εσόδων  και  του  κράτους   και  των  επαγγελματιών τεχνικών -  που  δεν  μας  έχει  απομεινει  και  μεγαλο πεδίο εύρεσης  πόρων , καθώς  η  οικοδομή ( μελέτη-κατασκευή ) έχει πεθάνει προ πολλού. 
Απάντηση Από TAXISnet Ημερομηνία 19/02/2014 08:02 Θέμα

Απάντηση στο ερώτημα:ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ Π.Ε.Α ΣΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.

 

Αξιότιμε κύριε 
 
Σας ενημερώνουμε ότι το Πεδίο που αναγράφεται το Π.Ε.Α.  δεν είναι υποχρεωτικό να συμπληρωθεί στην εφαρμογή ώστε να υποβληθεί οριστικά Μισθωτήριο ακινήτου με επιτυχία . 
Ωστόσο τις φορολογικές υποχρεώσεις καθώς και το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχει η υποβολή μιας δήλωσης (ανεξαρτήτου τρόπου υποβολής) τα ορίζει ο Νόμος και αρμόδιος για την ορθότητα και την ακρίβεια μιας υποβολής είναι οι  ελεγκτικοί φορείς του Υπουργείου Οικονομικών .
 
Πάντα στη διάθεσή σας
Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικά Συναλλασσομένων
Γ.Γ.Δ.Ε. Υπουργείου Οικονομικών
 
 
 
ΠΑΡ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ ΔΗΛ.
 
Και το σημαντικότερο ....?????
 
ΟΥΤΕ  ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ...!!!!!
 
Υ.Γ.  ΔΕΝ  ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ  ΚΑΙ  ΕΣΕΙΣ  ΡΕ  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ  ΚΑΝΑ  ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ????? 
ΕΤΣΙ  ΓΙΑ  ΠΙΕΣΗ  Η  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΤΙΜΗ  ΤΩΝ  ΟΠΛΩΝ
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.